Με ανακοίνωσή της η Παναιτωλοακαρνανική Κίνηση Αναγέννησης Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου είναι πυρ και μανία με την διοίκηση της ΕΠΣΝΑ, και τον τρόπο λειτουργίας στο ποδόσφαιρο του νομού μας 

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Δυστυχώς συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η παρακμιακή πορεία του ερασιτεχνικού μας ποδοσφαίρου. ΄Εχουμε γίνει πολλές φορές θέμα αρνητικού σχολιασμού σε πανελλήνιο επίπεδο με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς από τα Μ.Μ.Ε.
Αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στην σχεδόν ανύπαρκτη διοίκηση της ΕΠΣΑ, που αντί να φροντίζει για την πρόοδο και ανάπτυξη του τοπικού μας ποδοσφαίρου που είναι υποχρέωση της, αναλίσκεται στο πως θα υπηρετηθούν οι προσωπικές φιλοδοξίες για εκλογή στο Δ.Σ της ΕΠΟ του προέδρου κ.Τάκη(όπως αρέσκεται να τον προσφωνούν) Παπαχρήστου, για να «εξυγιάνει» το επαγγελματικό ποδόσφαιρο .Ποιός; Αυτός που καταγγέλθηκε δημόσια για ωμές παρεμβάσεις στο έργο των διαιτητών χωρίς να αντιδράσει.
Καταγγέλθηκε επίσης για παράνομες παρεμβάσεις , για αναιτιολόγητη αναβολή ποδοσφαιρικού αγώνα και τόσα άλλα με αποκορύφωμα τη δημόσια καταγγελία για ανάλογες συμπεριφορές, από τον άμεσο μέχρι πρότινος συνεργάτη του Γενικό Γραμματέα της ΕΠΣΑ κ. Γεώργιο Λαγούδη, χωρίς να μπει στο κόπο να απαντήσει.
Ο άνθρωπος αυτός αν και κατέχει δημόσιο τίτλο και αξίωμα δεν αντέχει την κριτική και το δημόσιο διάλογο, πιστεύει πως με την ένοχη σιωπή όλα θα ξεπερασθούν. Δεν κατάλαβε όμως ότι όλοι πλέον έχουν αντιληφθεί πως σκέφτεται και πως ενεργεί.
Αν και παντελώς άγνωστος μέχρι πριν πέντε χρόνια στο Αιτωλ/κό ποδόσφαιρο , εκλέχθηκε στη θέση του προέδρου λόγω συγκεκριμένης χρονικής συγκυρίας και ειδικών τότε καταστάσεων, για τη δεύτερη εκλογή καλό είναι να μην κάνουμε λόγο γιατί όλοι πλέον γνωρίζουν τι έγινε. Τώρα όμως που έχει αποκαλυφθεί η ανικανότητά του να κατέχει το νευραλγικό αξίωμα του προέδρου της ΕΠΣΑ είναι επιτακτική ανάγκη να αποχωρήσει ο ίδιος για να διευκολύνει έτσι το ποδόσφαιρό μας και να αποτελέσει αυτή η πράξη του ελάχιστη προσφορά διάσωσης και της δικής του προσωπικότητας. Σε αντίθετη περίπτωση θα βάλει σε ακόμη μεγαλύτερη περιπέτεια το ποδόσφαιρό μας, έως ότου έλθει ο χρόνος να αποδοκιμαστεί όπως είναι βέβαιο και αναμενόμενο από το σύνολο των ερασιτεχνικών σωματείων.
Τι να πούμε και τι να καταγράψουμε από τις αλλεπάλληλες αποτυχίες του. Να πούμε ότι αποτελεί ντροπή για το Αιτωλ/κό ποδόσφαιρο η για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά αποτυχία των ομάδων μας να εκπροσωπήσουν το Νομό μας στη Γ΄Εθνική .Δεν αποτελεί ντροπή το γεγονός ότι μετά τον μεγάλο και θρυλικό ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ επικρατεί το απόλυτο ποδοσφαιρικό χάος, όταν μάλιστα υπάρχουν Νομοί του ενός τρίτου της Αιτ/νιας και έχουν ομάδα στη Β΄Εθνική και ομάδες στη Γ΄Εθνική.
Κεφάλαιο πρώτο. Παράγοντες ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου , αυτοί που στην κυριολεξία αιμοδοτούν και στηρίζουν το τοπικό ποδόσφαιρο, είναι απολύτως εγκαταλελειμμένοι στο τεράστιο έργο που προσφέρουν , χωρίς να βλέπουν ούτε καν προσπάθεια συμπαράστασή τους από την ΕΠΣΑ, αντιθέτως βλέπουν εχθρική συμπεριφορά με την επιβολή δυσβάστακτων οικονομικών προστίμων και εξίσου απαράδεκτη τακτική στο να προσπαθεί η ΕΠΣΑ να εξευτελίζει τις προσωπικότητες των παραγόντων αναγκάζοντας τους να ανακαλούν δημόσιες καταγγελίες τους, οι οποίες τις περισσότερες φορές ήταν δικαιολογημένες.
Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι η συρρίκνωση των ομάδων που συμμετέχουν στα πρωταθλήματά μας αφού οι παραιτήσεις των ομάδων δεν έχουν προηγούμενο , όπως προηγούμενο δεν έχει και η φυγή πολλών ομάδων σε άλλες ενώσεις π.χ ΠΡΕΒΕΖΑΣ,ΑΡΤΑΣ και ΦΩΚΙΔΑΣ.
Κεφάλαιο δεύτερο Διαιτησία του Νομού μας, η οποία πριν λίγα χρόνια αποτελούσε πανελλήνιο παράδειγμα και υπόδειγμα, αφού αναδείχθηκαν τεράστιες διαιτητικές προσωπικότητες σ΄ όλα τα επίπεδα αγωνιστικά και διοικητικά. Σήμερα δυστυχώς βρίσκεται σε απομόνωση και πλήρη ανυποληψία. Δεν υπάρχει κίνητρο για τους νέους διαιτητές με συνέπεια να αναστέλλεται η φιλοδοξία τους για πρόοδο και προαγωγή κι΄ αυτό έχει δυσάρεστα επακόλουθα στα πρωταθλήματά μας, αφού δεν θα έχουμε αξιόλογους και ικανούς διαιτητές αφού τους στέρησε η ΕΠΣΑ το όραμα και την ελπίδα.
Αποτέλεσμα αρκετοί εν ενεργεία εγκατέλειψαν όπως επίσης εγκατέλειψαν και ικανοί παράγοντες διαιτησίας, με αποκορύφωμα την πρωτόγνωρη για την Αιτ/ναι πρακτική ορισμένων διαιτητών να παίρνουν μεταγραφή για άλλες ενώσεις. Αυτό κι΄αν είναι κατάντια .Η διαιτησία της Αιτ/νιας για δεκαετίες ολόκληρες αποτελούσε παράδειγμα προς μίμηση και σήμερα έχουμε την πλήρη απομόνωση της εξαιτίας της ΕΠΣΑ , που το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να εισπράττει τα ποσοστά διαιτησίας.
Κεφάλαιο τρίτο Προπονητές ποδοσφαίρου , που παρά τη φιλότιμη προσπάθειά τους για ουσιαστική προσφορά είναι κι΄ αυτοί εγκαταλελειμμένοι στη μοναχική τους πορεία. Πως λοιπόν να αναπτυχθεί το ποδόσφαιρό μας χωρίς πιστοποιημένους προπονητές?
Αποτέλεσμα να μην αναδεικνύονται νέοι ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές , αφού δεν έχουν από τα πρώτα τους ποδοσφαιρικά βήματα τη σωστή καθοδήγηση και τις απαραίτητες γνώσεις σε επίπεδο τεχνικής και τακτικής. Για τα πρωταθλήματα υποδομών (παιδικά) δεν γίνεται καθόλου λόγος.
Η Αιτ/νια που στο παρελθόν έχει αναδείξει τεράστιες ποδοσφαιρικές προσωπικότητες με διεθνή καριέρα, σήμερα μαραζώνει. ΚΡΙΜΑ.
Κεφάλαιο τέταρτο ΜΜΕ Σε μια δημοκρατική κοινωνία, ο ρόλος του τύπου είναι ουσιαστικός και απαραίτητος και πρέπει να αντιμετωπίζεται αναλόγως και όχι να γίνονται δηλώσεις από τη διοίκηση και τον πρόεδρο της ΕΠΣΑ όπως «σιγά μην ασχοληθούμε με τα όσα γράφονται στα site». Αυτή η νοοτροπία είναι καθαρά καθεστωτική και άκρως επικίνδυνη. Είναι υποχρέωση των θεσμικών προσώπων να σέβονται την κριτική του τύπου κι΄ αν διαφωνούν μπορούν να απαντήσουν και να καταθέσουν τις δικές τους απόψεις, οι οποίες στο τέλος κρίνονται από τη φίλαθλη κοινή γνώμη , όπως κρίνονται και οι δημοσιογράφοι.
Αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής είναι να μην έχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι στο ποδόσφαιρο την άμεση και σωστή ενημέρωση , που μαζί με τον έλεγχο των θεσμικών οργάνων αποτελούν απαραίτητες προυποθέσεις για αξιόπιστα ,ανταγωνιστικά και υγιή πρωταθλήματα.
Έλεος πια αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο, μας προσβάλει όλους.
Εμείς ως κίνηση αναγέννησης από την αρχή διαπιστώσαμε την ανικανότητα αυτής της διοίκησης και καταθέσαμε δημόσια τις προτάσεις μας για ανάπτυξη του ποδοσφαίρου μας με σκοπό να βοηθήσουμε . Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε. Αυτή η διοίκηση εκτός των άλλων δεν ακούει καμία αντίθετη άποψη απ΄ όπου κι ΄αν προέρχεται, δεν μπαίνει σε δημόσιο διάλογο , αφού προτιμά την εσωστρέφεια και την αδιαφάνεια. Το μόνο που φαίνεται να τους ενδιαφέρει είναι η παραμονή τους στις καρέκλες για να λύσουν υπαρξιακά προβλήματα.
Τους καταγγέλλουμε λοιπόν δημόσια ως ανίκανους να χειριστούν επιτυχώς τα θέματα του τοπικού μας ποδοσφαίρου, το οποίο στο παρελθόν γνώρισε ημέρες δόξας και μεγαλείου και σήμερα γνωρίζει την απαξίωση και την παταγώδη αποτυχία σ΄ όλα τα επίπεδα.
Ευθύνη όλων μας είναι να αλλάξουμε αυτή την καταστροφική πορεία και να αναθερμάνουμε το ενδιαφέρον όλων ανεξαιρέτως για ενεργή συμμετοχή, με προτάσεις και ανιδιοτελή προσφορά.
Εμείς δεν έχουμε και δεν θα έχουμε στεγανά, για το λόγιο αυτό καλούμε όλους τους Αιτ/νες που αγαπούν το ποδόσφαιρο να συμπράξουν μαζί μας και είμαστε εντελώς ανοιχτοί στο διάλογο για συγκρότηση προγράμματος, προτασεων, επιτροπών και διοικητικής ομάδας, παρά το γεγονός ότι ήδη έχουμε πάρα πολλά μέλη στην κίνησή μας.
‘ Ωρα λοιπόν για σημαντικές αποφάσεις .Το οφείλουμε στα νέα παιδιά της ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΚΗ
ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ