Μία ακόμη εντός έδρας ήττα για τον Παναιτωλικό αυτή την φορά από τον Πλατανιά με 2-1. Σε ένα παιχνίδι που οι Αγρινιώτες άργησαν να πάρουν μέτρα στο γήπεδο , και στην συνέχεια ήταν πολύ δύσκολο να πάρουν θετικό αποτέλεσμα από την αναμέτρηση.

Πιο ουσιαστικός ο Πλατανιάς

Στη μετριότητα κυμάνθηκε το πρώτο ημίχρονο, όπου ο ρυθμός κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα. Ο Παναιτωλικός διατηρούσε μία εδαφική κυρίως υπεροχή απειλώντας δύο φορές στο πρώτο 20λεπτο με σουτ εκτός περιοχής. Στον αντίποδα, ο Πλατανιάς έκλεινε σωστά τους κενούς χώρους και ταυτόχρονα προσπαθούσε να βγαίνει απειλητικά σε αντεπιθέσεις. Ο Μανούσος αποτελούσε σημείο αναφοράς όντας ιδιαίτερα κινητικός και δραστήριος.

Μάλιστα, ο 29χρονος επιθετικός… προειδοποίησε με άστοχη κεφαλιά στο 25’. Δύο λεπτά αργότερα κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή – μαρς από τον άπειρο Χαντάκια, ενώ ανέλαβε την εκτέλεση που κατέληξε στα δίχτυα για το 0-1. Παράλληλα, έφτασε τα επτά γκολ στη φετινή Σούπερ Λίγκα ισοφαρίζοντας τον συμπαίκτη του, Γιώργο Γιακουμάκη.

Οι Αγρινιώτες αδυνατούσαν να βγάλουν ορθολογισμό και συνδυαστικό παιχνίδι προκειμένου να φτάσουν στην αντίπαλη εστία. Όσον αφορά τους Χανιώτες έβγαζαν ένταση στα μαρκαρίσματα πιέζοντας πάνω στη μπάλα, ενώ ουδόλως απειλήθηκαν μέχρι την ανάπαυλα.

Πίεσε ο Παναιτωλικός, αλλά…

Ο Παναιτωλικός χρειαζόταν κάτι περισσότερο δραστικό προκειμένου ν’ αλλάξει τις ισορροπίες καθώς αδυνατούσε να φανεί δημιουργικός σε κανονική ροή αγώνα. Επομένως, οι στατικές φάσεις μπορούσαν να εκληφθούν ως μία υποτυπώδης επιλογή προκειμένου να φανούν απειλητικοί.

Ο Γιορέντε αποδείχθηκε παίκτης – κλειδί καθώς απέκρουσε προβολή του Χαντάκια πάνω στην τελική γραμμή στο 53’! Κατόπιν, ο Ισπανός εκτέλεσε κόρνερ δύο λεπτά αργότερα με τον Μανούσο να παίρνει την πρώτη κεφαλιά και τον προωθημένο Χρήστο Καρυπίδη τη δεύτερη πραγματοποιώντας το 2-0! O 34χρονος κεντρικός αμυντικός βρήκε δίχτυα για δεύτερη φορά στην τρέχουσα σεζόν.

O Μάκης Χάβος προσπάθησε να τονώσει επιθετικά τον Παναιτωλικό εξαντλώντας σχετικά γρήγορα όλες τις αλλαγές. Εντούτοις, ο χρόνος κυλούσε αδυσώπητα σε βάρος των γηπεδούχων που επιδίωκαν να επιστρέψουν στη διεκδίκηση τουλάχιστον της ισοπαλίας.

Μία προσωπική ενέργεια του Άλβαρο Ρέι ξεσήκωσε τους οπαδούς καθότι ο Ισπανός απέφυγε τέσσερις ποδοσφαιριστές που έσπευσαν να τον μαρκάρουν και την κατάλληλη στιγμή πλάσαρε μειώνοντας σε 2-1 στο 81ο λεπτό. Τα εναπομείναντα λεπτά απέκτησαν περισσότερο σασπένς, αλλά ο Παναιτωλικός απειλούσε ανορθόδοξα με επιθέσεις που αποτελούσαν εύκολη «λεία» για τους φιλοξενούμενους.

Κίτρινες: 31’ Κλέσιο, 84’ Κουτρομάνος – 36’ Μανούσος, 64’ Κάργας, 76’ Γιορέντε, 84’ Σίγκνεβιτς

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Κλέσιο (74’ Κουτρομάνος),Κούσας, Χαντάκιας, Ντιέγκο Λόπες (69 Δ. Παπαδόπουλος), Μάκος, Μάρκος Πάουλο, Λουίς Ρότσα, Φεντερίκο Μπράβο (58’ Άλβαρο Ρέι), Φάρλεϊ Ρόσα, Μαρκόβσκι.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Κάργας, Μπανανά, Καρυπίδης, Στάθης, Στανισάβλιεβιτς (85’ Μαραγκός), Μουνάφο, Γιορέντε (89’ Ντεβέσα), Βάντερσον, Μανούσος (75’ Αποστολόπουλος), Σίγκνεβιτς.