Κυρίαρχος από νωρίς ήταν στο παιχνίδι ο ΠΑΣ Γιάννινα. Οι Ηπειρώτες μπήκαν πολύ δυνατά, έπαιρναν σχεδόν κάθε μονομαχία κι έβγαζαν μεγάλη ενέργεια. Απείλησαν από τα πρώτα λεπτά κι έδειξαν πώς θα χτυπήσουν.

Ο Παναιτωλικός έπαιζε με ψηλά την άμυνα και ήταν εύκολο να εκτεθεί είτε μέσω αντεπιθέσεων είτε με κάθετες πάσες. Οι γηπεδούχοι έκαναν και τα δύο καλά και έβγαζαν έτσι φάσεις χωρίς να δυσκολευτούν ιδιαίτερα.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ήρθε στο 26′ με τον Ίλιτς. Τόσο ο Σέρβος όσο και ο Μανιάς εξέθεταν τους προσωπικούς τους αντιπάλους, αν και το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους Αγρινιώτες ήταν ότι οι μέσοι του δεν πήγαιναν καθόλου καλά.

Ο Παναιτωλικός επιθετικά δεν έκανε σχεδόν τίποτα με εξαίρεση ένα πολύ καλό σουτ του Κάπελ. Περιοχή δεν πατούσε, ο Μαρκόφσκι δεν έπαιρνε μπάλα, ενώ και ο Ουάρντα περιορίστηκε σε λίγες καλές ενέργειες, οι περισσότερες εκ των οποίων ήταν στον χώρο του κέντρου.

Χωρίς ιδιαίτερο ρυθμό και φάσεις ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Ο Παναιτωλικός έδειχνε να έχει βρει τρόπο για να κρατά μακριά από την εστία του τον ΠΑΣ, έστω κι αν ο δεύτερος ήταν ξεκάθαρο πως είχε την υπεροχή και κυκλοφορούσε την μπάλα.

Τελικά οι Γιαννιώτες φόρτσαραν απότομα… Έκαναν ένα εκπληκτικό εξάλεπτο και το παιχνίδι κρίθηκε σε αυτό. Ο Κυριακίδης πραγματοποίησε δύο εντυπωσιακές επεμβάσεις σε σουτ των Μανιά και Ίλιτς, ενώ στο 68′ στάθηκε και τυχερός με το τελείωμα του Τζημόπουλου.

Οι συμπαίκτες του, όμως, δεν τον βοηθούσαν, συνέχισαν να πουλούν μπάλα με μεγάλη ευκολία και τελικά στο 73′ έγινε το 1-0 από τον Λίλα. Η κυριαρχία του ΠΑΣ ήταν τέτοια που χάθηκε μία ακόμη κλασική ευκαιρία με τον Τζημόπουλο τέσσερα λεπτά μετά.

Οι Αγρινιώτες κατάφεραν να προβάλουν καμία αντίσταση μέχρι το 80′, όταν ο Ματζουράκης επιχείρησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του. Ο ΠΑΣ έδωσε μέτρα για να διαφυλάξει το υπέρ του προβάδισμα και το έκανε χωρίς να πιεστεί επί της ουσίας. Στο 90’+2, μάλιστα, ο Ακόστα με δυνατή κεφαλιά διαμόρφωσε και το τελικό 2-0 με τον κόσμο να το πανηγυρίζει έντονα.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Καραντώνης (Ημαθίας), βοηθοί του οι Καραγκιζόπουλος και Παρασίου (Ημαθίας), ενώ τέταρτος ο Παπαδόπουλος (Μακεδονίας).

Κίτρινες: 79′ Σκόνδρας, 87′ Μιχαήλ – 31′ Κέβιν, 60′ Κάπελ, 66′ Πάουλο, 76′ Μύγας

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Σκόνδρας, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Στρούνα, Ναδάλες (90’+3 Καρανίκας), Τσουκαλάς, Λίλα, Ακόστα, Ίλιτς (90′ Ηλιάδης), Μανιάς (82′ Γιάκος).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Ματζουράκης): Κυριακίδης, Μύγας, Μάκος, Κούσας, Κέβιν (88′ Κλέσιο), Πάουλο (80′ Χαντάκιας), Βασιλούδης (80′ Φερέιρα), Ουάρντα, Κάπελ, Μουνιός, Μαρκόφσκι.