Το ματς του Σαββάτου (25/2) ήταν κυρίως ματς… γοήτρου, το οποίο δεν εντυπωσίασε κανέναν.

Κέρκυρα και Παναιτωλικός  έμειναν στο 0-0 έχοντας συνολικά ελάχιστες φάσεις. Μεγαλύτερη όλων ήταν το χαμένο πέναλτι του Τουράμ, ενώ οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν προς το τέλος να έχουν βρει δίχτυα.

Κουτζαβασίλης και Κυριακίδης επιβεβαίωσαν πως είναι δύο πολύ καλοί τερματοφύλακες και έπαιξαν ρόλο ώστε να μείνουν μέχρι τέλους απαραβίαστες οι εστίες τους. Εκτός αυτού, όμως, καμία εκ των δύο ομάδων δεν είχε παίκτη που να κάνει τη διαφορά. Μόνο οι εκλάμψεις του Ρόσα έδωσαν λίγο χρώμα, αλλά κι εκείνος χανόταν για μεγάλα διαστήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την ισοπαλία οι δύο ομάδες συνεχίζουν να πορεύονται μαζί στη βαθμολογία, στην οποία υπερτερούν τα «καναρίνια» λόγω της εμφατικής τους νίκης με 4-0 στον αγώνα του πρώτου γύρου.

Ρυθμό είχε το ματς από τα πρώτα λεπτά, αλλά του έλειπαν οι φάσεις. Εμφανές το πρόβλημα των δύο ομάδων στο δημιουργικό κομμάτι, όπως και η προτεραιότητα που είχαν. Δεν ρίσκαραν, δεν έβγαζαν επιθέσεις με πολλούς παίκτες και ήταν έτσι λογικό να μην μπορούν να γίνουν απειλητικοί.

Ματς αλληλοεξουδετέρωσης βλέπαμε με τη μία ομάδα να μπλοκάρει την άλλη, τη στιγμή που και τα λάθη ήταν πάρα πολλά. Το αποτέλεσμα ήταν να μην υπάρχουν καν τελικές με εξαίρεση ένα φάουλ του Μάρκος Πάουλο στο 12′.

Όλα αυτά, βέβαια, μέχρι το 34′, όταν ο Παναιτωλικός άγγιξε το γκολ. Ο Ρέι έκανε σέντρα, η μπάλα κόντραρε και βρήκε το δοκάρι. Τρία λεπτά αργότερα ήρθε η μεγάλη στιγμή για τους γηπεδούχους με το πέναλτι που κέρδισε η Κέρκυρα σε χέρι του Τσοκάνη. Ωστόσο, στο 38′ ο Κυριακίδης νίκησε τον Τουράμ και έως τη λήξη του 45λεπτου δεν άλλαξε τίποτα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως ακριβώς και το πρώτο, δηλαδή χωρίς να έχει κάτι σημαντικό. Όλες οι τελικές δεν έβρισκαν στόχο με τον Παναιτωλικό να πατά ελαφρώς καλύτερα. Η Κέρκυρα είχε μεγάλο πρόβλημα στη δημιουργία των φάσεων και γι’ αυτό ο Γρηγορίου ρίσκαρε ρίχνοντας στο ματς δεύτερο επιθετικό, τον Παμλίδη.

Οι Φαίακες δεν έβγαλαν αντίδραση ούτε έτσι με αποτέλεσμα να μπει στο ματς και ο σαφώς πιο επιθετικογενής Ντουαλά αντί του Κέβιν Ντιόγκο. Ανάμεσα στις δύο αλλαγές οι φιλοξενούμενοι είχαν μία πολύ καλή στιγμή με προσωπική ενέργεια του Ρόσα.

Το δεκάλεπτο από το 70′ έως το 80′ ήταν για τους γηπεδούχους, οι οποίοι σε εκείνο το χρονικό σημείο φάνηκε να πατούν καλύτερα. Προσπάθησαν με μακρινά σουτ κυρίως να απειλήσουν με εκείνο του Ντουαλά να βάζει δύσκολα στον Κυριακίδη.

Οι Αγρινιώτες άντεξαν στην πίεση και στο φινάλε πήραν εκείνοι τα ηνία του αγώνα. Λόπες, Μουνιός και Παπαδόπουλος είχαν τρεις καλές στιγμές με τον Κουτζαβασίλη να αντιδρά στις δύο. Η άμυνα των νησιωτών έβγαλε αρκετά προβλήματα, αλλά το μηδέν έμεινε έστω και με δυσκολία μέχρι το φινάλε.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Ζαχαριάδης (Μακεδονίας), βοηθοί του οι Γρεβένης (Χαλκιδικής) και Μεϊντανάς (Αχαΐας), ενώ τέταρτος ο Αγγελάκης (Μακεδονίας).

Κίτρινες: 44′ Κεϊτά, 75′ Ντιμιτρόφσκι, 90’+1 Παμλίδης – 18′ Χαντάκιας, 71′ Μπράβο

ΚΕΡΚΥΡΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Koυτζαβασίλης, Γκόμες (83′ Γεωργίου), Ντιμιτρόφσκι, Ζαραδούκας, Σπίνουλας, Κεϊτά, Σιόντης, Ιωάννου, Κόντος (60′ Παμλίδης), Κέβιν Ντιόγκο (68′ Ντουαλά), Τουράμ.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Χαντάκιας (46′ Ροντρίγκες), Μάκος, Μάρκος Πάουλο (46′ Μπράβο), Ρέι, Τσοκάνης, Ρόσα (84′ Μουνιός), Λόπες, Παπαδόπουλος.