Και μία και δύο και τρεις και τέσσερις φορές… Ο ΠΑΟΚ δεν… βαριέται να κερδίζει τον Παναιτωλικό τη φετινή σεζόν και την Κυριακή (29/1) η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς έκανε το 4 στα 4 στις αντίστοιχες μεταξύ τους αναμετρήσεις σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδας.

Στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, λοιπόν, οι Θεσσαλονικείς νίκησαν 1-0 στο Αγρίνιο και με 29 βαθμούς είναι μόνοι στην 5η θέση, μπαίνοντας έτσι σε τροχιά πλέι οφ και αποδεικνύοντας ότι βρίσκονται σε καλό… φεγγάρι.

Το σημαντικότερο, βέβαια, για τους «ασπρόμαυρους» ήταν το ότι έφτασαν στο τρίποντο, παρά το αριθμητικό μειονέκτημα που προέκυψε στο 32′ από τη… χαζομάρα του Αθανασιάδη να ρίξει γερή αγκωνιά στον Χαντάκια.

Ο ΠΑΟΚ ήταν εξαιρετικός ανασταλτικά, απειλήθηκε ελάχιστα από τους παίκτες του Μάκη Χάβου και βρήκε το γκολ από τον Γιάννη Μυστακίδη, που ήρθε από τον πάγκο και ήταν μακράν ο καλύτερος του γηπέδου στο διάστημα που αγωνίστηκε.

Από την πλευρά τους, τα «καναρίνια» με 19 βαθμούς βρίσκονται στην 11η θέση, απογοητεύοντας πάντως με την απόδοσή τους και δείχνοντας ότι χρειάζονται πολλή δουλειά στο επιθετικό κομμάτι, αφού ο Γλύκος ελάχιστα ανησύχησε στο 90λεπτο.

Έχασε ευκαιρίες, έχασε και τον Κλάους…

Στο πρώτο ημίχρονο, λοιπόν, ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε και ζήτησε από πολύ νωρίς το γκολ, προκειμένου να απλοποιήσει την κατάσταση.

Ωστόσο, σε ένα ακόμη παιχνίδι οι Θεσσαλονικείς απέδειξαν ότι έχουν μεγάλο πρόβλημα στο τελείωμα των φάσεων και σπατάλησαν αρκετές ευκαιρίες, ώστε να παραβιάσουν την εστία του Κυριακίδη.

Μάλιστα, τα πράγματα χειροτέρεψαν με την ορθή αποβολή του Αθανασιάδη στο 32′, αν και ο Ίβιτς έκανε διάνα οκτώ λεπτά αργότερα βάζοντας στο ματς τον Μυστακίδη αντί του Κάμπος, όπως αποδείχθηκε στην επανάληψη.

Το έβαλε ο καλύτερος του γηπέδου…

Στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης, λοιπόν, ο «Δικέφαλος του Βορρά» δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα να διαχειριστεί το αριθμητικό του ντεσαβαντάζ και ήταν ξεκάθαρο ότι είχε τον πρώτο λόγο για να φτάσει στο γκολ.

Όπερ και εγένετο στο 62′ με τον Μυστακίδη να λέει «ευχαριστώ» στον Λέοβατς για τη συστημένη σέντρα του Κροάτη μπακ κι έτσι ο μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ με κεφαλιά βρήκε δίχτυα.

Ο Ίβιτς αμέσως έβαλε τον Μαλεζά αντί του Μπίσεσβαρ, τα μετόπισθεν έγιναν… μπετόν και ο Παναιτωλικός ήταν ανήμπορος να αντιδράσει.

Το τελικό 0-1 απλά σφράγισε την ανωτερότητα των Θεσσαλονικέων, που πήραν δικαιότατα τους τρεις βαθμούς.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Καλογερόπουλος του Συνδέσμου Αθηνών με βοηθούς τον Κούλα του Συνδέσμου Ξάνθης και τον Καρατζίκα του Συνδέσμου Αθηνών.

Κίτρινες: 53′ Χαντάκιας, 59′ Μουνιός, 80′ Ρότσα – 45’+4 Σάκχοφ, 72′ Πέλκας, 88′ Μυστακίδης, 90’+2 Λέοβατς.

Κόκκινες: 32′ Αθανασιάδης.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Κούσας, Χαντάκιας, Ροντρίγκες (65′ Ρόσα), Μύγας (40′ Κουτρομάνος), Ρότσα, Μάκος, Πάουλο, Κλέσιο, Μουνιός (78′ Λόπες), Μαρκόφσκι.

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Σάκχοφ, Μπίσεσβαρ (63′ Μαλεζάς), Κάμπος (40′ Μυστακίδης), Πέλκας (75′ Κάνιας), Αθανασιάδης.