Ο Παναιτωλικός στο παιχνίδι που ολοκλήρωσε την 9η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ γνώρισε την ήττα στο Αγρίνιο απο τον ΠΑΣ  με ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο.

Και τα δύο γκολ από τη «χρυσή» αλλαγή του Γιάννη Πετράκη, ο Κρίστοφερ Μαμπουλού.!!!

Ο ΠΑΣ μπήκε πιο δυναμικά στην αναμέτρηση και μόλις στο 3′ ο Ζάιρο προσπάθησε να εκμεταλλευτεί ασυνεννοησία των Κυριακίδη, Ροντρίγκες για να ανοίξει το σκορ. Ο Παναιτωλικός απάντησε στο 23′ με σουτ του Κλέσιο, το οποίο δεν μπόρεσε να μπλοκάρει σταθερά ο Περιστερίδης. Ο Μαρκόβσκι πήρε την επαναφορά όμως υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.

Στο 32′ ο Γιάκος εκτέλεσε απευθείας φάουλ, ο Κυριακίδης αποσόβησε το 0-1 με τη βοήθεια του δοκαριού, ο Μπέριος πήρε το ριμπάουντ και σκόραρε, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφσάιντ όπως φάνηκε στο ριπλέι.

Και αφού δεν άνοιξε το σκορ ο ΠΑΣ, το έκανε τελικά ο Παναιτωλικός στο 42′ με σουτ του Φερέιρα που βρήκε στον Μπέριο και ξεγέλασε τον Περιστερίδη. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ που δέχθηκαν οι Γιαννιώτες μετά από 364 λεπτά!

Στο ημίχρονο ο ΠΑΣ ανασυντάχθηκε και βγήκε αποφασισμένος να φέρει το ματς στα ίσα. Ο Πετράκης έριξε στον αγωνιστικό χώρο τον Μαμπουλού, στο 59′ και αυτός δέκα λεπτά μετά τον δικαίωσε ισοφαρίζοντας με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι έπειτα από σέντρα του Κοζορώνη. Ο φορ του ΠΑΣ όμως δεν είχε πει ακόμη την τελευταία του λέξη καθώς στο 80′ έφυγε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας από εξαιρετική κάθετη πάσα του Γαρουφαλιά και έγραψε το 1-2 αποφεύγοντας μάλιστα και τον Κυριακίδη!

Ο ΠΑΣ με αυτό το τρίποντο ανέβηκε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας με 13 βαθμούς, μπροστά από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, έχοντας μάλιστα ένα ματς λιγότερο, καθώς είχε αναβληθεί η αναμέτρησή του με τον Λεβαδειακό. Η ομάδα του Πετράκη μετά το 4-0 από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο είναι αήττητη σε πέντε διαδοχικά ματς για πρωτάθλημα και κύπελλο.

Στον αντίποδα ο Παναιτωλικός έχασε την ευκαιρία να πιάσει την πρώτη πεντάδα, γνωρίζοντας την τρίτη διαδοχική του ήττα μετά από αυτές κόντρα στον Λεβαδειακό για το πρωτάθλημα και στον Ατρόμητο για το κύπελλο.

* Σημειώνεται ότι πέρα από το ακυρωθέν γκολ στο πρώτο μέρος, τα Γιάννινα διαμαρτύρονται και για ένα οφσάιντ στο 76ο λεπτό, όπου ο Κόντε όπως έδειξε η κάμερα της Nova έφυγε από κανονική θέση και ήταν έτοιμος να βγει απέναντι στον Κυριακίδη.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν  ο Ανανίας Φωτιάδης από τις Σέρρες με βοηθούς τους Γεώργιο Καλφόγλου από την Θεσπρωτία και Δημήτριο Γκαβέρα από την Αχαία.

 

Παναιτωλικός (Γ. Ματζουράκης): Κυριακίδης, Ροντρίγκες (75′ Λεντέσμα), Κούσας, Τομανέ, Κλέσιο, Φερέιρα (74′ Καμαβουάκα), Μάκος, Μαρκόφσκι, Μάρκος Πάουλο, Τσοκάνης, Ουάρντα (84′ Μουνιός).

ΠΑΣ Γιάννινα (Γ. Πετράκης): Περιστερίδης, Μπουκουβάλας, Μπέριος, Γαρουφαλιάς (89′ Σκόνδρας), Μιχαήλ, Γιάκος (59′ Μαμπουλού), Τζημόπουλος, Κόντε, Ζάιρο, Ναδάλες (λ.τ. 30′ Κούτρης), Κοζορώνης.