Ο ΟΠΑΠ στέκεται αρωγός του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Ο Οργανισμός ανακοίνωσε «την έναρξη του Προγράμματος Υποστήριξης τοπικών ερασιτεχνικών σωματείων ποδοσφαίρου σε όλη την Ελλάδα, αναγνωρίζοντας την κρίσιμη και δύσκολη οικονομική συγκυρία στην οποία βρίσκεται το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Το πρόγραμμα στηρίζει έμπρακτα περισσότερα από 3.000 τοπικά σωματεία, τα οποία είναι το κύτταρο του ποδοσφαίρου στη χώρα και αποτελούν μέλη των 53 Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων».

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΟΠΑΠ, «με γνώμονα τη δέσμευση της εταιρείας για τη συνεχή ποιοτική αναβάθμισή του ελληνικού ποδοσφαίρου και τη βελτίωση των συνθηκών διεξαγωγής των αθλητικών δραστηριοτήτων, το Πρόγραμμα Υποστήριξης καλύπτει συγκεκριμένες ανάγκες των ερασιτεχνικών σωματείων όπως αθλητικό και ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό, καθώς και ασφαλιστική κάλυψη των παικτών κατά τη διάρκεια της προπόνησης και των αγώνων».

Το Πρόγραμμα Υποστήριξης θα ξεκινήσει τον Ιούλιο 2016 και σε αυτό «θα μπορούν να ενταχθούν όλες οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων, των οποίων τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου δεν έχουν εκκρεμή νομικά  κωλύματα», καταλήγει η ανακοίνωση του ΟΠΑΠ.