Ο Δημήτρης Κυριακίδης ήταν εκείνος που στο χθεσινό παιχνίδι κράταγε όρθιο τον Παναιτωλικό και του έδινε την δυνατότητα , όχι απλά να έχει ως ένα σημείο απαραβίαστη την εστία του , αλλά και να διεκδικεί ακόμη και αυτό το τρίποντο.

Ο πορτιέρο των <καναρινιών> που στα πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος (εξαιτίας του  Πόντες) βρίσκονταν στον πάγκο, σιγά –σιγά και με την εμπιστοσύνη που του έδωσε ο Γιάννης Ματζουράκης, βρήκε την χαμένη αυτοπεποίθησή του, και μοιάζει σαν τον παλιά καλό Κυριακίδη που αγωνίζονταν στην Ξάνθη.

Με την εμπειρία του αντέδρασε ιδανικά σε σουτ του Ουσέρο στο 47΄, όπως επίσης , στο πρώτο τετατέτ που είχε με τον Μπρίτο στο 60΄, καθώς και ένα λεπτό αργότερα μπλόκαρε την μπάλα σε κοντινό σουτ του Μπρίτο. Επίσης επιστράτευσε όλη του την εμπειρία για να μπορέσει να εξουδετερώσει στο 70΄κοντινό πλασέ του Μπρίτο, όπως επίσης και στο 80΄σε κοντινό σουτ  του Λημνιού, αλλά και στο 81΄βγαίνοντας με τα πόδια και έχοντας αντιληφθεί την εξέλιξη της φάσης στην μπαλιά του Ούμπιντες προς τον Λημνιό.

Εκεί που του …έβγαλαν το καπέλο ακόμη και οι αντίπαλοί του ήταν όταν γύρισε το κορμί του και πέταξε την μπάλα κόρνερ σε κοντινό πλασέ του Μπρίτο, αναγκάζοντας τους φίλους της ομάδας να σηκωθούν από της θέσεις και να τον  χειροκροτήσουν….

Ακόμη και ο προπονητής των φιλοξενούμενων Τραϊανός Δέλλας , στην συνέντευξη τύπου σχολίασε τον Δημήτρη Κυριακίδη τονίζοντας  χαρακτηριστικά «Εντάξει παράληψη μου νομίζω ότι σήμερα έπαιζε Ατρόμητος-Κυριακίδης. Αλλά έτσι είναι οι ποδοσφαιριστές μέσα στο γήπεδο. Ο καθένας προσπαθεί να κάνει τη δουλειά του σήμερα ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού έκανε πάρα πολύ καλά τη δουλειά του».