ΕΠΟ και Σούπερ Λίγκα, μετά τη συνάντηση του Γκιρτζίκη – Στράτου, συμφώνησαν για το καυτό θέμα της διαιτησίας.

Η ΟΥΕΦΑ έδωσε τη συγκατάθεση της και έτσι η νέα Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας θα στηρίζεται στο ισπανικό μοντέλο, όπως ήταν η επιθυμία των «μικρομεσαίων» της Σούπερ Λίγκας.

Θα υπάρχουν δηλαδή τρεις αρχιδιαιτητές, οι οποίοι θα αναλάβουν και τους ορισμούς στη μεγάλη κατηγορία. Ο ένας θα είναι πρώην διαιτητής καθ’ υπόδειξη της ΕΠΟ, ο άλλος επιλογής της Σούπερ Λίγκας και ο τρίτος ανεξάρτητος.

Αναλυτικά, η κοινή θέση ΕΠΟ και Σούπερ Λίγκας αναφέρει τα ακόλουθα:

«Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Γιώργος Γκιρτζίκης συναντήθηκε σήμερα με τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Super League Γιώργο Στράτο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, καθώς τους δύο άνδρες συνδέει μακροχρόνια γνωριμία και συνεργασία για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο κ. Γκιρτζίκης ανακοίνωσε στον κ. Στράτο ότι μετά από παρότρυνση της UEFA θα εφαρμοστεί στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας το λεγόμενο ισπανικό μοντέλο. Για αυτό τον λόγο ενημερώθηκε ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ξάνθη κ. Πανόπουλος με τον οποίο έχουν πραγματοποιηθεί σειρά συναντήσεων το τελευταίο χρονικό διάστημα και ο οποίος συνομιλεί με τους άλλους ιδιοκτήτες ΠΑΕ, ώστε να αναζητηθεί πρόσωπο κοινής αποδοχής, το οποίο θα συμμετέχει στην ΚΕΔ/ ΕΠΟ. Η όλη διαδικασία τελεί υπό την επίβλεψη και έγκριση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Νωρίτερα ο κ. Γκιρτζίκης είχε συναντηθεί με τον επίσης νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Football League Στέλιο Σφακιανάκη σε εξίσου καλό κλίμα».