Αφορμή για το σημερινό κείμενο είναι η φετινή εικόνα των τριών …μεγάλων της Super League που είναι άκρως απογοητευτική. Και δεν θα μπορούσε να μην είναι απογοητευτική όταν βλέπεις έναν Παναθηναϊκό και μια ΑΕΚ να προσπαθούν να κάνουν πρωταθλητισμό με νεαρούς παίχτες, που μπορεί να είναι ταλαντούχοι αλλά είναι άπειροι για να διαχειριστούν το βάρος της φανέλας που φοράνε και να αντέξουν σε συνθήκες πρωταθλητισμού, και ξένους αμφιβόλου ποιότητος που στο πρώτο εξάμηνο βαριά στο χρόνο πάνω έχουν χαιρετήσει.

Σαν οπαδό του Ολυμπιακού αυτό εμένα με στεναχωρεί. Ναι κύριοι, με στεναχωρεί.

Άσε μας ρε Αιρετικέ που σε στεναχωρεί η κατάντια του Παναθηναϊκού να προσπαθεί να κάνει πρωταθλητισμό με τον Μπουμάλ και τον Μμποκού και η τραγική ΑΕΚ που θέλει να χτυπήσει τίτλο με νέους και άπειρους παίχτες, θα σκεφτεί κάποιος.

Όχι κύριοι, με στεναχωρεί. Μπορεί σε κάθε στραβή τους να χαμογελάω χαιρέκακα αλλά κατά βάθος γνωρίζω ότι η αγωνιστική κατάπτωση της ΑΕΚ και του ΠΑΟ κάνει κακό και στην ομάδα μου. Και κάνει κακό γιατί όσο αυτοί οι δύο θα βολεύονται με μια θέση στα play offs, γιατί εκ των πραγμάτων δεν μπορούν κάτι καλύτερο, τόσο εγώ θα είμαι αναγκασμένος να βλέπω κάτι τυχάρπαστους σαν τον Ντα Κόστα και τον Μποτία να ποζάρουν ως στόπερ, κάποιον κύριο Μπέντο να δηλώνει προπονητής, κάποιον Ντε λα Μπέγια να μοστράρει ως αριστερό μπακ και την ομάδα μου να είναι χωρίς δεκάρι ουσιαστικά αφού ελέω Μπέντο ο Τσόρι και ο Μάρκο Μαρίν τιμωρούνται και έχουν τεθεί εκτός ομάδας ουσιαστικά.

Κι όλο αυτό κατά τη γνώμη μου συμβαίνει γιατί τις τύχες των πάλαι ποτέ διεκδικητών του τίτλου έχουν αναλάβει κάποιοι κύριοι που θέλουν να παρουσιάζονται ως επιχειρηματίες και σωτήρες των συλλόγων τους ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτε άλλο από αστειάτορες που κάνουν πλάκα στον κόσμο των ομάδων τους.

Και ξαναλέω, όσα γράφω δεν τα γράφω γιατί ξαφνικά με έπιασε ο πόνος για το μέλλον των άλλων δύο του πάλαι ποτέ ΠΟΚ. Όχι. Απλά σαν γνήσιος συμφεροντολόγος θέλω υγιείς και δυνατούς αντιπάλους για να είμαι πιο δυνατός κι εγώ και να έχει μεγαλύτερη γλύκα το πρωτάθλημα.

Όσο για τον ΠΑΟΚ, δεν αναφέρθηκα καθόλου διότι βλέπω ότι ηγεσία ισχυρή έχει, διότι χρήμα πέφτει και απλά είναι θέμα χρόνου να γίνει ακόμα πιο ανταγωνιστικός. Αυτό εύχομαι δηλαδή.

Δεν θα προσπαθήσω να πω ποιοι ήταν οι λόγοι και ποιες οι αιτίες που οι πράσινοι κι οι κιτρινόμαυροι έφτασαν εδώ που έφτασαν. Δεν με απασχολούν αφενός, αφετέρου υπάρχουν άνθρωποι που έχουν περισσότερες γνώσεις από μένα πάνω σ’ αυτά τα θέματα.

Θα ευχηθώ όμως κύριοι, να ξαναγίνουν υγιείς και πιο ανταγωνιστικοί οι μια φορά κι έναν καιρό διεκδικητές του τίτλους μπας και απολαύσω κι εγώ τον Ολυμπιακό που ονειρεύομαι κι όλοι μαζί ένα πρωτάθλημα που δεν θα ξέρεις τον πρωταθλητή από Φλεβάρη μήνα…

Ο ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ