Ένα ματς… διαφήμιση του ποδοσφαίρου στην άδεια Λεωφόρο, με τον Παναθηναϊκό να πετάει φωτιές στην επίθεση και να κερδίζει 4-2 έναν εξαιρετικό Παναιτωλικό, ο οποίος ήταν καλός στα επιθετικά του καθήκοντα, αλλά  με πολλές αμυντικές αδυναμίες.

Οι πράσινοι με τους Αμπέντ και Πέτριτς να κάνουν… όργια και να βάζουν από δυο γκολ, κατάφεραν να πάρουν τους τρεις βαθμούς και να ανέβουν στους 28, παίζοντας κατά διαστήματα πολύ καλό ποδόσφαιρο.  Εξαιρετικός κι ο Παναιτωλικός που μπήκε στη Λεωφόρο για να χτυπήσει το ματς στα ίσα και δεν έπαιξε ταμπούρι. Ο Λούκας Βιγιαφάνιες ήταν ο κορυφαίος της Αγρινιώτικης ομάδας, έκανε άνω-κάτω την άμυνα του Παναθηναϊκού πετυχαίνοντας το πρώτο, ενώ δημιούργησε αρκετές φάσεις στην εστία του Στιλ.

Με 4-3-3 ο Παναθηναϊκός

Ο Στραματσόνι ξεκίνησε με 4-3-3 αλλά κι εκπλήξεις στα πρόσωπα που επέλεξε στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Στιλ με τους Βέμερ, Ταυλαρίδη, Τελάντερ και Νάνο στην άμυνα. Η τριάδα της μεσαίας γραμμής ήταν οι Εσιέν, Πράνιτς κι Αμπέντ, με τους Καρέλη και Κλωναρίδη στα άκρα, να στηρίζουν τον προωθημένο Μλάντεν Πέτριτς.

Με 4-3-3 ο Παναιτωλικός

Ο Παναιτωλικός από την πλευρά του παρατάχθηκε με  τον Κυριακίδη κάτω από τα δοκάρια. Ο Μύγας στο δεξί άκρο της άμυνας και ο Κέβιν στα αριστερά. Οι Κούσας και Παπάζογλου οι κεντρικοί αμυντικοί, ενώ  αμυντικά χαφ ήταν οι Πάουλο και Μάκος. Ο  Βιγιαφάνες αγωνίστηκε αριστερά, τον Κάπελ δεξιά και τον Ουάρντα πίσω από τον προωθημένο Μαρκόβσκι.

Φωτιά με… φωτιά!

Το ματς ήταν… φωτιά από το ξεκίνημα, με τον Παναιτωλικό να μπαίνει φορτσάτος στη Λεωφόρο και να πιάνει τον Παναθηναϊκό στον ύπνο. Οι Αγρινιώτες στο πρώτο λεπτό είχαν φάσεις με Ουάρντα και Κάπελ, ενώ στο 2΄ο Βιγιαφάνες εξέθεσε όλη την άμυνα, κυρίως τους Βέμερ – Ταυλαρίδη, βγήκε απέναντι στον Στιλ και άνοιξε το σκορ! Το θετικό για τον Παναθηναϊκό ήταν πως αντέδρασε άμεσα. Στο 6′ μετά από ωραίο συνδυασμό και πάσα του Πέτριτς, ο Αμπέντ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με δυνατό σουτ. Πέντε λεπτά αργότερα, η τριάδα της πράσινης επίθεσης συνδυάστηκε ξανά, με τον Πέτριτς να σκοράρει και να δίνει προβάδισμα στον Παναθηναϊκό!

Βέβαια, οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να διατηρήσουν για πολύ το 2-1, καθώς ο Παναιτωλικός με όπλο την ταχύτητα – αλλά και την κακή συμπεριφορά των αμυντικών του τριφυλλιού – ισοφάρισε πολύ γρήγορα. Από σέντρα του Κάπελ, στο 16′, ο Μαρκόβσκι διαμόρφωσε το 2-2. Ο Παναθηναϊκός από αυτό το σημείο κι έπειτα, έκανε αρκετές φάσεις με Πέτριτς, Καρέλη και Αμπέντ, αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει σε τρίτο γκολ, με το 2-2 να είναι ένα από τα πιο θεαματικά πρώτα ημίχρονα που είδαμε φέτος στη Λεωφόρο.

Το… καθάρισε ο Πέτριτς

Μπορεί το δεύτερο ημίχρονο να μην είχε την ένταση του πρώτου, όμως, ο Παναθηναϊκός βρήκε τον τρόπο να βάλει γρήγορα το τρίτο γκολ και να διώξει το άγχος. Ο Πέτριτς στο 50′ μετά από σέντρα του Πράνιτς με ένα τρομερό σουτ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κυριακίδη κι έκανε το 3-2. Από αυτό το σημείο κι έπειτα, άρχισε να πέφτει ωστόσο ο ρυθμός, με τον Παναιτωλικό να προσπαθεί στις αντεπιθέσεις να βρει χώρους για να κάνει τη ζημιά.

Ρίσκαρε στο τέλος ο Ματζουράκης

Ο Ματζουράκης ρίσκαρε βάζοντας στο ματς Βασιλείου, Καμαρά και Κουτρομάνο, αλλά δεν του βγήκε, με τον Στραματσόνι να βάζει τον Καλτσά στη θέση του Κλωναρίδη και στη συνέχεια να αλλάζει και σύστημα. Η είσοδος του Λαγού αντί του Πέτριτς έφερε το 4-4-2 για τους πράσινους, ενώ ο Μπεργκ μπήκε στο τέλος στη θέση του Καρέλη. Ο Παναιτωλικός είχε ευκαιρίες με τον Βασιλείου, με κυριότερη αυτή στο 90΄ που αποσόβησε σωτήρια ο Στιλ. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, όμως, ο Παναθηναϊκός βρήκε τον τρόπο να βάλει και τέταρτο γκολ, με τον Αμπέντ να πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό του και να τελειώνει το ματς.