Στο τραπέζι είναι πλέον η συζήτηση για μείωση των ομάδων της Super League από 16 που είναι σήμερα σε 14 ή 12 κατόπιν αιτήματος της NOVA.

Tην Τετάρτη 8/6 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία του μεγαλομετόχου της Ξάνθης, Χρήστου Πανόπουλου, παρουσία του νομικού συμβούλου  της Super League, κ. Οικονομάκης, εκπροσώπου της NOVA και εκπροσώπων από τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ.

Δεν εκπροσωπήθηκαν ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ, ενώ ο  κ. Πανόπουλος λειτούργησε ως εκπρόσωπος των 12 «μικρών» της Λίγκας.

Συζήτηση έγινε με αφορμή τις απαιτήσεις της NOVA. Το συνδρομητικό κανάλι που έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα μέχρι το 2019 βάζει τρεις προϋποθέσεις για να συνεχίσει να χρηματοδοτεί τις ΠΑΕ, μέσω της σύμβασης.

Η πρώτη και βασικότερη προϋπόθεση είναι ή  ει  δυνατόν άμεση μείωση των ομάδων του συνεταρισμού από 16 σε 14 ή και 12. Η δεύτερη είναι να υπάρχει οικονομικό έλεγχος στην προτεινόμενη αναδιανομή των τηλεοπτικών εσόδων και ο τρίτος η «χρηστή διοίκηση» της Super League, που τα τελευταία χρόνια διαρκώς σε διοικητικό επίπεδο διολισθαίνει.

Ο κ. Πανόπουλος ανέλαβε να μεταφέρει στις υπόλοιπες μικρομεσαίες ομάδες το περιεχόμενο της συζήτησης, προτείνοντας ένα σχέδιο μείωσης του αριθμού των ομάδων με διεξαγωγή τριών αγώνων κατάταξης. Μάλιστα, η πρόταση κάνει λόγο για play-offs με την συμμετοχή και του πρώτου, αλλά και play-out.

Όμως επειδή, όλα τα ανοιχτά θέματα αλληλεπιδρούν,  όλα θα κριθούν στη συνάντηση της Super League με την ΕΠΟ, μέχρι το τέλος της εβδομάδας με θέμα στις αλλαγές στο κομμάτι της διαιτησίας.

Σε περίπτωση που η ΕΠΟ δεν δεχτεί να δώσει ρόλο στον συνεταιρισμό, τότε όλες οι συμφωνίες, όπως η αναδιανομή των τηλεοπτικών εισόδων, κινδυνεύουν να τιναχτούν στον αέρα.

Ήδη γίνονται διάφορα σχόλια του τύπου πώς αν δεν λυθεί το θέμα της διαιτησία που έχει αναλάβει ο κ. Πανόπουλος, όλες συζητήσεις είναι μάταιες…

 

Αρχική