Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι, οι οποίοι είναι γεννημένοι για τα δύσκολα. Στη συγκεκριμένη λίστα βρίσκεται και ο Δημήτρης Κυριακίδης, ένας άνθρωπος που δείχνει ότι δεν θέλει να βάζει εύκολους στόχους, αλλά ακριβώς το αντίθετο και η επιτυχία του είναι πως καταφέρνει να τους πραγματοποιεί. Ένας τέτοιος, ήταν να κληθεί στην Εθνική ομάδα και τα κατάφερε.

Το Postgame.grσυνάντησε τον τερματοφύλακα του Παναιτωλικού μετά το τέλος της αναμέτρησης της «γαλανόλευκης» με την Λευκορωσία και δέχτηκε να μας μιλήσει, έχοντας το γνωστό χαμόγελο στο στόμα, το οποίο είναι ένα από τα χαρακτηριστικά του, καθώς είναι πολύ θετικός άνθρωπος». Ο έμπειρος γκολκίπερ αναφέρθηκε στην «επίσημα αγαπημένη», τους Αγρινιώτες, αλλά και το όνειρο του να αγωνιστεί κάποια στιγμή με την φανέλα με τον Τίτορμο στο στήθος, σε τελικό Κυπέλλου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κυριακίδη στο Postgame.gr:

-Πήρες επιτέλους την ευκαιρία που περίμενες, καθώς κλήθηκες στην Εθνική…

«Πραγματικά ήταν μια υπέροχη στιγμή για εμένα, όταν έμαθα ότι θα βρίσκομαι στην αποστολή της Εθνικής Ελλάδος. Ήταν κάτι που το ήθελα και το περίμενα καιρό, με αποτέλεσμα να απολαμβάνω αυτή την στιγμή».

-Περίμενες πολύ καιρό αυτή την ευκαιρία. Αυτή η κλήση, είναι μια επιβράβευση για εσένα;

«Όπως είπα και πριν είναι μια μεγάλη στιγμή για εμένα. Ο κάθε ποδοσφαιριστής θέλει να περάσει από την Εθνική ομάδα της πατρίδας του, όπως ήθελα και εγώ. Το ότι κλήθηκα δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσω τη δουλειά, αυτή δεν σταματάει ποτέ. Τώρα θέλει επιπλέον προσπάθεια και μεγαλύτερους στόχους».

-Είπες μεγαλύτερους στόχους.  Επόμενος είναι τα πρώτα αγωνιστικά λεπτά με την Εθνική;

«Σίγουρα από την στιγμή που παίρνεις την κλήση σου για την Εθνική, σιγά σιγά θέλεις να αγωνιστείς και αν πάμε βήμα βήμα, όλα θα γίνουν».

-Η Ελλάδα αντιμετωπίζει σε μικρό χρονικό διάστημα, μετά τον αγώνα της με την Λευκορωσία, την Βοσνία. Πως βλέπεις τον συγκεκριμένο αγώνα;

«Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι με έναν πολύ καλό αντίπαλο, ο οποίος χρειάζεται προσοχή. Εμείς θέλουμε τη νίκη και τους τρεις βαθμούς. Πιστεύω πως με λίγη προσοχή, μπορούμε να τα καταφέρουμε».

-Θα ήθελα να μιλήσουμε και για τον Παναιτωλικό, όπου ο κόσμος σε αγαπάει και στο δείχνει με κάθε ευκαιρία…

«Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός πως έχω τον κόσμο του Παναιτωλικού να με στηρίζει και να βλέπω το χειροκρότημα του. Αυτό που θέλω να πω από την μεριά μου είναι πως θα προσπαθώ να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό και θα προσπαθήσω να βοηθήσω την ομάδα μου να πετύχει τους στόχους της».

-Είχες ζήσει έναν τελικό Κυπέλλου με την Ξάνθη. Έχεις σκεφτεί ότι μπορεί να φτάσεις ως εκεί και με τον Παναιτωλικό;

«Σαφώς  και υπάρχει στο μυαλό μου. Ήταν σπουδαία εμπειρία αυτό που έχω ζήσει με την Ξάνθη και θα ήθελα να το ζήσω και με τον Παναιτωλικό».

-Ποιος είναι ο στόχος σου γενικότερα;

«Στόχος μου είναι να είμαι υγιής και να παίζω κάθε Κυριακή, προσπαθώντας με τους συμπαίκτες μου, να βοηθήσουμε τον Παναιτωλικό να φτάσει ακόμη ψηλότερα».

-Τέλος, θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο;

«Ο κόσμος είναι αυτός που έρχεται στο γήπεδο και μας δίνει δύναμη με την στήριξη του. Εμείς πρέπει να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό, εντός και εκτός γηπέδου, παίρνοντας αυτό το χειροκρότημα, το οποίο για εμένα είναι πολύ σημαντικό και μου έχει δώσει την δύναμη να φτάσω ως εδώ».