Ομάδα με μεγαλύτερη συνοχή απ’ αυτές που βρίσκονται κάτω της στον βαθμολογικό πίνακα είναι η ΑΕΚ, σύμφωνα με τα λεγόμενά του Δημήτρη Κυριακίδη στον ΣΠΟΡ FM 94,6. O 29χρονος τερματοφύλακας μίλησε με κολακευτικά λόγια παρά την ήττα των «κιτρινόμαυρών» με 1-0 από τον Παναιτωλικό την Κυριακή. «Είναι ομάδα. Είναι πολύ πειθαρχημένη ομάδα, κρατάει αποστάσεις», σχολίασε.

Παράλληλα, τόνισε ότι θεωρεί πως ήρθε η ώρα να κληθεί στην Εθνική Ελλάδος. «Έχω κάνει καλές σεζόν τα τελευταία χρόνια, αλλά αυτή η σεζόν που διανύουμε είναι πολύ καλή για εμένα. Είμαι και σε καλή ηλικία, είναι παραγωγική. Έχω την εμπειρία, έχω παίξει και πολλά παιχνίδια τα τελευταία χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά μίλησε στους Γιώργο Χελάκη και Σωτήρη Κωσταβάρα για:

-το αν εκτιμά ότι έχει έφθασε η ώρα να κληθεί στην Εθνική: «Βέβαια, βέβαια. Δεν μπορώ να το κρύψω αυτό το πράγμα. Πιστεύω ότι ήρθε η στιγμή να κληθώ και εγώ στην Εθνική. Έχω κάνει καλές σεζόν τα τελευταία χρόνια, αλλά αυτή η σεζόν που διανύουμε είναι πολύ καλή για εμένα. Είμαι και σε καλή ηλικία, είναι παραγωγική. Έχω την εμπειρία, έχω παίξει και πολλά παιχνίδια τα τελευταία χρόνια».

-το αν παίζει ρόλο το γεγονός ότι δεν αγωνίζεται σε κάποια από τις μεγάλες ομάδες και δεν καλείται στη «γαλανόλευκη» και ενώ ήταν στις μικρές Εθνικές όταν άνηκε στον ΠΑΟΚ: «Έχω περάσει από όλες τις Εθνικές. Από Νέων, Ελπίδων κλπ. Στο εξωτερικό δεν συμβαίνει τόσο αυτό. Παίζει ρόλο και σε ποια ομάδα αγωνίζεσαι, οι μεγάλες έχουν άλλη δυναμική. Ο νέος προπονητής πρέπει να δει και τις μικρομεσαίες ομάδες. Είναι άδικο για εμάς τους ποδοσφαιριστές να μην αγωνιζόμαστε στην Εθνική».

-το αν έχει ξεχωρίσει κάποιους Έλληνες τερματοφύλακες φέτος: «Είναι όλοι οι τερματοφύλακες καλοί, αλλά δεν έχουν όλοι πολλά παιχνίδια. Δεν έχουν τον αριθμό παιχνιδιών που απαιτείται θεωρητικά για να κληθεί στην Εθνική. Μπορεί κάποιοι να έχουν αρκετά παιχνίδια φέτος, αλλά όχι πολλά τις προηγούμενες σεζόν και αυτό νομίζω ότι το κοιτάει ένας προπονητής. Αλλά υπάρχουν αρκετοί που αγωνίζονται φέτος, έχουν κάνει αρκετά παιχνίδια και είναι σε καλή ηλικία».

-τη φετινή πορεία του Παναιτωλικού: «Το ξεκίνημά μας ήταν πολύ κακό, δεν το περιμέναμε. Είμαστε καλή ομάδα με καλούς ποδοσφαιριστές σε όλες τις γραμμές. Αλλά αν δεν ξεκινήσεις καλά, μπλέκεις. Μείναμε πίσω και προσπαθούμε να καλύψουμε το χαμένος έδαφος. Τα πήγαμε καλά από ένα σημείο και μετά. Αυτή τη στιγμή έχουμε κακό πρόγραμμα, διότι παίζουμε με τις μεγάλες ομάδες. Οι υπόλοιπες ομάδες δεν έχουν τώρα τόσο δύσκολο πρόγραμμα».

-τις δυνατότητες της φετινής ΑΕΚ σε σχέση με τις άλλες ομάδες, εξαιρώντας τον Ολυμπιακό: «Ναι, ας βγάλουμε από τη σύγκριση τον Ολυμπιακό. Η ΑΕΚ είναι ομάδα. Έχει μεγαλύτερη συνοχή από τις άλλες ομάδες. Δεν παίζει φαντεζί ποδόσφαιρο, αλλά όταν μπαίνει στο γήπεδο βλέπεις ότι έχει την ταυτότητα του προπονητή. Στα παιχνίδια της γενικότερα δυσκολεύεται, εκτός από κάποιες εξαιρέσεις. Δεν είναι μόνο το χθεσινό (20/03). Κάποια ματς τα πήρε επειδή σκόραρε. Για παράδειγμα στο ματς με τον Αστέρα δεν μπόρεσε να σκοράρει και αυτή ήταν η διαφορά. Και τα μεγάλα παιχνίδια που πήρε, τα πήρε με ένα γκολ και δυσκολεύτηκε. Κάνει κάποιες ευκαιρίες, αλλά όχι πολλές. Είναι πολύ πειθαρχημένη ομάδα, κρατάει αποστάσεις».

-τη χρησιμοποίηση του Τζεμπούρ στα πλάγια και αν θεωρεί ότι θα τον δυσκόλευε πιο πολύ παίζοντας στην κορυφή: «Η δυσκολία είναι να παίζει στην κορυφή, αντιμετωπίζοντάς τον ως τερματοφύλακας. Όλα κρίνονται όμως από το αποτέλεσμα. Αν τον χρησιμοποιούσε στην άκρη και έβαζε γκολ θα λέγαμε ότι έκανε κίνηση-ματ ο προπονητής. Αυτός ξέρει καλύτερα την ομάδα του όμως και βλέπει τους παίκτες του».