Συνέχισε την εξαιρετική παράδοση που έχει κόντρα στον Παναιτωλικό ο Πανιώνιος, ο οποίος πέρασε από το Αγρίνιο με 2-0

 Κακός ο Παναιτωλικός, δεν απείλησε σχεδόν σε κανένα σημείο του αγώνα και έδειξε ότι χωρίς τον Ουάρντα έχει πολύ μεγάλο πρόβλημα δημιουργικά. Μουνιός και Ρόσα απογοήτευσαν, ο Πάουλο δεν έδωσε τα αναμενόμενα και έμεινε ο Κλέσιο να προσπαθεί μόνος του. Ήταν, όμως, πολύ καλά κλεισμένος και έτσι τα «καναρίνια» μπλόκαραν εντελώς.

Δεύτερο σπίτι του έχει κάνει από πέρυσι ο Πανιώνιος το Αγρίνιο… Μετά τα δύο εύκολα διπλά της προηγούμενης σεζόν οι «κυανέρυθροι» πέρασαν και φέτος από Αιτωλοακαρνανία με το διπλό κερδίζοντας το απόγευμα της Κυριακής (8/1) με 2-0 τον Παναιτωλικό.

Αυτή τη φορά οι φιλοξενούμενοι δεν έθελξαν με το ποδόσφαιρο που έπαιξαν, όπως για παράδειγμα είχε συμβεί στο περσινό 1-5 του πρωταθλήματος, αλλά από δύο στατικές φάσεις κατάφεραν να πάρουν ένα τρίποντο που τους κρατά πολύ ψηλά.

Συνολικά ήταν καλύτερη ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς, ο οποίος διάβασε καλά το ματς και οδήγησε έτσι την ομάδα του σε άλλη μία νίκη εκτός έδρας. Φαίνεται πως πηγαίνει περισσότερο στους Νεοσμυρνιώτες να αγωνίζονται μακριά από την Πλατεία έχοντας μεγάλη ταχύτητα μεσοεπιθετικά. Δεν φάνηκε ο Ανσαριφάρντ σε αυτό το ματς, δεν ήταν ουσιαστικός ο Μπεν, αλλά πήγαν πολύ καλά όλοι ανασταλτικά για τον Πανιώνιο, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που του δόθηκαν έχοντας και την τύχη με το μέρος του.

 

Πολύ κακό ήταν το πρώτο ημίχρονο, το οποίο είχε ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Ο Ρισβάνης στο 4′ έχασε μία καλή στιγμή για να ανοίξει το σκορ και να κάνει πιο εύκολο το έργο του Πανιωνίου, αλλά δεν βρήκε στόχο. Έτσι οι φιλοξενούμενοι αναγκάστηκαν στη συνέχεια να κυκλοφορούν την μπάλα ψάχνοντας διαδρόμους.

Ο Μιλόγεβιτς ζητούσε από τους Φούντα και Μπεν να κάνουν κίνηση στον χώρο προκειμένου να δημιουργήσουν ρήγματα με την ταχύτητά τους, αλλά ο Παναιτωλικός έκλεινε σωστά όπου χρειαζόταν. Ο Μύγας πήγε αρκετά καλά πάνω στον πρώτο, ενώ ο Αφρικανός ήταν ανούσιος αρκετές φορές και περιορίστηκε ως έναν βαθμό από τον Τσοκάνη.

Οι Αγρινιώτες από την πλευρά τους είχαν δύο τελικές με σουτ των Πάουλο και Μουνιός, αλλά σε γενικές γραμμές έδειχναν πως δεν μπορούσαν να απειλήσουν. Οι δύο προαναφερθέντες δεν έκαναν κάτι το ιδιαίτερο και ο Κλέσιο ήταν πολύ καλά κλεισμένος με αποτέλεσμα η μπάλα να μην φτάνει στον Μαρκόφσκι.

Προς το φινάλε του ημιχρόνου Ανσαριφάρντ και Μπεν είχαν δύο καλές στιγμές αλλά σε καμία εξ αυτών δεν χρειάστηκε καν να αντιδράσει ο Κυριακίδης. Ο Ιρανός, παρεμπιπτόντως, στο 45′ έκανε για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία του, αφού έως τότε δεν είχε τροφοδοτηθεί καθόλου.

Αρκετά διαφορετικό ήταν το δεύτερο ημίχρονο και αυτό γιατί ο Πανιώνιος μπήκε πιο αποφασιστικά με στόχο να βρει το γκολ που θα του έδινε το προβάδισμα. Η πρώτη πραγματικά μεγάλη ευκαιρία του αγώνα ήρθε στο 56′ με τον Ανσαριφάρντ να μη νικά τον Κυριακίδη από το σημείο του πέναλτι.

Ό,τι δεν κατάφερε, όμως, ο Ιρανός το έκανε ο συμπατριώτης του τρία λεπτά μετά. Στο 59′ ο Μασούντ με κοντινό πλασέ άνοιξε το σκορ σε μία φάση που υπήρξαν έξαλλες διαμαρτυρίες για οφσάιντ από τους γηπεδούχους. Όντως ήταν ακάλυπτος ο παίκτης των «κυανέρυθρων», αλλά η μπάλα πήγε από αντίπαλο σε αυτόν και έτσι σωστά μέτρησε το γκολ.

Αυτή η φάση έφερε μεγάλο εκνευρισμό στους παίκτες του Παναιτωλικού, στον πάγκο του και στην εξέδρα και ο Πανιώνιος το εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο. Ήλεγξε πλήρως το ματς και στο 74′ από ένα φάουλ ο Μασούρας έκανε το 0-2. Και σε αυτή τη φάση ο παίκτης του Πανιωνίου ήταν ακάλυπτος αλλά η μπάλα πήγε σε αυτόν από αντίπαλο.

Κάπου εκεί τελείωσαν όλα και μέχρι το φινάλε οι Αγρινιώτες δεν έβγαλαν καμία αντίδραση με μοναδική εξαίρεση την τελευταία φάση του ματς και το σουτ του Χαντάκια. Άξια αναφοράς η γκρίνια στις εξέδρες με τους φιλάθλους των «καναρινιών» να αποδοκιμάζουν έντονα μετά το τελευταίο σφύριγμα της λήξης.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Δημήτρης Θάνος (Γρεβενών), βοηθοί του οι Δημήτρης Τάτσης (Ηπείρου) και Δημήτρης Βεργέτης (Αρκαδίας), ενώ τέταρτος ο Γιώργος Κομίνης (Άρτας)

Κίτρινες: 36′ Πάουλο, 78′ Ρότσα – 39′ Μπεν, 54′ Τασουλής

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Ματζουράκης): Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Χαντάκιας, Τσοκάνης (87′ Παπουτσογιαννόπουλος), Μάκος, Πάουλο, Κλέσιο, Ρόσα, Μουνιός (78′ Κουτρομάνος), Μαρκόφσκι.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιωτης, Βλάχος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Τασουλής, Κόρμπος, Σιώπης, Μπεν (72′ Μασούρας), Φούντας (89′ Καθάριος), Μασούντ, Ανσαριφάρντ (83′ Σαββίδης).