Συμφώνησαν 11 ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας

Τη συμφωνία μεταξύ 11 ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας για σημαντικές αλλαγές στα τηλεοπτικά, τη διαιτησία και ΕΠΟ ανακοίνωσε την Πέμπτη (31/3) ο Χρήστος Πανόπουλος.

Ο ισχυρός άνδρας της Ξάνθης δήλωσε στους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης ότι το χαρτί που υπέγραψαν οι 11 ομάδες είχε την έγκριση των τεσσάρων «μεγάλων» (ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ).

Στις προτάσεις υπάρχει και η αλλαγή αναφορικά με τον τρόπο που μοιράζεται η τηλεοπτική «πίτα», αφού οι ομάδες θα παίρνουν πλέον περισσότερα χρήματα, ενώ η Forthnet συμφώνησε να πριμοδοτήσει τη Σούπερ Λίγκα της σεζόν 2016-17 με επιπλέον 4.000.000 ευρώ.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, συμφωνήθηκε να καταβάλλεται πριμ ύψους 200.000 ευρώ στις ομάδες που υποβιβάζονται (αν πληρούν κάποιες προϋποθέσεις), ωστόσο τόσο αυτή η πρόταση όσο και όλες οι άλλες θα συζητηθούν σε Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο GREXIT, ο ισχυρός άνδρας της Ξάνθης σχολίασε: «Το να φύγει μέσα από το ποδόσφαιρο η χώρα μας από την Ευρώπη θα είναι μία μαύρη σελίδα η πιο μαύρη σελίδα για τη μικρή χώρα μας».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Χρήστου Πανόπουλου: «Θέλω να ευχαριστήσω τις 10 μικρομεσαίες ΠΑΕ που σήμερα έγιναν 11. Για το πολιτισμένο κλίμα που υπήρχε μεταξύ μας και για όλες τις σκάψεις τους και τις θέσεις τους που μας βοήθησαν όλους να βγάλουμε μία λογική πρόταση για όλο τον κόσμο και που πιστεύω πως απεικονίζει το δημόσιο αίσθημα.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τις 4 μεγάλες ΠΑΕ για τις οποιεσδήποτε υπερβάσεις έκαναν για να συμφωνήσουν μαζί μας. Να πω (ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ) συμφώνησαν με τις προτάσεις που κάναμε. Θέλω να ευχαριστήσω την Forthnet έχοντας καταθέσει στο διευθύνοντα σύμβουλο Κ. Παπαδόπουλο τις προτάσεις μας. Μετά από λίγες ημέρες έχοντας βρεθεί μαζί του πήρα την άποψη ότι στηρίζουμε αυτό το θετικό που γίνεται όσον αφορά το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, την διαιτησία και την αναδιανομή των πόρων γιατί μέσα από αυτό και ένα μεγάλο κομμάτι της βίας που αντιμετωπίζουμε θα εξαφανιστεί.

Αποφάσισε να πριμοδοτήσει την προσπάθεια αυτή για την επόμενη σεζόν με το ποσό των 4.000.000 ευρώ παράλληλα και εμείς όμως ως Super League έχουμε την υποχρέωση να δούμε πως μπορεί να ξεκινήσει μία μελέτη να απευθυνθούμε σε γραφεία για πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Θέλω να θυμίσω σε όλους εμάς τους ιδιοκτήτες ότι αλλάζουμε, η ομάδα και η ιστορία της μένει. Μέχρι στιγμής όλοι ανταποκριθήκαμε σε αυτό. Αυτό πρέπει να το κάνουμε και στο μέλλον.

Θέλουμε να προτρέψουμε την ΕΠΟ να δει διαφορετικά το ποδόσφαιρο, να σεβαστεί τις θέσεις των ΠΑΕ. Είτε το θέλουμε, είτε όχι σήμερα είναι 15. Να τις κάνει πράξη για το καλό του ποδοσφαίρου για το καλό των φιλάθλων. Να σεβαστεί στο τέλος η ΕΠΟ το δημόσιο αίσθημα όπως εκφράζεται από τις μικρές και τις μεγάλες ΠΑΕ. Αναφέρομαι σε όποια ΕΠΟ προκύψει στο μέλλον.

Τέλος το να φύγει μέσα από το ποδόσφαιρο η χώρα μας από την Ευρώπη θα είναι μία μαύρη σελίδα η πιο μαύρη σελίδα για τη μικρή χώρα μας. Όλοι οι Έλληνες την θέλουμε στην Ευρώπη. Αν αυτό γίνει θα έχει την υπογραφή όλων μας. Της πολιτείας, της ΕΠΟ αλλά και εμάς των παραγόντων της Super League. Ας γίνουμε λογικοί. Δεν μας ενδιαφέρει αν θα πέσει η ΕΠΟ, αν θα κάνει υποχωρήσεις ο υπουργός. Ας κάνουν το αυτονόητο όλοι για να μείνει εκεί που ανήκει το ποδόσφαιρο μας. Στην Ευρώπη.

Στις 12 Απριλίου θα γίνει το επόμενο ΔΣ της Super League στα γραφεία με θέμα κατάθεση προτάσεων στον συνεταιρισμό, έγκριση και υλοποίησή τους, το αίτημα έχει ήδη υπογραφεί και σταλεί προς την λίγκα υπογεγραμμένο από τις 11 ΠΑΕ».

Ερωτηθείς για το γεγονός πως ο Ηρακλής έχει αποστασιοποιηθεί, ο Πανόπουλος απάντησε: «Δεν πήραμε κάποια απάντηση από την ΠΑΕ Ηρακλής και από ευγένεια δεν συνεχίσαμε να έχουμε κάτι. Μπορεί η ΠΑΕ Ηρακλής τις επόμενες ημέρες να είναι μαζί μας ή να έχει άλλη άποψη».

 

 

 

a-sports.gr