Τη συμμετοχή των δημοσιογράφων στην 48ωρη απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών.

Συγκεκριμένα οι δημοσιογράφοι απεργούν από τις 06:00 το πρωί της Παρασκευής 6 Μαΐου έως τις 06:00 το πρωί της Κυριακής 8 Μαΐου

Η απεργία ισχύει για όλα τα δημόσια και ιδιωτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά, καθώς και στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, το ΑΠΕ-ΜΠΕ και τα Γραφεία Τύπου, χωρίς καμία εξαίρεση εκτός από τα 15λεπτα απεργιακά δελτία τα οποία θα μεταδοθούν ως εξής: Μετάδοση 15λεπτου απεργιακού δελτίου από τα ραδιόφωνα στις 13:15 – 13:30. Μετάδοση 15λεπτου απεργιακού δελτίου από τους τηλεοπτικούς σταθμούς στις 20:00 – 20:15.

Η ΠΟΕΣΥ καλεί όλες τις Ενώσεις- μέλη της να διασφαλίσουν την επιτυχία της απεργίας και την περιφρούρησή της και τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα.

Τέλος, τονίζει ότι όποια και αν είναι η κατάληξη τής ψηφοφορίας αυτού του «αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου που φτωχοποιεί και εξαθλιώνει το σύνολο του ελληνικού λαού, ενοποιεί βίαια το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, καταργεί το αγγελιόσημο και θέτει τον κόσμο του Τύπου υπό ομηρία», ο δημοσιογραφικός κόσμος δεν θα πάψει να αγωνίζεται για δικαίωση των αιτημάτων του.