Έκανε περίπατο… Εντυπωσιακός ήταν ο Ολυμπιακός στο Αγρίνιο, απ’ όπου πέρασε με 5-2 το βράδυ της Κυριακής (10/4) τρομάζοντας κατά διαστήματα τον Παναιτωλικό.

Όποτε ανέβαζαν ταχύτητα οι «ερυθρόλευκοι», έκρυβαν την μπάλα και έφταναν με άνεση μέχρι το γκολ. Ήταν εμφανές πως η άμυνα των γηπεδούχων δεν μπορούσε να τους ακολουθήσει και δεν είχε την ταχύτητα να καλύψει τους χώρους που δημιουργούνταν.

Σε εξαιρετική κατάσταση ήταν ο Φορτούνης. Έβαλε ένα γκολ, είχε συμμετοχή στο τρίτο και το τέταρτο, έφτιαξε το πέμπτο, ενώ είχε τέτοια αυτοπεποίθηση που προσπάθησε δις να σκοράρει από κόρνερ. Πολύ καλός και ο Ερνάνι, ο οποίος έφτιαξε τα πρώτα δύο γκολ, σκόραρε ο Ντα Κόστα, αλλά ήταν ασταθής.

Όσο για τους γηπεδούχους, στο τελευταίο τους φετινό εντός έδρας ματς δεν ήταν αυτοί που έπρεπε. Πολλά τα αμυντικά κενά τους, πολλά τα προβλήματα και στον χώρο του κέντρου. Μάζεψε τα… ασυμμάζευτα αρκετές φορές ο Κυριακίδης, ενώ διασώθηκε και ο Ουάρντα.

Τον σκότωσε από τον αέρα

Ιδιαίτερο ήταν το πρώτο ημίχρονο. Ευκαιρίες είχαν και οι δύο ομάδες, τα πάντα θα μπορούσαν να έχουν εξελιχθεί διαφορετικά, όμως, ο Ολυμπιακός έδειξε ένα από τα μεγαλύτερα όπλα του, την αποτελεσματικότητά του.

Είναι χαρακτηριστικό πως στο 5′ ο Παναιτωλικός έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 1-0 και δύο λεπτά μετά έγινε το 0-1 με κεφαλιά του Φορτούνη από σέντρα του Ερνάνι. Η άμυνα των γηπεδούχων είχε προβλήματα ψηλά και αυτό φάνηκε και στη συνέχεια.

Οι Πειραιώτες για λίγα λεπτά ακόμη έχοντας την ψυχολογία με το μέρος τους ήταν καλύτεροι, αλλά στη συνέχεια οι Αγρινιώτες ανέβηκαν. Έμπαιναν πιο δυνατά στις μονομαχίες, έπαιρναν μέτρα στο γήπεδο και άγγιξαν την ισοφάριση με τον Ουάρντα στο 25′.

Πάνω που τα «καναρίνια» έδειχναν ικανά να φέρουν στα ίσα το παιχνίδι, ήρθε το 0-2 με τον Ντα Κόστα στο 30′ να εκμεταλλεύεται άριστα το κόρνερ του Ερνάνι. Έτσι οι παίκτες του Ματζουράκη άδειασαν εντελώς και μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου δεν έκαναν ούτε φάση. Αντιθέτως, ο Φορτούνης στο τέλος τέσταρε αρκετές φορές τον Κυριακίδη με τον 29χρονο να πραγματοποιεί πολύ καλές επεμβάσεις και τον βοηθά στο 45’+1 και το δοκάρι του σε σουτ του Ντα Κόστα.

Απογοήτευση, τιμωρία και ροντέο

Εντυπωσιακό ήταν το δεύτερο ημίχρονο, στο οποίο καταστρατηγήθηκε κάθε έννοια τακτικής από τους γηπεδούχους. Το ματς άνοιξε πάρα πολύ, από κάποια φάση και μετά τα γκολ έμπαιναν… βροχή, ενώ σχεδόν κάθε μεσοεπιθετικός έκανε ό,τι ήθελε.

Οι παίκτες του Παναιτωλικού ήταν εμφανές πως έχουν απογοητευτεί από το πώς έχει κυλήσει το παιχνίδι και μέχρι να συνέλθουν, το πλήρωσαν ακριβά. Ο Ολυμπιακός έκανε στο 57′ το 0-3 με τον Σεμπά και δώδεκα λεπτά αργότερα το 0-4 με τον Πουλίδο.

Η άμυνα των Αγρινιωτών έμοιαζε με παιδική χαρά. Ο Ματζουράκης έκανε συνεχώς αλλαγές και αυτό μάλλον μπέρδευε τους παίκτες του. Τα «καναρίνια» έχασαν πλήρως τον έλεγχο, δεν μπορούσαν να προβάλουν αντίσταση και στο 86′ έγινε και το 0-5 με τον Πάρντο.

Είναι εντυπωσιακό ότι έως τότε οι φιλοξενούμενοι δεν χαλάρωναν παρά την έκταση του σκορ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Ουάρντα με προσωπική ενέργεια μείωσε, ενώ με νέα προσωπική ενέργεια ο Κάπελ στο 90′ διαμόρφωσε το τελικό 2-5.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου), βοηθοί του οι Τουμπακάρης (Αθηνών) και Πετρόπουλος (Αρκαδίας), ενώ τέταρτος ο Γρατσάνης (Τρικάλων).

Κίτρινες: 20′ Ερνάνι, 75′ Ντα Κόστα

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Ματζουράκης): Κυριακίδης, Κουτρουμάνος, Κούσας, Χαντάκιας, Ρουμπουλάκου (67′ Κάπελ), Μάκος, Παπάζογλου (77′ Παπουτσογιαννόπουλος), Πάουλο (46′ Βασιλείου), Φερέιρα, Ουάρντα, Μουνιός.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μάρκο Σίλβα): Καπίνο, Ελαμπντελαουί, Ντα Κόστα, Σιόβας, Μαζουακού, Ζντιέλαρ, Κασάμι (78′ Μπουχαλάκης), Φορτούνης, Ερνάνι (68′ Πάρντο), Σεμπά (77′ Φουστέρ), Πουλίδο.

 

 

 

www.a-sports.gr