Μετά από πρόσκληση του Παναιτωλικού Γ.Φ.Σ. και την υποστήριξη Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Δήμου Αγρινίου

Στα πλαίσια του εορτασμού των 90 χρόνων από την ίδρυση του Παναιτωλικού Γ.Φ.Σ., αλλά και προς τιμήν της ομάδας χάντμπολ, η οποία κέρδισε την άνοδο στην Α1 Γυναικών, η διοίκηση του Συλλόγου με την βοήθεια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Αγρινίου θα φιλοξενήσει τις Εθνικές Ομάδες Γυναικών και Νεανίδων στο Αγρίνιο το διάστημα 17-19 Ιουνίου για να συμμετάσχουν σε φιλικό τουρνουά με την ομάδα του Παναιτωλικού.

Ο Πρόεδρος του Παναιτωλικού Γ.Φ.Σ. Παναγιώτης Στεργίου δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΟΧΕ: «Είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία οι φίλαθλοι να δουν από κοντά από το θεαματικό άθλημα του χάντμπολ. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουμε ιδιαίτερη σχέση με το άθλημα, αφού το μοναδικό ευρωπαϊκό μετάλλιο (ασημένιο) του Παναιτωλικού προέρχεται από το μπιτς χάντμπολ το 2011 στην Φουενγκιρόλα της Ισπανίας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα συλλογών. Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο της ΟΧΕ και το Δ.Σ. για την αποδοχή της πρόσκλησης, αλλά και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Δήμο Αγρινίου για την στήριξη. Είναι τιμή για τον Παναιτωλικό και το Αγρίνιο, η παρουσία των Εθνικών ομάδων στην πόλη μας. Θα είναι μια γιορτή του χάντμπολ. Ο Παναιτωλικός στηρίζει το άθλημα και το έχει κάνει και στο παρελθόν. Είναι επίσης μία πολύ καλή ευκαιρία να βραβεύσουμε τα κορίτσια της ομάδας που κέρδισαν επάξια την άνοδο στην Α1 Γυναικών».

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος και Πρόεδρος της Ένωσης Χειροσφαίρισης Σωματείων Βορειοδυτικής Ελλάδος, Βασίλης Κρανιώτης επεσήμανε: «Ευχαριστούμε πολύ τον Παναιτωλικό, τον Δήμο Αγρινίου και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την αρωγή τους στην πραγματοποίηση του καμπ προετοιμασίας των Εθνικών ομάδων, αλλά και στο τουρνουά. Η ιστορική ομάδα του Αγρινίου στηρίζει το χάντμπολ και βοηθάει την ανάπτυξη του αθλήματος στην Δυτική Ελλάδα. Η ΟΧΕ και η Ένωση θα είναι πάντα στο πλευρό τους»

Ο Γιάννης Στρατάκης, μέλος του Δ.Σ. της ΟΧΕ και της Επιτροπής Εθνικών Ομάδων ως υπεύθυνος για τις Εθνικές ομάδες Γυναικών τόνισε: «Το τριήμερο αθλητικό γεγονός στο Αγρίνιο έχει πολλούς συμβολισμούς. Συνδυάστηκε με την άνοδο του Παναιτωλικού, στην Α1 Γυναικών, τα 90 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου και την ρεαλιστική ανάγκη των Εθνικών ομάδων να βρεθούν σε κοινή προετοιμασία πριν τις καλοκαιρινές διακοπές και ενόψει των επίσημων υποχρεώσεων την νέα σεζόν. Συγχρόνως εκμεταλλευόμαστε την παρουσία αυτή για την προώθηση του αθλήματος στην ευρύτερη περιοχή μέσα από εκδηλώσεις που θα γίνουν στην διάρκεια της παρουσίας των Εθνικών ομάδων στην πόλη του Αγρινίου. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον Παναιτωλικό, αλλά επίσης τον Δήμο Αγρινίου και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που καλύπτουν εξ’ ολοκλήρου τα έξοδα της διοργάνωσης».

http://www.handball.org.gr/