Ένα γκολ χρειάστηκε ο Ατρόμητος την Τετάρτη (26/10) για να επικρατήσει 1-0 του Παναιτωλικού στο Περιστέρι, σε αναμέτρηση για την 1η αγωνιστική του 7ου ομίλου του Κυπέλλου Ελλάδας.

Μετά απο ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο  στο δεύτερο ο Ατρόμητος ήταν κυρίαρχος για μεγάλο χρονικό διάστημα και σε μία από τις πολλές ευκαιρίες της (στο 65ο λεπτό) κατάφερε να σκοράρει με τον Ντμίτρι Μπάγκα.

Ο Παναιτωλικός το πάλεψε στο τελευταίο τέταρτο, αλλά από τη στιγμή που καμία εκ των πέντε τελικών που επιχείρησε στο ματς δεν είχε κατεύθυνση προς την εστία, δεν κατάφερε να αποφύγει την ένατη διαδοχική του ήττα στο Κύπελλο Ελλάδας (σ.σ. τελευταία νίκη με Κέρκυρα τον Οκτώβριο του 2013).

Φτωχό θέαμα

Οι πολλές απουσίες του Παναιτωλικού δεν έφταναν για να κυριαρχήσει με το «καλημέρα» ο Ατρόμητος, ο οποίος πάντως έχασε καλή ευκαιρία στο 7ο λεπτό με τον ιδιαίτερα δραστήριο Δημήτρη Λημνιό.

Οι γηπεδούχοι έκλεισαν καλά τον Αμρ Ουάρντα και τα υπόλοιπα ατού των φιλοξενούμενων, σε ένα πρώτο ημίχρονο με ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες.

Σε μία προσπάθεια να βελτιωθεί η ομάδα του στο δημιουργικό σκέλος, ο Ματζουράκης άλλαξε ρόλους τους Φάρλεϊ Ρόσα και Οσμάρ Φερέιρα, χωρίς ωστόσο να δει… προκοπή.

«Ατρόμητη» κυριαρχία

Με κύριο εκφραστή των επιθετικών προσπαθειών του τον Λημνιό, ο Ατρόμητος έχασε τέσσερις πολύ καλές ευκαιρίες στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου ημιχρόνου.

Παράλληλα, ο Κορακάκης έβαλε δύο παίκτες με υψηλή τεχνική κατάρτιση (Χαβιέρ Ούμπιδες-Μαρτίν Τόνσο) και δεν άργησε να δικαιωθεί, καθώς στο 65’ ο 27χρονος βρήκε με κάθετη τον Άντονι Λε Ταλέκ, εκείνος γύρισε και ο προωθημένος Ντμίτρι Μπάγκα έλυσε τον «γόρδιο δεσμό» με κεφαλιά.

Ο Ματζουράκης τα έπαιξε όλα για όλα, έριξε στη μάχη τους Τομανέ και Εμάνουελ Λεντέσμα, δοκίμασε ακόμα και διάταξη 3-3-4 στα τελευταία λεπτά, ωστόσο ο Παναιτωλικός δεν κατάφερε να πάρει βαθμό στο Περιστέρι.

Διαιτητής: Λαμπρόπουλος (Ηλείας). Βοηθοί: Σταθόπουλος, Πήττας (Ηλείας).

Κίτρινες: 17’ Γκουγκούδης, 89’ Μπίτολο – 13’ Ροντρίγκες, 33’ Κλέσιο.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Κορακάκης): Ν. Παπαδόπουλος, Μπάγκα, Μπίτολο, Ζησόπουλος, Κεϊτά (53’ Ούμπιδες), Γκουγκούδης, Μπρίτο (80’ Βασιλείου), Λημνιός, Κοντοές, Μπαστακός (57’ Τόνσο), Λε Ταλέκ.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Ματζουράκης): Κριστιάνο, Κλέσιο, Ροντρίγκες, Ρότσα (85’ Κουτρουμάνος), Τσοκάνης, Φερέιρα (74’ Τομανέ), Ρόσα (74’ Λεντέσμα), Μάκος, Μαρκόφσκι, Καμαβουάκα.