Ο MVP του Παναιτωλικού στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ, Δημήτρης Χαντάκιας, μιλάει στο JOINSPORTS, για το γεγονός ότι στη δεύτερη φορά που αγωνίστηκε βασικός αναδείχθηκε ως ο πολυτιμότερος της ομάδας, αποκαλύπτει τα σχέδια που έχει για το μέλλον και αφηγείται την ιστορία του πως από την ομάδα του χωριού του έφτασε να είναι παρτενέρ του Κούσα στο κέντρο της άμυνας.

Ο ίδιος δηλώνει «Παναιτωλικός από μικρό παιδί» και η ευτυχία του που αποτελεί μέλος αυτής της ομάδας φαίνεται από τον τόνο της φωνής του όταν μιλάει για την ομάδα του, αλλά και από το γεγονός ότι στο μυαλό του είναι μόνο ο Παναιτωλικός. Παρότι, πολύ νεαρός στην ηλικία έχει την παιδεία που χρειάζεται και αποδεικνύεται πως στην ακαδημία ο Παναιτωλικός δεν φτιάχνει μόνο ποδοσφαιριστές, αλλά πάνω από όλα γίνεται εκμάθηση της ποδοσφαιρικής παιδείας.

Τα πρώτα δείγματα γραφής του Χαντάκια είναι πολύ ενθαρρυντικά, έχει πολύ μέλλον μπροστά του και από τις απαντήσεις του καταλαβαίνει κανείς πως δεν υπάρχει κάτι πιο σημαντικό για εκείνον από το να γίνει μέλος της βασικής ενδεκάδας του Παναιτωλικού, ενώ συν τοις άλλοις δεν ξεχνάει να ευχαριστήσει τους προπονητές που τον βοήθησαν και την οικογένειά του που είναι συνεχώς δίπλα του και τον στηρίζει σε κάθε του βήμα.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το πως είναι να βρίσκεσαι από τις ακαδημίες στην πρώτη ομάδα: «Είχα πάει για δοκιμαστικό από την γενέτειρα μου την Κατούνα, στην Κ-17 του Παναιτωλικού. Σχημάτισαν καλή άποψη για μένα και με δέχθηκαν στις ακαδημίες της ομάδας, το ήθελα πάρα πολύ γιατί είμαι Παναιτωλικός από μικρό παιδί. Την επόμενη χρονιά ανέβηκα στην Κ-20 καθώς δεν υπήρχε το ηλικιακό περιθώριο για να αγωνίζομαι στην Κ-17. Δούλεψα σκληρά για να πετύχω αυτό που ήθελα και έκανα προετοιμασία στην προετοιμασία του Παναιτωλικού επί Χάβου, αλλά δεν κατάφερα να γίνω επαγγελματίας. Αυτό δεν με πτόησε, συνέχισα να δουλεύω σκληρά και την επόμενη χρονιά κλήθηκα και πάλι στην προετοιμασία από τον κ. Μάκη Χάβο, έγινα αυτή τη φορά επαγγελματίας και ήταν μια προσωπική δικαίωση για μένα για τη δουλειά που είχα κάνει.

Με τον κ. Μαντζουράκη πήρα τις ευκαιρίες στο πρωτάθλημα, αγωνίστηκα δύο φορές βασικός, με πίστεψε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο προπονητή στην πρωτη ομάδα. Έκανα πολλές ατομικές προπονήσεις με τον Κ. Νταλακούρα και θέλω να ευχαριστήσω και τον κ. Μαντζουράκη για τις ευκαιρίες που μου δίνει, τον κ. Νταλακούρα και τον κ. Ζαρκαβέλη που με βοήθησαν στις ακαδημίες».

Για το γεγονός ότι αναδείχθηκε ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης στο παιχνίδι με την ΑΕΚ: «Το παιχνίδι με την ΑΕΚ ήταν πολύ σημαντικό για εμάς και ξέραμε ότι παίζαμε με μια από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, που δεν είχαμε κερδίσει ποτέ. Στην αρχή του ματς είχα άγχος, αλλά κατά τη διάρκεια το ξεπέρασα. Ήθελα να παίξω όσο καλύτερα γίνεται για να μπορέσω να καθιερωθώ στο βασικό σχήμα μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Επίσης ήθελα να δικαιώσω τον προπονητή μου που μου έδωσε την ευκαιρία και την οικογένειά μου που με στηρίζει».

Για τους στόχους που έχει θέσει η ομάδα μέχρι το τέλος της σεζόν: «Θέλαμε από την αρχή της σεζόν να εξασφαλίσουμε την παραμονή στην κατηγορία, όσο πιο γρήγορα γινόταν και μετά να κοιτάξουμε να δούμε αν μπορούμε να φτάσουμε μέχρι την Ευρώπη. Ο στόχος μας μέχρι το τέλος της σεζόν είναι να πλασαριστούμε όσο πιο ψηλά γίνεται στον βαθμολογικό πίνακα».

Για του στόχους που έχει θέσει ο ίδιος για τη νέα σεζόν: «Θέλω να καθιερωθώ στην ομάδα, να έχω θέση βασικού, να φτάσω όσο πιο ψηλά γίνεται με τον Παναιτωλικό και έτσι να βοηθήσω όσο μπορώ κι εγώ από την πλευρά μου την ομάδα να πετύχει τους στόχους της».

http://www.joinsports.gr/