Άγνωστοι έκαψαν το σπίτι του προέδρου της ΚΕΔ Γιώργου Μπίκα στη Χαλκιδική και όπως ήταν αναμενόμενο, η νέα τρομοκρατική ενέργεια κατά της διαιτησίας οδήγησε σε λουκέτο.

Η απόφαση αναστολής όλων των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων πάρθηκε την Τετάρτη (9/11) σε έκτακτη συνεδρίαση της προσωρινής διοικούσας επιτροπής της ΕΠΟ, όπως εξάλλου είχε προειδοποιήσει ότι θα έκανε.

Ως εκ τούτου, τουλάχιστον για το προσεχές Σαββατοκύριακο (12-13/11) δεν θα υπάρχει αγωνιστική δράση τόσο στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής όσο και στο Κύπελλο Γ’ Εθνικής, ενώ η Σούπερ Λίγκα ούτως ή άλλως έχει προγραμματισμένη διακοπή λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής ομάδας.

Το διάστημα του λουκέτου, πάντως, είναι άγνωστο πόσο θα διαρκέσει, αφού σε πρώτη φάση διευκρινίστηκε από την ομοσπονδία ότι θα αναμένει το πόρισμα της Πυροσβεστικής για το σπίτι του Μπίκα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ: «Από την Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: «Το μέλος της ΠΔΕ της ΕΠΟ και Πρόεδρος της ΚΕΔ κ. Γιώργος Μπίκας κατάγγειλε σήμερα την καταστροφή της οικίας του στη Χαλκιδική από ύποπτη πυρκαγιά, τα αίτια της οποίας ερευνώνται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίασή της την αναστολή της διεξαγωγής όλων των εθνικών ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων μέχρι την ανακοίνωση του πορίσματος της έρευνας των αιτίων της πυρκαγιάς από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, οπότε και θα επανεξετάσει την  στάση της.

Η ΠΔΕ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στον κ. Γεώργιο Μπίκα, τον οποίο και θα στηρίξει με κάθε τρόπο.

Η ΠΔΕ ενημέρωσε για την απόφασή της αυτή τον εκπρόσωπο των FIFA/UEFA στην Ελλάδα κ. Κωστάκη Κουτσοκούμνη, οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε τις FIFA και UEFA».