Μετά το τέλος της αναμέτρησης στο Αγρίνιο οι δύο προπονητές παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου
με τον Γιάννη Μαντζουράκη να τονίζει πως η ομάδα του καρπώθηκε τη σκληρή δουλειά που κάνει ενώ ο Γιάννης Πετράκης ανέφερε πως η ομάδα του έκανε δώρο τα γκολ.

Αναλυτικά:

Μαντζουράκης: Για όλο το οικοδόμημα του Παναιτωλικού ήταν μια χρυσή νίκη. Είναι το πρώτο ματς μετά από τέσσερα παιχνίδια που σπείραμε και θερίσαμε. Στα προηγούμενα ματς δουλέψαμε καλά αλλά δεν είχαμε βαθμολογικό κέρδος. Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου που εδώ και μέρες δουλεύουν πολύ και σήμερα δούλεψαν πάλι με ένταση. Έβγαλαν ενέργεια στο ματς και έδειξαν με την αγωνιστικότητα τους ότι το θέλουν και το πήραν. Πρέπει στην συνέχεια όμως να βγάλουμε πιο ποιοτικό παιχνίδι και θα δουλέψουμε τώρα και στην διακοπή”.

Για την εικόνα στο πρώτο 10λεπτο και την αντίδραση στην συνέχεια:

“Είδα στις προπονήσεις τις καθημερινές τους παίκτες να αποκτούν μια εμπιστοσύνη. Γι’ αυτό είπα ότι σήμερα θερίσαμε, κάτι που δεν κάναμε σε άλλα ματς. Ήμασταν λίγο απρόσεκτοι στα μαρκαρίσματα. Δικαιολογώ ότι υπάρχει και άγχος και στρες γιατί μας έλειπε η νίκη. Το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι ψυχολογίας”.

Για το αν ο Παναιτωλικός κέρδισε και παίκτες όπως ο Μύγας:

“Πολύ σωστά. Δεν μένω ποτέ σε άτομα, αλλά πρέπει να το αναφέρω γιατί το παιδί έχει δουλέψει αρκετά. Έχει δυνατότητες και ταλέντο, που πρέπει να το στηρίξουμε και να του δώσουμε την ευκαιρία. Χάρηκα για όλους, αλλά είναι παίκτης με προοπτική μεγάλη. Χάρηκα για την εμφάνιση του”.

Αν είναι ευχαριστημένος από την εμφάνιση:

“Χρησιμοποίησα την λέξη χρυσή νίκη γιατί έρχεται ακριβώς μετά από κάτι που μας έλειπε καιρό. Είχαμε απέναντι μια ομάδα με ποιότητα και ομαδικό συντελεστή που δεν τον έχει κανείς. Τρία χρόνια, παίζουν μαζί 9 παίκτες. Έχουν δέσιμο κι αυτό μετράει. Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν 2 δρόμοι. Επένδυση και ομοιογένεια”.

Πετράκης: «Έγινε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι, ανοιχτό και ωραίο και νομίζω ότι ο κόσμος που ήρθε στο γήπεδο, αλλά και αυτοί που το είδαν από την τηλεόραση έμειναν ικανοποιημένοι. Εμείς ξεκινήσαμε το παιχνίδι πολύ καλά και είχαμε κλασικές ευκαιρίες για να πετύχουμε γκολ και δεν τις αξιοποιήσαμε. Δεχθήκαμε ένα αυτογκόλ σε ένα καίριο σημείο στο 44′ που για εμένα αυτό έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του παιχνιδιού.

Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου δεν ξεκινήσαμε καλά και ο Παναιτωλικός θα μπορούσε να πετύχει και άλλο γκολ και τελικά το δεχθήκαμε στο 56′. Από την στιγμή αυτή και μετά ελέγχαμε το παιχνίδι και παρότι είχαμε μια ομάδα που αμύνονταν μαζικά δημιουργήσαμε τρεις, τέσσερις καλές ευκαιρίες για να γυρίσουμε το αποτέλεσμα.

Όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι και ο Παναιτωλικός είχε ευκαιρίες και εμείς είχαμε πιο κλασικές μας αφήνει μια πίκρα, γιατί η προσπάθεια που έκαναν οι παίκτες μου και η ποιότητα και η εικόνα που είχαμε κατά διαστήματα στον αγώνα ήταν πολύ καλή και για αυτούς τους λόγους μας μένει η πικρία».

Για το αν είναι ικανοποιημένος από την απόδοση της ομάδας: «Νομίζω στο μεγαλύτερο διάστημα, αν εξαιρέσουμε τις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου η εικόνα ήταν καλή και οι προϋποθέσεις που δημιουργήθηκαν από τον αντίπαλο για να κάνει ευκαιρίες ήταν από δικά μας δώρα, χωρίς με αυτό που λέω να θέλω να υποτιμήσω την αξία της σπουδαίας νίκης του Παναιτωλικού. Σε αυτό το κομμάτι δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος, αυτό όμως δεν ακυρώνει όλα τα υπόλοιπα. Όταν παίζεις με μια ομάδα που είναι με την πλάτη στον τοίχο, που έχει πολύ καλή οργάνωση στο παιχνίδι της και δημιουργούμε επτά-οκτώ ευκαιρίες εκτός έδρας για να πετύχουμε γκολ και δεν τα καταφέρνουμε, αλλά δίνουμε γκολ-δώρα, αυτό είναι ένα κομμάτι για προβληματισμό και θα το διορθώσουμε».

Για το αν ανησυχεί ότι ο ΠΑΣ χάνει ευκαιρίες και παράλληλα δέχεται εύκολα γκολ: «Σε αυτό που λέτε έχετε δίκιο, αλλά έχουμε ακόμη είκοσι αγωνιστικές μπροστά μας. Το σημαντικό για εμένα είναι ότι η ομάδα δημιουργεί και κατά διαστήματα παίζουμε πολύ καλά. Υπάρχουν παράγοντες στο ποδόσφαιρο που μπορείς να επηρεάσεις και άλλοι που δεν μπορείς. Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να επηρεάσουμε αυτά που μπορούμε και αυτό είναι η δουλειά μας και στο τέλος θα γίνει ο απολογισμός».

Για το αν τον δικαίωσε ο Γιάκος που πήρε τη θέση του Μανιά: «Νομίζω ότι ο Άκης ήταν από τους διακριθέντες της ομάδας μας και είμαι πολύ ευχαριστημένος».