Για περίπου 15 λεπτά κάθισε στη συνέντευξη Τύπου ο ευδιάθετος Γκουστάβο Πογιέτ απαντώντας σε όλα… Ικανοποιημένος από τη νίκη της ΑΕΚ, ο Ουρουγουανός απάντησε για το παιχνίδι, για την εικόνα της ομάδας, για τις αλλαγές του, για τη φιλοσοφία του, τον Τζιμπούρ, τον Μπακάκη, ενώ ρωτήθηκε και για τις μεταγραφές του Ιανουαρίου.

Αναλυτικά ο Πογιέτ είπε: 
“Έπρεπε να έχουμε πολύ υπομονή στο παιχνίδι μας. Ξέραμε ότι ο αντίπαλος θα μας περίμενε πίσω, ψάχνοντας μία ευκαιρία στην αντεπίθεση. Σε αυτά τα παιχνίδια πρέπει να είμαστε πάρα πολύ συγκεντρωμένοι, να μη δίνουμε ευκαιρίες στον αντίπαλο και να σκοράρουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Αν είχαμε ένα πιο γρήγορο γκολ το σκορ θα ήταν μεγαλύτερο. Χωρίς αμφιβολία αξίζαμε να κερδίσουμε. Κερδίσαμε και πάμε παρακάτω”.

Σε πόσα λεπτά είδε σήμερα τη… δική του ΑΕΚ; 
“Νομίζω δεν μπορούμε να δώσουμε ακριβή αριθμό λεπτών. Ήθελα να δω μικρές λεπτομέρειες: συγκέντρωση για παράδειγμα στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Είναι κάτι που θέλω και ζητάω. Για να μπορέσεις να το καταφέρεις αυτό, ειναι περίπλοκο… Να μην αφήσεις δηλαδή τον αντίπαλο να κάνει ευκαιρίες. Ένα – δυο σουτ έκανε νομίζω ο αντίπαλος. Εμείς πρέπει να εκμεταλλευόμαστε την κάθε ευκαιρία για γκολ”.

Πού θέλει να δώσει βάρος; Στην ΑΕΚ της πειθαρχίας ή στην ΑΕΚ της έμπνευσης; 
“Είναι θέμα ισορροπίας. Το πιο σημαντικό είναι να ξέρουν οι παίκτες να κρατούν τις θέσεις τους και κάποιοι παίκτες να παίζουν πιο εύκολα. Προσαρμοζόμαστε στον αντίπαλο. Όλος ο κόσμος θα πιστεύει σήμερα ότι ο Μπαρόχα είχε ένα εύκολο παιχνίδι… Όμως το σημερινό είναι από τα πιο δύσκολα: ο τερματοφύλακας πρέπει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένος θα χρειαστεί να κάνει μία ενέργεια. Σε μια μεγάλη μπαλιά βγήκε και μάζεψε τη μπάλα. Ήταν εκεί, ήταν συγκεντρωμένος. Συνεχίζουμε να βελτιωνόμαστε”.

Αν θα δώσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες την Τετάρτη που δεν έχουν παίξει πολύ και για μεταγραφές τον Γενάρη; 
“Για την Τετάρτη τουλάχιστον 4-5 παίκτες θα πρέπει να παίξουν. Για τον Γενάρη θα πρέπει να περιμένουμε”.

Για τις αλλαγές; 
“Σήμερα καλά… Ο ένας έδωσε πάσα, ο άλλος έβαλε γκολ. Το βασικό για μένα είναι οι παίκτες που γίνονται αλλαγή να νιώθουν σημαντικοί και να μου βάζουν δύσκολα για την 11άδα στο επόμενο ματς. Και σήμερα μου έβαλαν δύσκολα… Μπορεί να είναι κακό για κάποιον που ξεκίνησε βασικός, αλλά είναι καλό για την ομάδα”.

Για το αν μπορεί ο Τζιμπούρ να βγάλει 90λεπτο;
“Πιστεύω πως όχι θα το δούμε την Τετάρτη”

Για τη μη χρησιμοποίηση του Μπακάκη; 
“Ίσως δεν γνωρίζετε ότι ο Άρθο δεν ήταν πολύ καλά. Σχεδόν δεν μπορούσε να παίξει. Ο Μπακάκης προέρχεται από έναν μεγάλο τραυματισμό, είναι σε καλή κατάσταση και σε αυτούς τους παίκτες λέω πως θα τους δωθεί η ευκαιρία, να είναι πάντα έτοιμος και από εκεί και μετά εξαρτάται από τον ίδιο”.