Έχει συμφωνήσει σε όλα με την διοίκηση του Παναιτωλικού και απομένουν μόνο οι υπογραφές για να ολοκληρωθεί και τυπικά η συμφωνία, και να είναι η τρίτη φετινή μεταγραφή του Παναιτωλικού μετά τους Ροντρίγκες και Ρότσα.

Ο Αντόνιο Μάνουελ Φερνάντες Μέντες, γνωστός στους Πορτογάλους ως Τομανέ, σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται την Τετάρτη στο Αγρίνιο για να περάσει από της κατάλληλες εργομετρικές εξετάσεις και να υπογράψει το νέο τριετές συμβόλαιο με την ομάδα του Αγρινίου.

Ο Τομανέ είναι 24 ετών αγωνίζεται στην κορυφή της επίθεσης ανήκει στην Βιτόρια Γκιμαράες, και το τελευταίο εξάμηνο αγωνίσθηκε δανεικός στην Β΄ κατηγορία του Γερμανικού πρωταθλήματος και συγκεκριμένα στην Ντούισμπουργκ, όπου είχε 9 συμμετοχές.

Έχει ύψος 1.82., η θέση του στον αγωνιστικό είναι σέντερ φόρ , ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από την Γκιμαράες το καλοκαίρι του 2010, και γενικά στην καριέρα του έχει 143 συμμετοχές πετυχαίνοντας 19 γκολ. Επίσης έχει 13 συμμετοχές με της ομάδες νέων της Πορτογαλίας (U18,U19,U21).