Από το κέντρο της άμυνας, βρέθηκε αμυντικός μέσος! Ανταποκρίθηκε με επιτυχία στην πρόκληση! Ο Τάσος Παπάζογλου μιλάει στο gazzetta για τον Παναιτωλικό, τους στόχους του και τις συνθήκες στο Αγρίνιο…

Ξεκίνησε την καριέρα του στον Πανσερραϊκό και πολλοί ήταν αυτοί που έκαναν λόγο για έναν από τους πιο εξελίξιμους κεντρικούς αμυντικούς. Στα 22 του ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που ενδιαφέρθηκε να τον αποκτήσει και ο ίδιος δεν άφησε την μεγάλη ευκαιρία να πάει χαμένη. Έμεινε στους Πειραιώτες ως το 2014, χρονιά που βρήκε τον επόμενο σταθμό της καριέρας του και αυτός ήταν η Κύπρος και ο ΑΠΟΕΛ.

Στην Μεγαλόνησο δεν πήρε τις ευκαιρίες που θα περίμενε, καθώς «πλήρωσε» την απομάκρυνση του Γιώργου Δώνη και επέστρεψε στην Ελλάδα και την Ξάνθη. Το καλοκαίρι ο Παναιτωλικός ενδιαφέρθηκε πολύ για να τον αποκτήσει, ο Τάσος Παπάζογλου είπε το ναι και όπως όλα δείχνουν κερδισμένοι βγαίνουν και οι δύο πλευρές και με το παραπάνω θα λέγαμε.

Αρχικά ο ίδιος ο παίκτης, ο οποίος φέτος είχε μια γεμάτη χρονιά παίζοντας σε 22 παιχνίδια πουα θα ήταν πολλά περισσότερα αν δεν είχε τον τραυματισμό του, αλλά και τα… καναρίνια που στο πρόσωπο του Παπάζογλου βρήκαν έναν εξαιρετικό αμυντικό χαφ για τις επόμενες χρονιές.

Ναι καλά διαβάσατε, ο 28χρονος κεντρικός αμυντικός, στο μεγαλύτερο διάστημα της χρονιάς που ολοκληρώνεται, αγωνίστηκε ως αμυντικό χαφ, με τον Γιάννη Ματζουράκη να του αλλάζει θέση, αυτός να ανταποκρίνεται άψογα σε σημείο να θεωρείται από τους καλύτερους στη θέση του στο πρωτάθλημα.

Το gazzetta.gr βρέθηκε στο Αγρίνιο και μίλησε με τον Τάσο Παπάζογλου και αυτός μίλησε για την ευκαιρία που του δόθηκε στον Παναιτωλικό και δεν την άφησε να πάει χαμένη, για την φετινή χρονιά των… καναρινιών με το κακό ξεκίνημα αλλά το σαφώς καλύτερο φίνις. Αναφέρθηκε φυσικά στην έλευση του Ματζουράκη και στο πόσο βοήθησε την ομάδα αλλά και τον ίδιο αλλάζοντάς τον θέση, τις εγκαταστάσεις που βρήκε αλλά και τη νέα χρονιά, όπου και τόνισε πως στόχος είναι να πάει ο Τίτορμος ένα βήμα παραπέρα.

Τάσο φέτος είχες μια γεμάτη χρονιά, πραγματοποιώντας πολύ καλές εμφανίσεις. Ήταν η ευκαιρία που σου έλειπε τα τελευταία χρόνια;

« Η αλήθεια είναι πως ο Παναιτωλικός μου έδωσε την ευκαιρία να δείξω ποιος είμαι. Να έχω μια γεμάτη χρονιά και να βελτιωθώ αγωνιστικά, γιατί το μόνο που μου έλειπε ήταν συνεχόμενα παιχνίδια και πιστεύω πως τα πράγματα πλέον θα πάνε πολύ καλύτερα και όσο για το δεύτερο σκέλος, ναι θεωρώ πως ο Παναιτωλικός ήταν η ευκαιρία που μου έλειπε και γιαυτό προσπάθησα και θα συνεχίσω να προσπαθώ για το καλύτερο».

Πάμε τώρα στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι. Η ομάδα ξεκίνησε τραγικά. Που οφείλεται αυτό;

«Ήταν μια άλλη φιλοσοφία από έναν προπονητή που ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Προσπάθησε να περάσει τα δικά του θέλω, αλλά αυτό από ότι φάνηκε το συγκεκριμένο εγχείρημα δεν πέτυχε. Αυτός ήταν ο πιο σημαντικός παράγοντας, παρότι στην αρχή πήραμε κάποιους βαθμούς, όμως οι δύο βαριές ήττες τελείωσαν τα πάντα και η ομάδα έμοιαζε σάκος του μποξ».

«Ο Ματζουράκης μας συμμάζεψε και μας έκανε πιο ανταγωνιστικούς»

Και μετά έρχεται ο Ματζουράκης, τι άλλαξε;

«Μας μάζεψε ως ομάδα. Είναι γνώστης του Ελληνικού πρωταθλήματος και ήταν η κατάλληλη επιλογή για να συμμαζέψει την ομάδα που εκείνο το διάστημα ήταν διασκορπισμένη. Επίσης, κατάφερε να πάρει ακόμα περισσότερα από τον κάθε παίκτη και αυτό έκανε την ομάδα και πιο καλή και πιο ανταγωνιστική, κάτι που φάνηκε και στο γήπεδο».

Πριν έρθουν αυτές οι νίκες, υπήρχε άγχος;

«Σίγουρα υπήρχε άγχος γιατί η ομάδα δεν ήταν καλά και το βλέπαμε και εμείς. Ήρθε ο κύριος Ματζουράκης, άλλαξε κάποια πράγματα αλλά μέχρι να συντονιστούμε δεν φάνηκε αυτό στα αποτελέσματα και όντως υπήρξε λίγο άγχος όπως ανέφερα και πριν».

Πότε αυτό άρχισε να φεύγει;

«Όταν η ομάδα άρχισε να κάνει μαζεμένα θετικά αποτελέσματα. Τότε λύθηκαν τα πόδια των παικτών και ήρθαν και οι νίκες αλλά και το ποδόσφαιρο ήταν καλύτερο. Ήταν μια περίοδος που η ομάδα και έπαιρνε αποτελέσματα, αλλά και έπαιζε ωραίο ποδόσφαιρο».

«Ατυχία και τραυματισμοί άλλαξαν τα πάντα»

Και έτσι με τις νίκες ο Παναιτωλικός έφτασε κοντά στις θέσεις για Ευρώπη. Ωστόσο υπήρξε ένα μπλακ άουτ ενός μήνα και η Ευρώπη χάθηκε. Τι έφταιξε για να έρθει αυτό το μπλακ άουτ;

«Ήμασταν πάρα πολύ κοντά, μας βοήθησαν και τα αποτελέσματα και των άλλων ομάδων και η αλήθεια είναι πως το πιστεύαμε και εμείς. Εκείνο το διάστημα όμως νομίζω πως δεν ήμασταν και τυχεροί για να πάρουμε τα αποτελέσματα που χρειαζόμασταν και να διεκδικήσουμε μια θέση στα πλέι οφ, ενώ σημαντική παράμετρος ήταν και οι τραυματισμοί. Πολλοί παίκτες μείναμε εκτός και αυτό είχε αντίκτυπο στο αγωνιστικό κομμάτι»

Συνολικά πιστεύεις πως θα μπορούσε ο Παναιτωλικός να είχε κάνει το βήμα παραπάνω;

«Πιστεύω πως έτσι όπως εξελίχθηκε το πρωτάθλημα, αν δεν χάναμε κάποια παιχνίδια στα οποία εμείς αδικήσαμε τους εαυτούς μας θα ήμασταν σε θέση για τα πλέι οφ ή έστω σε πολύ καλύτερη βαθμολογική κατάσταση».

Αυτή η υπέρβαση μπορεί να γίνει του χρόνου;

«Πιστεύω πως αν γίνουν οι κατάλληλες προσθήκες που κρίνουν προπονητής και διοίκηση μπορεί να γίνει το βήμα παραπάνω. Υπάρχει ένας πολύ καλός κορμός ποδοσφαιριστών που είναι ήδη στην ομάδα και με την έλευση νέων παικτών ναι φυσικά και υπάρχουν ελπίδες».

«Ιδανική ομάδα ο Παναιτωλικός»

Πάμε λίγο σε εσένα. Έχοντας παίξει σε Ολυμπιακό, ΑΠΟΕΛ και Ξάνθη, πως είδες τα πράγματα στο Αγρίνιο; Τα περίμενες καλύτερα ή χειρότερα;

«Η αλήθεια είναι πως οι εντυπώσεις από την πρώτη μου χρονιά είναι ακόμα καλύτερες από ότι περίμενα και σε θέμα με την ομάδα και τις εγκαταστάσεις αλλά και για την πόλη. Είναι γενικά ένα υγιέστατο σωματείο που πιστεύω πως πλέον κάθε ποδοσφαιριστής που θέλει να είναι εξασφαλισμένος επαγγελματικά το θεωρεί ιδανικό για την συνέχεια της καριέρας του».

Είπες για εγκαταστάσεις. Ποια είναι η άποψή σου για το emileon;

«Το emileon πραγματικά είναι ένα στολίδι για την ομάδα. Έχεις όλες τις συνθήκες να δουλέψεις ήρεμα και πάρα πολύ καλά. Σου παρέχει όλες τις προϋποθέσεις για να έχεις το μυαλό σου ήσυχο και εσύ απλά δουλεύεις και προσπαθείς να γίνεσαι καλύτερος».

Συνολικά πόσο κοντά στην ομάδα βρίσκεται η διοίκηση;

«Όλοι βρίσκονται συνέχεια δίπλα μας. Είναι σαν άνθρωποι όλοι πάρα πολύ καλοί και ο πρόεδρος και όλοι όσοι είναι τριγύρω του. Αγαπάνε την ομάδα και προσωπικά και όπως ξέρω και από τους συμπαίκτες μου δεν λείπει τίποτα από τον καθένα και αυτό είναι ότι καλύτερο για κάθε ποδοσφαιριστή».

 

Μου αρέσουν οι προκλήσεις και πήρα θετικά την αλλαγή θέσης»

Επιστρέφουμε στα δικά σου. Αποκτήθηκες από τον Παναιτωλικό ως κεντρικός αμυντικός, αλλά καθιερώθηκες ως αμυντικό χαφ. Πως έγινε η αλλαγή αυτή;

«Είναι θέμα προπονητή όταν γίνονται τέτοιες αλλαγές μέσα στην ομάδα. Κάτι είδε ο κύριος Ματζουράκης, κάτι θετικό πως μπορώ να προσφέρω εκεί και με χρησιμοποίησε σε αυτή την θέση. Ήταν για εμένα μία πρόκληση και έγινε άλλη μία φορά γιατί και στον Ολυμπιακό έχω χρησιμοποιηθεί ως δεξί μπακ. Μου αρέσουν οι προκλήσεις και το πήρα θετικά για να δω τι μπορώ να κάνω και εκεί και όλα πήγαν καλά».

Τι θεωρείς ότι μπορείς να κάνεις εκεί και αν σου αρέσει τελικά η συγκεκριμένη θέση;

«Έχω μπει στο κλίμα της θέσης και για να συνεχίζει να με βάζει εκεί ο προπονητής πάει να πει πως του δίνει κάποια στοιχεία για να το κάνει. Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα και αλήθεια μου αρέσει αυτή η θέση. Έχει και περισσότερο συμμετοχή στο δημιουργικό κομμάτι και μου αρέσει να συμμετέχω και επιθετικά και ανασταλτικά».

«Όπου παίζω να βοηθάω την ομάδα μου»

Περίμενες πως θα τα πήγαινες τόσο καλά και πλέον να σε περιμένουμε σε αυτή την θέση για την συνέχεια της καριέρας σου;

«Να σου πω την αλήθεια στην αρχή είχα λίγο άγχος για το αν θα ανταποκριθώ σε αυτά που ζητούσε ο προπονητής από εμένα αλλά βήμα-βήμα, προπόνηση με προπόνηση και δείχνοντάς μου τι θέλει να παίρνει από εμένα κατάφερα να παίζω πιο άνετα σε αυτή τη θέση. Όσο για το δεύτερο σκέλος, αυτό δεν μπορούμε να το ξέρουμε, μπορείτε να ρωτήσετε τον κύριο Ματζουράκη για τι σκέφτεται. Εγώ όπου μου πουν θα παίξω αρκεί να μπορώ να βοηθήσω την ομάδα μου».

Με δεδομένες τις πολύ καλές εμφανίσεις κοιτάς την Εθνική, περιμένεις πιθανή κλήση;

«Ποτέ δεν ξέρει κάθε ποδοσφαιριστής αν θα κληθεί στην Εθνική. Σίγουρα και για μένα και για όλους τους παίκτες είναι μεγάλο πράγμα να παίζει για την Εθνική του. Ας έρθει και θα το χαρώ απίστευτα, αλλά αν δεν έρθει θα συνεχίσω την σκληρή δουλειά όπως κάνω πάντα».

 

 

«Ένα βήμα παραπάνω και γιατί όχι πλέι οφ»

Επιστρέφουμε στα της ομάδας. Οι στόχοι για τον Παναιτωλικό ποιοι είναι για την επόμενη χρονιά;

«Οι στόχοι είναι να κάνει η ομάδα το παραπάνω βήμα. Να τερματίσουμε πιο πάνω από ότι τώρα και γιατί όχι να έρθει και η είσοδος στα πλέι οφ».

Οι δικοί σου στόχοι;

«Οι προσωπικοί στόχοι είναι να έχω υγεία πάνω από όλα και από την πλευρά μου να βοηθήσω όσο μπορώ για να πετύχει ο Παναιτωλικός τους δικούς του στόχους».

Δυο λόγια για τις εξελίξεις στο ποδόσφαιρο. Πως τις βιώνει ένας ποδοσφαιριστής;

«Δεν είναι ωραία πράγματα αυτά που γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο, πρέπει να παρθούν αποφάσεις έτσι ώστε να καλυτερέψουν τα πράγματα και κυρίως να σταματήσει επιτέλους η βία»

Υπήρξε άγχος για το grexit σε εσάς τους παίκτες;

«Όλοι οι παίκτες αγχωθήκαμε. Θα άλλαζαν όλα τα δεδομένα και οικονομικά και γενικά για τις ομάδες. Για όλους κάτι τέτοιο θα ήταν το χειρότερο δυνατό σενάριο και μόνο ικανοποίηση μπορείς να νιώθεις που αποφευχθεί και που κυρίως όλο αυτό μπορεί να κάνει συνολικά καλύτερα τα πράγματα στο μέλλον».

| gazzetta.gr