Στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού (και πρώην του ΠΑΟΚ), Δημήτρης Κυριακίδης, και μίλησε για την αναμέτρηση του Σαββάτου (12/3, 19:30) με τον «Δικέφαλο» στο γήπεδο του Αγρινίου.

 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημήτρη Κυριακίδη:

 

Για το πόσο σημαντικό είναι μια ομάδα να έχει ισχυρό μεγαλομέτοχο, όπως η Ξάνθη (Πανόπουλος) και ο Παναιτωλικός (Κωστούλας): «Ήμουν στη Σκόντα Ξάνθη και τώρα είμαι στον Παναιτωλικό και αυτοί οι δύο άνθρωποι δίνουν τα πάντα για την ομάδα τους, είναι πάντα δίπλα στους παίκτες και αυτό είναι το πιο σημαντικό για τον ποδοσφαιριστή».

 

Για το αν διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας του: «Έχω κάνει και σε προηγούμενες χρονιές αρκετά καλές εμφανίσεις. Αυτό που ξεχωρίζει τώρα είναι ότι αυτές οι εμφανίσεις γίνονται συνεχόμενα».

 

Για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του ΠΑΟΚ από τον Βλάνταν Ίβιτς με τον οποίον συνυπήρξαν στον «Δικέφαλο»: «Είναι σημαντικό για τον ίδιο. Του δίνεται μια πολύ μεγάλη ευκαιρία. Όλα αυτά τα χρόνια ήταν στα τμήματα υποδομής και έχει εικόνα για τον ΠΑΟΚ. Έχει περάσει από αυτήν την ομάδα και έχει παίξει αρκετά παιχνίδια. Αυτό μόνο καλό είναι για τον ΠΑΟΚ και έγινε την κατάλληλη στιγμή. Με τις γνώσεις που έχει θα μπορέσει να βοηθήσει τους ποδοσφαιριστές να βγουν από τον δύσκολο δρόμο».

 

Για τις διαφορές σε σχέση με το ματς του πρώτου γύρου στην Τούμπα: «Πριν από κάθε αγώνα κάνεις κάποια σενάρια, αλλά αν δεν τελειώσει το ματς δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για το τι θα αντιμετωπίσεις. Στο πρώτο παιχνίδι πήραμε τον 1 βαθμό, αλλά ήμασταν καλύτεροι από τον ΠΑΟΚ και δεν μείναμε ευχαριστημένοι. Δημιουργήσαμε ευκαιρίες και δεν μπορέσαμε να πάρουμε τους 3 βαθμούς που δικαιούμασταν. Τώρα θα είναι εντελώς διαφορετικό παιχνίδι. Φτάνουμε στο τέλος του πρωταθλήματος και ο ΠΑΟΚ έχει μεγάλη ανάγκη τους βαθμούς. Εμείς είμαστε κοντά στον στόχο που θέσαμε από την αρχή της χρονιάς. Αν κάποιος έχει να χάσει κάτι, αυτός είναι ο ΠΑΟΚ. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας. Δύσκολα χάνουμε στην έδρα μας, αλλά πρέπει αυτό να το δείξουμε στο γήπεδο».

 

Για το πλέον δεν έχουν πίεση και τους βοηθάει στην απόδοσή τους: «Από τη στιγμή που ξεφύγαμε από τις χαμηλές θέσεις, πίστευα ότι θα παίξουμε καλύτερο ποδόσφαιρο και πιο απελευθερωμένο. Πίστευα ότι θα παίρναμε πιο εύκολα βαθμούς. Δυσκολευόμαστε αρκετά στα τελευταία παιχνίδια. Δεν είμαστε αυτοί που θα θέλαμε στον αγωνιστικό χώρο. Αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα μέσα στον Πλατανιά, αλλά και στην έδρα μας από την Ξάνθη, παρόλο που πήραμε και στα δύο παιχνίδια από 1 βαθμό. Στα Γιάννενα δεν ήμασταν καλοί και δεν απειλήσαμε σε κανένα σημείο τον ΠΑΣ, με αποτέλεσμα να χάσουμε. Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε να καλυτερέψουμε την αγωνιστική συμπεριφορά και την εικόνα μας. Ο ΠΑΟΚ είναι αυτός που είναι, καλώς ή κακώς έχει κάποια προβλήματα. Έχει τραυματίες και το έργο του γίνεται ακόμα πιο δύσκολο. Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα και στα δύσκολα έχει δείξει ότι μπορεί να πάρει βαθμούς σε οποιαδήποτε έδρα. Νομίζω θα γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι και το σημαντικότερο είναι να το ευχαριστηθεί ο κόσμος που θα το δει».

 

Για το αν μπορεί να μπει στα πλέι οφ ο Παναιτωλικός: «Μπορεί να επιβληθεί αφαίρεση βαθμών στον ΠΑΟΚ. Πολλές ομάδες μπορεί ελπίζουν σε αυτό. Οι 6 βαθμοί που μπορεί να αφαιρεθούν είναι αρκετοί για τον ΠΑΟΚ και πολύ ευνοϊκό για άλλες ομάδες. Έχουμε δύσκολα παιχνίδια, που γίνονται πιο δύσκολα όταν εμείς δεν είμαστε αυτοί που πρέπει. Είναι δύσκολο το πρόγραμμα, αλλά όχι ακατόρθωτο. Αν πιάσουμε την απόδοση των προηγούμενων παιχνιδιών, όχι των τριών τελευταίων, και με τη βοήθεια του κόσμου μπορούμε να κερδίσουμε τον ΠΑΟΚ. Έχουμε δείξει ότι πιέζουμε τον αντίπαλο μέσα στην έδρα μας και τον φέρνουμε σε δύσκολη θέση, αρκεί να το πιστέψουμε και να το δείξουμε στα 90 λεπτά το Σάββατο».