Αμρ Ουάρντα είναι το ονοματεπώνυμό του αλλά από τότε που πήγε στο Αγρίνιο απέκτησε…nickname αφού σχεδόν όλοι στην ομάδα τον φωνάζουν πλέον «Φαραώ»! Ο 22χρονος Αιγύπτιος μεσοεπιθετικός από την…εποχή Πόντες κιόλας, είχε δώσει…διαπιστευτήριά του πλούσιου ταλέντου του αλλά με τον Γιάννη Μαντζουράκη παρουσιάζει κατακόρυφη βελτίωση.

«Άλλος ο Ουάρντα που βλέπαμε στο ξεκίνημα της σεζόν και άλλος ο τωρινός Ουάρντα…» επισημαίνουν στον Παναιτωλικό. Η αλλαγή προς το καλύτερο  του Ουάρντα δεν έχει να κάνει μόνο  με την αλλαγή θέσης. Ο «Φαραώ» έπαιζε πίσω από τον φουνταριστό (εκεί δηλαδή που του αρέσει) και ο Ματζουράκης τον πήρε και τον… έστειλε στα άκρα, πότε δεξιά και πότε αριστερά.

Στην πορεία όμως,  ο Αιγύπτιος έβαλε και τακτικά κομμάτια στο παιχνίδι του που του έλειπαν. Άλλωστε ο 38χρονος πλέον και ποδοσφαιρικά κοσμογυρισμένος (με την μεγάλη καριέρα στην Αγγλία) Σενεγαλέζος Ανρί Καμαρά είχε συμβουλέψει τον Ουάρντα όπως και άλλους συμπαίκτες του: «Αν δεν μάθεις τακτική με αυτόν τον προπονητή, δεν θα μάθεις με κανέναν…».Και να σκεφθεί κανείς πως στην 6μηνη συνύπαρξη Μαντζουράκη – Καμαρά στην Καλλονή δεν έλειψαν τα…σύννεφα.

Μετά από 4 μήνες στην Super League, λοιπόν, o Oυάρντα έχει ήδη καταφέρει να στρέψει πάνω του τις μεταγραφικές κεραίες 3 «μεγάλων», Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ-ΑΕΚ! Στην πιάτσα των agent όμως, γνωρίζουν πως τον Αιγύπτιο κάνουν σκάουτινγκ  ομάδες τόσο από την Ισπανία(μια η Εσπανιόλ), όσο κι από την Πορτογαλία(σίγουρα η Μπράγκα) ενώ εσχάτως ακούστηκε πως θα τον «τσεκάρει» και η Μαρσέιγ του Μίτσελ…

Κι αν ρωτήσει κάποιος τον Γιάννη Μαντζουράκη κατά πόσο ανταποκρίνεται όλος αυτός ο θόρυβος για τον 22χρονο «Φαραώ», η απάντηση του θα  είναι άμεση κι αφοπλιστική: «Ο Ουάρντα με αυτή την έκρηξη και την δύναμη είναι για πολύ μεγάλα πράγματα. Αυτό που πρέπει να  αποκτήσει για να κάνει σπουδαία μεταγραφή είναι ευρωπαϊκή ταυτότητα στο παιχνίδι του…»!

Αντιλαμβάνεστε πως για τον Παναιτωλικό ο Ουάρντα  μπορεί να αποδειχθεί πραγματικά… λίρα εκατό. Το περασμένο καλοκαίρι του κόστισε ελάχιστα ως ελεύθερος και ήδη η χρηματιστηριακή του αξία από τις 50.000 έχει πάει στις 250.000€. Αν μάλιστα συνεχίζει να καλείται στην Εθνική Αιγύπτου, όπως συνέβη τον περασμένο μήνα μπορεί και να… απογειωθεί μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι.

Η ευτυχής συγκυρία για τον Ουάρντα και κατά επέκταση για τον Παναιτωλικό; Εκλέκτορας στην Εθνική Αιγύπτου είναι ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ, που δούλεψε στο ελληνικό πρωτάθλημα και το έχει σε υπόληψη! Ειδικότερα μάλιστα έχει πολύ καλή άποψη για τον «κόουτς- Ματζουρ» από τότε που ως προπονητής του Άρη τον έβρισκε αντίπαλο με την Ξάνθη. Δεν είναι τυχαίο πως μέσω του Ουάρντα του έστειλε τα χαιρετίσματά και την εκτίμησή  του…

Στο δια ταύτα: με τον Ουάρντα ο Παναιτωλικός μπορεί να αισιοδοξεί μελλοντικά σε μια… υπερήφανη πώληση, κάτι που επί εποχής Κωστούλα έχει συμβεί μόλις με δύο παίκτες του. Αρχικά με τον Μπακάκη που πουλήθηκε έναντι 250.000€ στην ΑΕΚ και το περασμένο καλοκαίρι με τον Μαρτίνες στον Ολυμπιακό αντί 700.000€!

Σύμφωνα δε με τον αστικό μύθο οι «ερυθρόλευκοι»  μετά την ολοκλήρωση του deal είχαν προθυμοποιηθεί να αφήσουν για ένα χρόνο τον Αργεντινό μέσο στον Παναιτωλικό αλλά αρνήθηκε ο Κωστούλας που δεν ήθελε δανεικό…

πηγή: sport 24