Στην μάχη για της δυο προνομιούχες θέσεις που οδηγούν στην Γ΄ Εθνική ρίχνεται από την Κυριακή 15 Μαΐου ο Ναυπακτιακός. Η ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας θα αντιμετωπίσει τον Τηλυκράτη Λευκάδας, τον Αστέρα Ιτέας και την Αμβρακία Κωστακιών Άρτας, σε ένα μίνι- πρωτάθλημα 6 αγωνιστικών με στόχο την άνοδο στην Γ΄ Εθνική.

 

ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Ο Τηλυκράτης είναι αθλητικός σύλλογος με έδρα τη Λευκάδα. Το ποδοσφαιρικό του τμήμα μετείχε κατά τις περιόδους 2011-12 και 2012-13 στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, ενώ την επόμενη αποχώρησε πριν την έναρξη της ίδιας διοργάνωσης εξαιτίας αδυναμίας συγκρότησης ομάδας

Πρωταθλητής της Α΄ ερασιτεχνικής κατηγορίας της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας για την ποδοσφαιρική περίοδο 2015-16 αναδείχτηκε την Κυριακή 24 Απρίλη 2016 στο Δημοτικό Στάδιο Λευκάδας ο Τηλυκράτης.

Ο Τηλυκράτης που είχε τερματίσει πρώτος στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος νίκησε στο τοπικό ντέρμπι με σκορ 1-0 την ομάδα του Πανλευκάδιου που είχε προκριθεί μέσω των αγώνων play-off στον τελικό.

Προπονητής  είναι ο Ανδρέας Παντζιαράς

Το ρόστερ της ομάδας αποτελείται από τους : Σκιαδάς, Βρεττός, Καταγής Σ., Καταγής Λ., Ιασωνίδης, Μπουρδούβαλης, Περιστέρης, Δημουλιάς, Γεωργάκης Ι., Καταγής Γ., Μακρυγιάννης,  Σκαμνέλος, Ορφανός, Καταγής Ε., Καταγής Β., Βενέτης, Θειακός, Γεωργάκης Γ., Σιδέρης, Κτενάς.

 

 

ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ

Ο Α.Σ. Αστέρας Ιτέας  είναι ποδοσφαιρικός σύλλογος της Ιτέας φωκίδας, που ιδρύθηκε το 1936. Τα χρώματά του είναι το κυανό, το λευκό και το ερυθρό και σήμα του ένα ακτινωτό άστρο. Για την περίοδο 2015-16, προπονητής της ομάδας έχει αναλάβει ο έμπειρος τεχνικός Κώστας Λίβας. Με τον τελευταίο στην τεχνική ηγεσία, ο Αστέρας αναδείχθηκε για 12η φορά στην ιστορία του, πρωταθλητής Φωκίδας την περίοδο 2015-16.

Έχει έδρα το Δημοτικό Στάδιο Ιτέας χωρητικότητας 800 θέσεων

Ο Αστέρας Ιτέας πραγματοποίησε μια απ τις καλύτερες πορείες του την φετινή αγωνιστική περίοδο 2015/2016 για το πρωτάθλημα Ε.Π.Σ Φωκίδας, κατακτώντας με την απόλυτη συγκομιδή βαθμών,την καλύτερη επίθεση και την καλύτερη άμυνα.

Και επειδή η αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια :

Σε 24 αγωνιστικές 24 Νίκες= 72 βαθμοί
Καλύτερη ΕΠΙΘΕΣΗ 115 τέρματα υπέρ
Καλύτερη ΑΜΥΝΑ 13 τέρματα κατά

Σκόρερ του Αστέρα :
1ος και 1ος σκόρερ στο πρωτάθλημα:Δαμιανός Γρηγόρης με 24 γκολ
2ος :Τοπούζι Αντι με 19 γκολ
3ος: Χαρδαλούπας Κών/νος με 15 γκολ
4ος:Θάνος Γιάννης με 13 γκολ

Χωρίς πρόεδρο…….

Εξέλιξη-σοκ για τον Αστέρα Ιτέας λίγες ημέρες πριν την έναρξη των αγώνων μπαράζ για την άνοδο στη Γ΄ Εθνική. Ο πρόεδρος των πρωταθλητών Φωκίδας, Χρήστος Γερεντές, γνωστοποιήσε την παραίτησή του από την ιστοσελίδα της ομάδας στο Facebook.

Σχολιάζοντας την παραίτηση Γερεντέ ο αντιπρόεδρος της ομάδας Ευστάθιος Καραγκούνης τόνισε: «Το Δ.Σ του Αστέρα Ιτέας εγγυάται απόλυτα την ομαλή και ορθή λειτουργία του σωματείου μας εν όψει των μπαράζ».

 

 

Α.Ο.ΑΜΒΡΑΚΙΑ ΚΩΣΤΑΚΙΩΝ ΑΡΤΑΣ

Ο Σύλλογός  ιδρύθηκε το 1953 και είναι από τους πιο παλιούς συλλόγους της ΗΠΕΙΡΟΥ. Στο παρελθόν έχει αγωνισθεί στην Β’ και Γ’ εθνική περιόδου 1958-1968 καθώς και την  περίοδο 1987 στην Δ’ εθνική.

Αμβρακία Κωστακιών 

Έτος ίδρυσης1953
ΠρόεδροςΓεώργιος Λίλης
Έδρα Κωστακιοί Άρτας
Γήπεδο Κωστακιών – Χωρητικότητα: 200 καθήμενοι
Τίτλοι Πρωταθλήματα: 1 (1986-87 – Κύπελλα: 1 (1996-97)
Συμμετοχή σε Εθνικά πρωταθλήματα Δ΄Εθνική: 1 (1987-88)
Πρωταθλήτρια αναδέχθηκε η Αμβρακία Κωστακιών μετά από 30 χρόνια, κατακτώντας το δεύτερο τίτλο στην ιστορία της. Το πρώτο πρωτάθλημα η ομάδα των Κωστακιών το είχε πάρει την περίοδο 1986-87.

Αήττητη (συνολικά 36 αγώνες) κατάφερε να πάρει τον δεύτερο τίτλο στην ιστορία η ομάδα της Αμβρακίας, εκμεταλλευόμενη την πρώτη της θέση στην κανονική διάρκεια που ήταν αυτή τελικά που  έδωσε το στέμμα της πρωταθλήτρια. Η ομάδα των Κωστακιών με την πρώτη θέση είχε το πλεονέκτημα της ισοπαλίας στο έκτο και τελευταίο παιχνίδι των μπαράζ, αφού ισοβάθμησε τελικά με τον Σκουφά και οι μεταξύ τους αναμετρήσεις ήταν ισόπαλες.

Προπονητής είναι ο Δ. Μπαλάφας , ενώ το ρόστερ αποτελείται από τους εξής ποδοσφαιριστές Βαρέλης, Τάσσος, Μπεζεβέγκης , Αβραμίδης, Τσόλκας, Παπαρούνης, Βερλέκης, Γούλας, Παππάς , Λύτος, Σιδηρόπουλος, Νταλάκας , Σταμούλης, Μαγκάκης