O Αμρ Ουάρντα σκόραρε το πέμπτο και τελευταίο πέναλτι της Αιγύπτου στον ημιτελικό με τη Μπουρκίνα Φάσο και έστειλε την εθνική ομάδα της πατρίδας του στον τελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής!

Ο μέσος του ΠΑΟΚ, μπήκε στο 75ο λεπτό της αναμέτρησης στη θέση του Καχραμπά, με την ομάδα του να έχει ισοφαριστεί πέντε λεπτά νωρίτερα σε 1-1.

Ο Ουάρντα ήταν από την πρώτη στιγμή πολύ κινητικός και στο 84’ το σουτ που έκανε λίγο έξω από την περιοχή με το αριστερό, πήγε λίγο έξω από την εστία, ενώ στο 87’, εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ για να στείλει τη μπάλα στην αγκαλιά του τερματοφύλακα της Μπουρκίνα Φάσο.

Το 1-1 έμεινε ως το τέλος του 90λεπτου καθώς και στην 30λεπτη παράταση, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στη διαδικασία των πέναλτι.

Η Αίγυπτος έχασε το πρώτο και με το σκορ στα πέναλτι στο 3-3, ο γκολκίπερ της Μπουρκίνα Φάσο που ανέλαβε την εκτέλεση, είδε τον… 44χρονο συνάδελφο του από την Αίγυπτο να αποκρούει!

Ο Ουάρντα χτύπησε το πέμπτο πέναλτι της Αιγύπτου και ψύχραιμα, ευστόχησε για το 4-3, το οποίο έμεινε μετά τη νέα απόκρουση Ελ Χανταρί.

Με την εύστοχη εκτέλεση του Ουάρντα, η Αίγυπτος πέρασε στον τελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής και αύριο θα μάθει τον αντίπαλο της που θα προκύψει από το παιχνίδι της Γκάνας με το Καμερούν. Ο τελικός θα γίνει το βράδυ της Κυριακής στις 21.00.