Απόλυτα ικανοποιημένος είναι ο Μάρκο Σίλβα από τη φετινή σεζόν του Ολυμπιακού, η οποία άλλωστε είναι σχεδόν αψεγάδιαστη, αφού οι Πειραιώτες έχουν χάσει βαθμούς μόνο σε δύο ματς φέτος στη Σούπερ Λίγκα.

Ο Πορτογάλος τεχνικός αναφέρθηκε στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό που ακολουθεί, ενώ δεν θέλησε να πει ξανά πολλά για το Grexit έχοντας ξεκαθαρίσει στο παρελθόν ότι είναι αντίθετος.

Αναλυτικά όσα είπε στη NOVA για τον αγώνα με τον Παναιτωλικό :

Επόμενος αντίπαλός σας είναι ο Παναιτωλικός. Είναι το τελευταίο εκτός έδρας παιχνίδι για τον Ολυμπιακό. Θα ήθελα την άποψή σας.

«Είναι αλήθεια πως περιμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι. Ξέρουμε όλοι πως ο Παναιτωλικός έχει καταφέρει να ασκεί πίεση στο γήπεδό του. Ξέρουμε, λοιπόν, πως πρέπει να είμαστε πιεστικοί. Εμείς από την πλευρά μας είμαστε Ολυμπιακός και πρωταθλητές. Θα πάμε εκεί και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας.

Θα προσπαθήσουμε για μία ακόμη φορά να εμφανίσουμε την ομάδα μας σοβαρή. Θα είναι πολύ σημαντικό από την πλευρά μας να αποδείξουμε το γιατί είμαστε πρωταθλητές. Να είμαστε προσεκτικοί για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».

Στους προηγούμενους 14 εκτός έδρας αγώνες, πετύχατε 12 νίκες, φέρνοντας μία ισοπαλία και γνωρίζοντας μόλις μία ήττα. Τώρα που φθάνει η ώρα του απολογισμού, πιστεύετε πως είναι επιδόσεις στις οποίες θα κάνουμε αναφορά για πολλά χρόνια στο μέλλον;

«Δεν μπορώ να προβλέψω το μέλλον, ούτε ξέρω τι μπορεί να συμβεί τα επόμενα χρόνια. Το σίγουρο είναι πως αυτό που έχει πετύχει φέτος ο Ολυμπιακός και αυτά τα νούμερα είναι κάτι πάρα πολύ δύσκολο. Και απόδειξη είναι το γεγονός πως στα προηγούμενα 42 πρωταθλήματα που έχει κερδίσει ο Ολυμπιακός, ποτέ δεν είχε τέτοιες επιδόσεις και τόσο καλά αποτελέσματα.

Είναι πολύ δύσκολο μία ομάδα να καταφέρει τόσες πολλές νίκες και να κάνει τόσα πολλά ρεκόρ. Και πιστεύω πως ακόμη και αν τα καταφέρει να τα επαναλάβει στο μέλλον, θα είναι κάτι πάρα πολύ δύσκολο. Δεν είναι εύκολο να επαναλάβει μία ομάδα όσα έχει πετύχει φέτος ο Ολυμπιακός.

Ίσως για αυτό το λόγο είναι πραγματικά κάτι που θα μείνει τα επόμενα χρόνια. Θα το θυμόμαστε και θα το σκεφτόμαστε όλοι. Ίσως να γίνει ένας στόχος, μία χρονιά που θα προσπαθήσουμε να ξεπεράσουμε. Στο μέλλον οι ομάδες θα προσπαθήσουν να ξεπεράσουν όσα έχουμε πετύχει.

Στα επόμενα δύο παιχνίδια θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε δύο ακόμα νίκες Θέλουμε να έχουμε μία καλή εικόνα στο ματς με τον Παναιτωλικό. Και να κλείσουμε νικηφόρα τη χρονιά στο γήπεδό μας, στη μεγάλη γιορτή για την κατάκτηση του πρωταθλήματος».