Αν η τωρινή διοίκηση της ΕΠΟ διέθετε ευθιξία, θα έπρεπε να έχει ήδη παραιτηθεί, όπως τόνισε στονΣΠΟΡ FM 94,6 ο Φώτης Κωστούλας.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Παναιτωλικού ξεκαθάρισε πως η επικείμενη συνάντηση της τριμελούς επιτροπής με τον Σταύρο Κοντονή αφορά μόνο το θέμα με τις εγγυητικές για τη συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα.

Εξάλλου, ο κ. Κωστούλας υπεραμύνθηκε της στάσης που τηρούν οι ΠΑΕ στην κόντρα με τη NOVA, αναγνωρίζοντας παράλληλα τα συμφέροντα που έχει το συνδρομητικό κανάλι ως επιχείρηση.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Φώτης Κωστούλας στην εκπομπή «Αντεπίθεση» με τους Βασίλη Βέργη και Σάββα Λιβάνιο

Για το αντικείμενο της τριμελούς επιτροπής της Λίγκας που συμμετέχει εκείνος μαζί με τους κ.κ. Σπανό και Δάρα εν όψει της συνάντησης με τον Σταύρο Κοντονή: «Έχουμε πολύ περιορισμένες κινήσεις από τις εντολές που μας δόθηκαν από το Δ.Σ. της Λίγκας. Προσπαθούμε να βρούμε τον κ. Κοντονή και πιστεύουμε σήμερα ή αύριο θα τον συναντήσουμε. Θέλουμε να συζητήσουμε το θέμα των εγγυητικών. Λόγω της έλλειψης χρημάτων που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην αγορά και λόγω της καθυστέρησης των προκαταβολών από τη Nova, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα σε πολλές από τις ομάδες του συνεταιρισμού. Θα ζητήσουμε παράταση, κάτι που έχει συμβεί ξανά στο παρελθόν. Ελπίζουμε να πάρουμε τις πρώτες δόσεις από τη Nova και να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα».

Για την «κόντρα» που υπάρχει εκ νέου με τη Nova: «Αυτό που ξέρουμε από τους νομικούς της λίγκας, δεν είναι σωστό αυτό που κάνει η Nova, καθώς η αναβολή της έναρξης του πρωταθλήματος δεν οφείλεται στις ΠΑΕ. Για αυτό είμαστε αντίθετοι σε αυτά που ζητάει η Nova. Από την άλλη, κατανοώ πλήρως τη θέση της Nova που είναι επιχείρηση και θέλει να εισπράξει έσοδα από το προϊόν της. Θεωρώ ότι είναι λίγα τα 42 εκατ. ευρώ που δίνει το χρόνο το συνδρομητικό κανάλι στο συναιτερισμό και είναι πολύ πιο λίγα για εμάς, τις μικρές ομάδες. Έχουμε και αυτό το πρόβλημα, το οποίο το θεωρούμε τελείως άνισο προς εμάς. Ο καθένας προσπαθεί να λύσει τα προβλήματά του και με αυτό τον τρόπο ερχόμαστε σε σύγκρουση με τη Nova. Από όλη αυτή τη φασαρία και τις διενέξεις, είναι σίγουρο πως θίγονται και τα δικαιώματα του συνδρομητικού καναλιού».

Για το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Για εμένα το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι να πάρουμε άλλο δρόμο ως ποδόσφαιρο και να πάμε σε κάποιον καλύτερο. Δεν μπορούμε να λέμε πως το μεγάλο πρόβλημα είναι το οικονομικό. Το πρόβλημα του ποδοσφαίρου είναι μεγαλύτερο και προσπαθώντας να λύσουμε αυτό το πρόβλημα δημιουργούμε άλλες καταστάσεις. Ο καλύτερος δρόμος δεν θα γίνει με επανάσταση, ούτε σε μία μέρα, μία εβδομάδα, πέντε εβδομάδες… Πρέπει αυτή τη στιγμή οι ομάδες να αγωνιστούν και να έχουμε όλο αυτό τον αγώνα για να κάνουμε καλύτερο το ποδόσφαιρό μας. Μπορεί με επαναστατικό τρόπο να έχουμε θύματα, όμως δεν είναι σίγουρο πως θα έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Για την άφιξη του κλιμάκιου της FIFA και την επιθυμία να συναντηθεί με τις ΠΑΕ τις Λίγκας για το θέμα της διαιτησίας: «Δεν έχω λάβει μέρος στις συζητήσεις, τις οποίες είχε αναλάβει ο κ. Πανόπουλος. Η ενημέρωση που έχουμε εμείς είναι πως το μοντέλο που ακολουθείται στην Ισπανία είναι κάτι που θα βάλει τα πράγματα σε καλύτερη βάση. Ο κ. Γκιρτζίκης δεν ξέρω πώς το εξέλαβε. Δεν έκανε τα πράγματα όπως έπρεπε. Έβγαλε τη δική του λίστα διαιτητών, χωρίς να ενημερώσει κανέναν για τις κινήσεις του. Εμείς εκείνο που ζητήσαμε είναι να έχουμε τους κανονισμούς του ισπανικού πρωταθλήματος για να μπορέσουμε να δούμε ποιους θα αφομοιώσουμε».

Για το αν είναι αισιόδοξος πως θα βρεθεί τελικά λύση σε όλα αυτά τα προβλήματα: «Τώρα όχι μόνο κουνιέται φύλο, αλλά υπάρχει μία θύελλα στην άκρη του ορίζοντα και θα έρθουν οι επιθυμητές αλλαγές. Εγώ πιστεύω ότι όχι μόνο από άποψης ευθιξίας, που δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο ορισμένων ανθρώπων της ΕΠΟ, θα έπρεπε να φύγουν και να έχει μπει μία άλλη Επιτροπή. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν έχουν αποχωρήσει από τις θέσεις τους, αν και υπάρχουν βουλεύματα εναντίον τους».

Για το χθεσινό Δ.Σ. της Λίγκας: «Δεν συνέβη κάτι το ιδιαίτερο σε σχέση με άλλες συνεδριάσεις. Μπορεί κάποιος που ψήφισε μία πρόταση, να ψηφίσει διαφορετικά στην επόμενη συνεδρίαση. Δεν έγινε κάτι χειρότερο σε σχέση με άλλες φορές. Δεν πήρα απάντηση στα θέματα που έθεσα και είναι κάτι μέσα στη Λίγκα που υπάρχει, το θέμα των αναβολών. Κάτι που δεν βοηθάει. Δεν ξέρω, το έχω πει πολλές φορές, πως σαν επιχειρηματίες οφείλουμε να αποφασίζουμε εκείνη τη στιγμή και μετά να διορθώνουμε τα λάθη μας».

Για το αν θα βοηθούσε να αναλάβει πρόεδρος της Λίγκας κάποιος πρόεδρος μικρομεσαίας ΠΑΕ: «Για το σημερινό θέμα που μας καίει, αν ήταν κάποιος από τις μικρομεσαίες ΠΑΕ, θα ήταν καλύτερα τα πράγματα. Δυστυχώς, εγώ δεν μπορώ από άποψης χρόνου και είναι από τα προβλήματα που έχουν οι περισσότεροι πρόεδροι από τις μικρομεσαίες ομάδες. Λείπω εκτός Ελλάδας αρκετές μέρες το μήνα και δεν μπορώ να είμαι πρόεδρος της Λίγκας».

Για τον ιδανικό πρόεδρο που θα μπορούσε να ισορροπήσει σε αυτές τις καταστάσεις και αν αυτός θα μπορούσε να είναι ο Χρήστος Πανόπουλος της Ξάνθης: «Ο κ. Πανόπουλος έχει και εκείνος τα δικά του προβλήματα και υποχρεώσεις στην εταιρεία του. Όλοι έχουμε ανάλογα προβλήματα και είναι αδύνατον να είναι πρόεδρος ΠΑΕ για την προεδρία της Λίγκας».

Για το αν υποψήφιοι για την προεδρία της Λίγκας θα είναι οι κ.κ. Γιαννίκος και Στράτος: «Έχω ακούσει μόνο για τον δεύτερο. Φήμες υπάρχουν, αλλά δεν έχω ακούσει κάτι επίσημα».

Για το αν θα ήταν καλύτερο να μπει διοικούσα Επιτροπή και μετά να γίνουν εκλογές: «Θα μπορούσε να μπει μία προσωρινή διοικούσα επιτροπή και να μην έχουμε κάτι μόνιμο. Θα πρέπει να συζητήσουμε όλα τα θέματα με τον υπουργό. Θα ήταν το καλύτερο αυτό, επειδή έχει κολλήσει αυτή η διοίκηση της ΕΠΟ. Υπάρχουν όμως άνθρωποι που θέλουν να προσφέρουν και η όλη πίεση τους “ακινητοποιεί”. Δύσκολο να προχωρήσει η ΕΠΟ, όπως είναι αυτή τη στιγμή, και να είναι σε θέση να προσφέρει κάτι στο ποδόσφαιρο».