Με τον βαθμό της ισοπαλίας έφυγε από την Βέροια ο Παναιτωλικός.

Οι Αγρινιώτες,  έμειναν για δεύτερη αγωνιστική χωρίς νίκη και έτσι βρίσκονται στη μέση της βαθμολογίας. Είχαν κάποιες καλές στιγμές, αλλά και αρκετά προβλήματα κυρίως μετά το γρήγορο γκολ που πέτυχαν .

Αξίζει να σημειωθεί πως τα «καναρίνια» διαμαρτύρονται για επιθετικό φάουλ στη φάση της ισοφάρισης, με τον Γιάννη Ματζουράκη να διαμαρτύρεται έντονα μετά το γκολ της Βέροιας, αλλά και στο τέλος του αγώνα.

Το παιχνίδι είχε γενικά γκρίνια, η οποία ξεκίνησε από την εξέδρα. Πριν την έναρξη του ματς τα άκουσε ο Θωμάς Γράφας από κάποιους φιλάθλους της «Βασίλισσας του Βορρά», ενώ και στο φινάλε υπήρξε γιούχα από τους γηπεδούχους.

Εντυπωσιακά ξεκίνησε το ματς ο Παναιτωλικός, ο οποίος μπήκε αποφασισμένος. Έχασε ευκαιρία πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό και στο 3′ έκανε το 0-1 με βολίδα του Μάκου. Τρία λεπτά μετά είχε και νέα ευκαιρία για το 0-2 κόντρα σε μία Βέροια που έμοιαζε με μποξέρ που δέχεται τη μία μπουνιά μετά την άλλη.

Τελικά οι Ημαθιώτες ισορρόπησαν σταδιακά και πήραν τον έλεγχο του κέντρου. Ωστόσο, στο 21′ χάθηκε νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Παναιτωλικό με τον Τομανέ από λάθος του Ασίγκμπα. Αυτό, όμως, ήταν και το… ξυπνητήρι για τους γηπεδούχους που ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους στη συνέχεια.

Το ματς έγινε άναρχο, η «Βασίλισσα του Βορρά» βρήκε χώρους και έκανε το 1-1 στο 30′ με κεφαλιά του Σαρπόνγκ σε μία φάση που υπήρχαν έντονες διαμαρτυρίες από τους φιλοξενούμενους για φάουλ στον Κλέσιο στην εναέρια μονομαχία. Έφτασε να γίνει μέχρι και μικρή διακοπή προκειμένου να ηρεμήσει ο Ματζουράκης, ο οποίος δέχτηκε και τις απαραίτητες συστάσεις.

Για λίγα λεπτά οι γηπεδούχοι είχαν τόσο καλή ψυχολογία που έπαιζαν στο μισό γήπεδο τον Παναιτωλικό. Κέρδιζαν συνεχώς την μπάλα και ξαναέκαναν επιθέσεις. Ωστόσο, πραγματική ευκαιρία μέχρι την ανάπαυλα είχαν μόνο μία, αυτή του Βίτι στο 45’+1, ο οποίος αστόχησε με κεφαλιά.

Άγρια ομορφιά είχε το δεύτερο ημίχρονο με τον ρυθμό του να είναι γρήγορος και τις δύο ομάδες να παλεύουν για τη νίκη. Η Βέροια ήταν εκείνη που είχε ελαφρώς την υπεροχή με τον Παναιτωλικό να της δίνει την μπάλα και να προσπαθεί να χτυπήσει στην κόντρα με τους γρήγορους παίκτες που είχε στα πλάγια της επίθεσής του.

Ο Κλέσιο πήρε πάνω του κάποιες προσπάθειες, αλλά δεν είχε καλές τελικές επιλογές, ενώ ο Ουάρντα περιορίστηκε. Η μοναδική στιγμή που ξέφυγε ήταν στο 69′, όταν ο Λόπεθ απέκρουσε το σουτ του. Γι’ αυτό και βγήκε αλλαγή μαζί με τον Πάουλο στο 76′ με τον Ματζουράκη να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του.

Τελικά αυτό δεν βγήκε γιατί ο Παναιτωλικός δεν έκανε ούτε μία ευκαιρία στα τελευταία λεπτά. Αντιθέτως, η Βέροια ήταν εκείνη που στο 87′ είχε μία μεγάλη στιγμή με τον Σαρπόνγκ σε αντεπίθεση. Δεν υπήρξε κάτι άλλο αξιοσημείωτο μέχρι το σφύριγμα της λήξης και έτσι οι δύο ομάδες μοιράστηκαν από έναν βαθμό.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Κιοτζένης (Ξάνθης), βοηθοί του οι Ευθυμιάδης (Πιερίας) και Νατσιούλας (Λάρισας), ενώ τέταρτος ο Συμεωνίδης (Πιερίας).

Κίτρινες: 19′ Μπαλάφας, 37′ Βίτι – 37′ Χαντάκιας, 39′ Τομανέ

ΒΕΡΟΙΑ (Θωμάς Γράφας): Λόπεθ, Μαλόν, Ασίγκμπα, Καλί, Βασιλαντωνόπουλος, Μπαλάφας, Λινάρδος, Σισίνιο (72′ Κάλβο), Άρτσε (89′ Μεληκιώτης), Σαρπόνγκ, Βίτι.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Ματζουράκης): Κυριακίδη, Μύγας, Κούσα, Χαντάκια, Τσοκάνη, Καμαβουάκα, Μάκο, Μάρκος Πάουλο (76′ Φερέιρα), Κλέσιο, Ουάρντα (76′ Ρότσα), Τομανέ (90′ Μαρκόφσκι).