Ολόκληρη την προηγούμενη εβδομάδα το ματς του Απόλλων στην Αμφιλοχία είχε το χαρακτήρα ντέρμπι , όχι μόνο γιατί και οι γηπεδούχοι ήθελαν βαθμούς για τους ίδιους λόγους  , αλλά γιατί οι πάιχτες του Απόλλωνα έπρεπε πάση θυσία να διατηρήσουν το μικρό προβάρισμα, που δημιούργησαν την περασμένη αγωνιστική .

Το μεσημέρι του Σαββάτου όμως τα δεδομένα άλλαξαν δραματικά. Οι Δοκιμιώτες πήγαν στο γήπεδο της Αμφιλοχίας και έδειξαν από την αρχή ότι ήθελαν περισσότερο από τους γηπεδούχους το παιχνίδι. Και το πήραν και μάλιστα εύκολα πετυχαίνοντας απο ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο.

Μια πολύτιμη νίκη απέναντι σε έναν αντίπαλο που είχε τους ίδιους στόχους  με την ομάδα του Δοκιμίου. Μια νίκη που δίνει μεγάλο προβάδισμα στον Απόλλων για την τέταρτη προνομιούχο θέση που οδηγεί στα πλέι-οφ, μετά την διαφορά των πέντε βαθμών που απέκτησε από τον πέμπτο της βαθμολογίας Αμφίλοχο.

Ακόμα και χωρίς προπονητή (ο Θόδωρος Λαυράνος απουσίαζε για επαγγελματικούς λόγους στο εξωτερικό), και με τον γυμναστή , και προπονητή της Ακαδημίας Νίκο Φαναριώτη στον πάγκο οι φιλοξενούμενοι ήταν κυρίαρχοι του παιχνιδιού από το ξεκίνημα μέχρι και το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης παίρνοντας ένα πολύτιμο τρίποντο. Τρίποντο τετράδας.

 

Τα γκολ του αγώνα

12΄0-1 Σέντρα από τον Καρτσακλή, κεφαλιά του Κοτρώτσου η μπάλα στα δίχτυα του Αργύρη

78΄Ο Γιαννακάς με όμορφο πλασέ διπλασιάζει τα τέρματα για την ομάδα του.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Γκιάφης με βοηθούς τους Κολοσιώνη και Καλαμάρη

Αμφίλοχος (Κώστας Γιωτόπουλος): Αργύρης, Πανταζή, Λαμπρακόπουλος, Ε. Κοκώνης, Κάκκος, Μπουμπούλης(60΄Σελιμάς), Κοκώνης Σ., Παπαστέλιος, Τσούνης , Νάκας (52΄Ντίνος)Καβαλάρης

Απόλλων Δοκιμίου (Νίκος Φαναριώτης)

Θεοδωρακόπουλος, Τσακανίκας Ι., Τζωρτζόπουλος,  Γαρούφης, Παναγιωτόπουλος, Κοτρώτσος, Καρτσακλής , Κορομηλάς, Γιαννακάς (80΄Χαντζάρας)), Τσακανίκας Ν(89΄Πίτλιγκερ), Σπυριλιώτης (75΄Δαλαγιώργος)