Ο Αίολος Αστακού φιγουράρει στην κορυφή του Βόρειου Ομίλου της Β’ Εθνικής με ρεκόρ 20-0 και το Sport24.gr παρουσιάζει την ομάδα που κατέρριψε το ρεκόρ του καλύτερου ξεκινήματος στην κατηγορία και… συνεχίζει!
 
  Στη ζωή τίποτα δεν είναι τυχαίο και τίποτα δε χαρίζεται σε κανέναν. Τις τελευταίες ημέρες όλοι μιλούν για τον Αίολο: την ομάδα-θαύμα του Αστακού, που καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Ωστόσο, στις μέρες μας θαύματα δεν γίνονται.
    Όλα έχουν την εξήγησή τους και το Sport24.gr αναλύει τους λόγους που έφεραν το συγκρότημα του Ξηρόμερου στα… άστρα……
 


 
   Ο Αίολος δε γεννήθηκε ξαφνικά. Υπήρχε και είχε αξιοπρεπή παρουσία στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΒΔΕ. Κατά το παρελθόν έγιναν αρκετές προσπάθειες να αλλάξει επίπεδο, όμως η απόφαση του Απόστολου Πανταζή να ασχοληθεί ενεργά με τον σύλλογο άλλαξε τα πάντα!
      Με βασικό γνώμονα την αγάπη για τον τόπο του, ο ισχυρός επιχειρηματίας πήρε τα ηνία σαν πραγματικός ηγέτης και κάπου εκεί άρχισε η εκτόξευση. 
    Υπό την καθοδήγηση του Μιχάλη Θάνου ήρθε η πρωτιά στην Α’ ΕΣΚΑΒΔΕ και η Γ’ Εθνική. Αμέσως ακολούθησε η άνοδος στη Β’ Εθνική με τον Νίκο Βουρνά στο τιμόνι. 
        Η Α2 άρχισε να… κλείνει το μάτι στους Αστακιώτες, που αποφάσισαν να δώσουν τα ηνία στον Μιχάλη Κουταλιανό. 
    Λάτρης της σκληρής δουλειάς και με αξιόλογη παρουσία στον Κολοσσό τόσο σαν βοηθός δίπλα σε προπονητές σαν τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, τον Βασίλη Φραγκιά, τον Βαγγέλη Αλεξανδρή, Δημήτρη Πρίφτη, Γιώργο Ζευγώλη και Μηνά Γκέκο, όσο και σαν χεντ κόουτς. Στο πλευρό του σαν ασίσταντ μπήκε ο Παναγιώτης Χουλιάρας, που αποχώρησε από την ενεργό δράση.
      Η διοίκηση φρόντισε να του δώσει τα κατάλληλα πολεμοφόδια το σκληρό και απαιτητικό πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Δίπλα στον αρχηγό Καλισώρα, τον Δημήτρη Δουρούκη, τους νεαρούς Βασίλη Καλαντζή, Λεωνίδα Καραγεώργο, Αλέξανδρο Μπεκατώρο, Περικλή Πέττα και τις περσινές μεταγραφικές”βόμβες”, Νίκο Κακλαμάνο και Νίκο Ψωμά-Λυμπάρη, ήρθαν να προστεθούν παίκτες εγνωσμένης αξίας. 
   Οι Βασίλης Κιτσούλης, Τάσος Χαρισμίδης, Γιώργος Μπρόζος, Νίκος Κατσαρές, Άλκης Παππάς, Γιάννης Θανόπουλος και Βασίλης Μακρήςπείστηκαν από το μεγαλεπήβολο όραμα του Απόστολου Πανταζή και αποφάσισαν να πουν το “ναι” παρότι οι περισσότεροι προέρχονταν από σαφώς υψηλότερες κατηγορίες.
      Μπορεί κάποιοι να περίμεναν πως ο υψηλός μέσος όρος ηλικίας θα επηρέαζε. Διαψεύστηκαν, καθώς άπαντες έδειξαν από την πρώτη στιγμή υψηλό δείκτη επαγγελματισμού. Ο κόουτς Κουταλιανός πήγε στον Αστακό αποφασισμένος για σκληρή και μεθοδική δουλειά, κερδίζοντας τους πάντες. Δεν άργησε η στιγμή που ξεκίνησε το ισχυρό “δέσιμο” και το οικογενειακό κλίμα έκανε την εμφάνισή του.
      Λένε πως οι καλές παρέες γράφουν ιστορία, κάτι που ισχύει απόλυτα στην προκειμένη περίπτωση. Η αλυσίδα λειτουργεί ιδανικά και όλοι οι κρίκοι παραμένουν ακέραιοι. Η διοίκηση Πανταζή έδωσε ένα υψηλό μπάτζετ, το οποίο δεν θα αρκούσε αν το τεχνικό τιμ και οι παίκτες πήγαιναν για… τουρισμό. Ωστόσο, οι επιλογές που έγιναν ήταν εξαιρετικές και τα αποτελέσματα φαίνονται στο παρκέ, που αποτελεί τον πιο δίκαιο και αντικειμενικό κριτή.
     Η άμεση προσαρμογή, ο σεβασμός και ο υψηλός επαγγελματισμός των παικτώνδείχνει πως η πορεία τους όλα αυτά τα χρόνια ήταν διόλου τυχαία. Η οικονομική συνέπεια ενέπνευσε ασφάλεια. Από την πλευρά τους τα μέλη του αγωνιστικού τμήματος ανταποδίδουν με άπειρες ώρες προπόνησης, σκληρή δουλειά και κανένα ίχνος χαλάρωσης, ακόμα και τώρα που η ομάδα βρίσκεται με το… ενάμιση πόδι στην Α2.
 
     Το ένα ρεκόρ διαδέχεται το άλλο. Αρχικά καταρρίφθηκε αυτό του καλύτερου ξεκινήματος στα χρονικά της Β΄Εθνικής, που δημιούργησαν πέρυσι οι Μαχητές/Δόξα Πεύκων. Οι 15 σερί νίκες δεν ήταν αρκετές για τους νεοφώτιστους, οι οποίοι ακόμα δεν ξέρουν τη γεύση της ήττας. Έφτασαν στο 20-0 και άφησαν πίσω τους τον Προμηθέα, ο οποίος είχε 19 συνεχόμενα ροζ φύλλα. Άλλο ρεκόρ στη Β΄Εθνική δεν έχουν για να σπάσουν. Εκτός κι ανκαταφέρουν να πάνε αήττητοι μέχρι τέλους. Η φετινή σεζόν είναι μυθική, αλλά θα υπάρξει και συνέχεια.
      Το ταξίδι συνεχίζεται για τη φιλόδοξη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας, που δεν εφησυχάζει και σύντομα θα έρθει η ώρα του φετινού ταμείου για να μηδενιστεί το κοντέρ και να ξεκινήσει ο σχεδιασμός της νέας χρονιάς…
 
http://www.sport24.gr/