Ο Παναιτωλικός επέστρεψε στις νίκες έπειτα από τρεις αγωνιστικές και κάνει εκ νέου όνειρα… Ευρώπης! Οι Αγρινιώτες νίκησαν δύσκολα με 2-1 την ΑΕΛ στην αναμέτρηση που άνοιξε το κυριακάτικο (6/11) πρόγραμμα στη 10η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Σ’ ένα αρκετά επεισοδιακό ματς όλα κρίθηκαν στο 85ο λεπτό, όταν βρήκε δίχτυα ο… σεσημασμένος σκόρερ, Μάρκο Μαρκόβσκι με εξαιρετική κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Κλέσιο που διακρίθηκε εκ νέου ως δεξιός μπακ όντας κορυφαίος του Παναιτωλικού και ενδεχομένως της αναμέτρησης.

Όλα τα… λεφτά ο Ουάρντα

Αρκετά νευρικό ματς παρακολουθήσαμε κυρίως στο α’ ημίχρονο. Για να είμαστε απόλυτα ακριβείς σημειώθηκαν 26 φάουλ συνολικά. Επομένως, έμοιαζε πρακτικά αδύνατο να υπάρξει ρυθμός και κλασσικές ευκαιρίες. Η ΑΕΛ εμφανίστηκε αρκετά επιθετική στο ξεκίνημα πιέζοντας αρκετά ψηλά στον αγωνιστικό χώρο. Ωστόσο, ο Παναιτωλικός ανέβασε «στροφές» μετά το πρώτο ημίωρο έχοντας ως… κινητήριους μοχλούς τους ιδιαίτερα δραστήριους Κλέσιο και Ουάρντα. Ειδικότερα, ο Αιγύπτιος προσέδωσε «πινελιές» ποιότητας με τις στιγμιαίες εμπνεύσεις του, ενώ προκαλούσε «ρήγματα» στην αντίπαλη άμυνα. Στο 38επιχείρησε μακρινό σουτ το οποίο προσέκρουσε στη «ρίζα» του δεξιού δοκαριού και κατέληξε άουτ. Τρία λεπτά αργότερα όμως στάθηκε πιο τυχερός, όταν επιχείρησε σέντρα – σουτ που προσέκρουσε στον Γιοβάνοβιτς αιφνιδιάζοντας τον Ξενοδόχοφ για το 1-0.

Οι αλλαγές του Τσιώλη

Στην τεχνική ηγεσία της ΑΕΛ επανήλθε ο Σάκης Τσιώλης. Εξάλλου, ο Καρδιτσιώτης τεχνικός έμεινε μακριά από τους «βυσσινί» μόλις για πέντε μήνες. Στο β’ ημίχρονο προχώρησε σε μία προσθήκη από τον πάγκο επιχειρώντας ταυτόχρονα αρκετές εσωτερικές αλλαγές. Ο Μαρουκάκης πέρασε στην κορυφή της επίθεσης και ο Ναζλίδης οπισθοχώρησε σε ρόλο επιτελικού χαφ. Ταυτόχρονα, ο Νίκο Βαρέλα οπισθοχώρησε ως δεξιός μπακ.

Ήταν μία αλλαγή που απέδωσε τα μέγιστα στο 53ο λεπτό. Συγκεκριμένα, ο Αβραάμ έκανε την κίνηση από αριστερά, μοίρασε στον νεοεισελθόντα Μαρουκάκη και εκείνος πάσαρε στον Ναζλίδη ο οποίος ισοφάρισε με κοντινό πλασέ. Ήταν το τρίτο γκολ στη φετινή σεζόν για τον έμπειρο επιθετικό.

Ο Παναιτωλικός ανέβασε «στροφές» -ειδικότερα- όταν ο Μαρκόβσκι έγινε σημείο… αναφοράς στην επίθεση. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Αγρινιώτες είχαν και δεύτερο δοκάρι με κοντινή κεφαλιά του Τομανέ (71’). Η άμυνα απέκτησε περισσότερη συνοχή, όταν πέρασε ο Κουτρομάνος στο ματς «ανεβάζοντας» τον Κλέσιο σε ρόλο δεξιού μπακ. Εξάλλου, έτσι ήρθε το νικητήριο γκολ από πλευράς γηπεδούχων. Ο τελευταίος σέντραρε ιδανικά και ο Μαρκόβσκι πέτυχε το 2-1 με εξαιρετική κεφαλιά στο 85ο λεπτό. Η ΑΕΛ προσπάθησε στο φινάλε, αλλά ο Κυριακίδης νίκησε τον Μαρουκάκη στη μοναδική ευκαιρία των «βυσσινί» έως το φινάλε.

Κίτρινες: 34’, Ουάρντα, 63’ Κουτρομάνος – 33’ Φατιόν, 70’ Γιοβάνοβιτς, 90+1’ Κουτσιανικούλης

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Ματζουράκης): Κυριακίδης, Κλέσιο, Κούσας, Μιγκέλ Ροντρίγκες, Τσοκάνης, Μάρκος Πάουλο, Μάκος – Οσμάν Φερέιρα (84’ Φάρλεϊ Ρόσα), Εμμανουέλ Λεντέσμα (57’ Κουτρομάνος), Ουάρντα (69’ Μαρκόβσκι), Τομανέ.

ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Ξενοδόχοφ, Ρέντζας, Γιοβάνοβιτς, Φάρκας, Ποτουρίδης, Κόντορ, Ναβάρο (46’ Μαρουκάκης), Φατιόν (87’ Ντέλετιτς), Αβραάμ (81’ Κουτσιανικούλης, Νίκο Βαρέλα, Ναζλίδης.