Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ μίλησε για το ντεμπούτο του στον πάγκο της ομάδας που συνδυάστηκε με νίκη και με αρκετά καλή εμφάνιση…

 Aναλυτικά ο Βλάνταν Ίβιτς τόνισε:

Για το παιχνίδι: «Πολύ σημαντική νίκη. Είχαμε λίγο χρόνο μπροστά μας. Αλλάξαμε πράγματα στον τρόπο που αγωνίζεται η ομάδα. Κυρίως στο σύστημα. Ημασταν πειθαρχημένοι, είχαμε κατοχή, και πολλές ευκαιρίες πριν το πρώτο γκολ. Όλα τα παιδιά έβγαλαν το 100% και δίκαια πήραμε τη νίκη».

Για το εξαιρετικό ξεκίνημα του ΠΑΟΚ στον αγώνα: «Υπήρξαν και φέτος παιχνίδια που η ομάδα μπήκε καλά. Η ομάδα ήταν πεσμένη ψυχολογικά μετά την ήττα με τον Πανθρακικό. Είχαμε λίγες ημέρες να δουλέψουμε αλλά ξαναλέω δουλέψαμε πολύ στην ψυχολογία μέσα από τις προπονήσεις και τις ομιλίες που κάναμε με τα παιδιά».

Για το αν περίμενε τόση εύκολη επικράτηση: «Δεν μπορώ να πω πως περίμενα θα κερδίσουμε 3-0. Περίμενα αντίδραση και πως θα έχουμε συγκέντρωση. Σημασία έχει το μηδέν στην άμυνα. Εγινε ένα κακό δεύτερο ημίχρονο σε ένα πολύ κακό γήπεδο. Ήθελε εξυπνάδα σε ένα τόσο δύσκολο γήπεδο αντιδράσαμε καλά και κάναμε όσα λέγαμε. Δίκαια πήραμε τους τρεις πόντους».

Για το πως έζησε την μετάβαση από τον πάγκο της Κ20 σε αυτόν της πρώτης ομάδας:: «Δεν έχει αλλάξει κάτι τόσο πολύ. Έχω δουλέψει και στο παρελθόν με κάποια από τα παιδιά και από εδώ και πέρα ξέρω ότι είναι διαφορετικό, αλλά θα προσπαθήσουμε να προετοιμάζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Από τη στιγμή που είσαι προπονητής στον ΠΑΟΚ, πρέπει να καταλαβαίνεις που είσαι και σε τι καρέκλα κάθεσαι. Ξέρω που είμαι, δεν μπορώ να πω ότι υπήρχε πολύ μεγάλη πίεση, αλλά έπρεπε να είμαι πιο συγκεντρωμένος στις οδηγίες που θα δώσω στους παίκτες για να βγάλουν αυτό που θέλουμε«.

Για τον Κάτσε: «Ο Κάτσε είναι ένας βασικός παίκτης για εμάς. Ηταν από τους κορυφαίους σήμερα. Εχει σημασία το πώς δουλεύουν στις προπονήσεις. Θα παίζουν όσοι θα δουλέυουν όσοι θέλουμε.

Για τον Κλάους: «Ο Στέφανος είναι ένας παίκτης που έχει προσφέρει πολλά στην ομάδα. Για να σκοράρει πρέπει και να παίζει. Εβαλα γκολ, έκανε ευκαιρίες, κράτησε μπάλα, έκανε όσα θέλαμε και εύχομαι να συνεχίσει έτσι».

Για την επιλογή του να χρησιμοποιήσει τον Βίτορ: «Επαιξαν αυτοί που δουλέψαμε τις τρεις προπονήσεις που είμαι στην ομάδα. Ο Βίτορ και ο Τζαβέλλας έκαναν καλό παιχνίδι, όπως και ο Στέλιος (σ.σ. Μαλεζάς) όταν μπήκε στο παιχνίδι. Θα πάρει τις ευκαιρίες που δικαιούται ο Στέλιος».

Για το αν τον προβλημάτισε ο Παναιτωλικός: «Δεν με προβλημάτισε κάτι ιδιαίτερα. Ο παίκτης που ήταν πίσω από τον Μαρκόφσκι δεν ήταν κλασσικός επιθετικός και περιμέναμε ότι θα παίξει έτσι, για αυτό και δουλέψαμε έτσι. Νομίζω ότι ο Παναιτωλικός είχε μία ευκαιρία στο 2-0 και δεν νομίζω ότι έγινε κάτι άλλο που πρέπει να μας προβληματίζει. Ξαναλέω τα παιδιά έκαναν ένα πολύ καλό παιχνίδι«.

Για τη συνέχεια της σεζόν: «Πρώτα από όλα περίμενα να γυρίσουν παίκτες. Να είμαστε όσο το δυνατόν γίνετε περισσότεροι. Τώρα αυτό που ζητάω και αυτό που θέλω το ξέρουν οι παίκτες μου».