Χαρούμενος και ανακουφισμένος εμφανίστηκε ο προπονητής του Παναιτωλικού, Γιάννης Ματζουράκης, μετά τη νίκη επί του Αστέρα. Ο “Ρουμάνος” υποστήριξε ότι η ομάδα του ήθελε να εξέλθει από τις θέσεις του υποβιβασμού και χρειάζεται ανάλογη συνέχεια στο πρωτάθλημα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Μαντζουράκη στη συνέντευξη Τύπου:

«Θα αρχίσω κάπως διαφορετικά. Θέλω να δώσω τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια στον κόσμο που μας βοήθησε πάρα πολύ και το ευχαριστήθηκε. Είχαμε μια ομάδα που δούλεψε πάρα πολύ στο γήπεδο, ήθελε το παιχνίδι και άξια το πήρε».

Σε ερωτήσεις που του τέθηκαν στη συνέχεια απάντησε:

 Για το αν αλλάζει αυτή η νίκη το στόχο της ομάδας:  “Θα μπορούσαν αν είναι άλλες οι ερωτήσεις πριν από το παιχνίδι. Γι’ αυτό θα μείνουμε στις προηγούμενες τοποθετήσεις για να είμαστε σφιχτοί και προσεκτικοί. Νομίζω ότι πρέπει να πάμε βήμα – βήμα. Το φετινό πρωτάθλημα είναι πάρα πολύ δύσκολο. Βλέπετε κι εσείς ότι οκτώ εννιά ομάδες είναι μαζί, στους 18-20 βαθμούς. Άρα αν εμείς λέμε ότι θέλουμε να πάμε πιο ψηλά το ίδιο δικαίωμα έχουν και οι υπόλοιπες ομάδες που έχουν δυο βαθμούς παραπάνω από εμάς. Επίσης, κάτι που δε θέλω να μου διαφύγει, θέλω να δώσω συγχαρητήρια στο διαιτητή για το δεύτερο ημίχρονο! Τονίζω, για το δεύτερο ημίχρονο».

Για τους νέους παίκτες που παίρνουν φέτος χρόνο συμμετοχής: «Κατ’ αρχήν θα πρέπει να διευρύνουμε το ρόστερ μας, μέσα από τους αγώνες και τις προπονήσεις. Όποια παιδιά δουλεύουν θα πάρουν τις ευκαιρίες και χάρηκα πάρα πολύ που ο πιο νεαρός επαγγελματίας μας (σ.σ. Βασιλούδης) όλα τα λεπτά που μπήκε σήμερα ήταν ενεργοποιημένος. Δούλεψε πάρα πολύ».

Για το αν υπάρχει κάτι νεότερο στα μεταγραφικά: «Αν πάρουμε κάποιο παίκτη να χαρούμε εκείνη τη στιγμή γιατί τον πήραμε. Υπάρχει κάτι κοντά αλλά όχι τελειωμένο».

Σε ερώτηση για τον Βιγιαφάνιες που αντικαταστάθηκε δείχνοντας να έχει τραυματιστεί απάντησε: «Όχι, είναι εντάξει. Είχαμε ενδοιασμούς και να αρχίσει το παιχνίδι γιατί έρχεται από ένα τραυματισμό που τον άφησε έξω από τέσσερις προπονήσεις. Ωστόσο πρέπει να πω ότι το ιατρικό τιμ έκανε πολύ καλή δουλειά και τον επανέφερε γρήγορα. Είχε μια κόπωση, τίποτε άλλο».

Για το τι αντίκτυπο μπορεί να έχει η σημερινή νίκη όσον αφορά τα δύο επόμενα εκτός έδρας παιχνίδια: «Είναι μία νίκη που τη θέλανε πολύ τα παιδιά για να φύγουν από τη θέση που ήμασταν και ενδεχομένως θα μας συνοδέψει με καλύτερο ηθικό στο επόμενο παιχνίδι».