Με γκολ των Παπαδόπουλου και Μαρκόβσκι οι Αγρινιώτες νίκησαν δίκαια τον Λεβαδειακό με 2-0

 Τα «καναρίνια» έδειξαν ότι ήθελαν περισσότερο το τρίποντο, πάλεψαν αρκετά και τα κατάφεραν, αφού έβαλαν την υπογραφή τους οι Δημήτρης Παπαδόπουλος και Μάρκο Μαρκόβσκι στα τελευταία 15 λεπτά του ματς.

Αμφότεροι έχουν βάλει ουκ ολίγα γκολ στην καριέρα τους σε αναμετρήσεις που «καίνε» και αυτό έκαναν και ενάντια στους «πράσινους», που έπαιξαν για το «Χ», ήταν κάτι περισσότερο από αναιμικοί επιθετικά και μοιραία γνώρισαν άλλη μία ήττα.

Έτσι, με 17 βαθμούς η ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου παραμένει στη 14η θέση και «φλερτάρει» πάντα με την πτώση στη Β’ Εθνική, αφού με τέτοιες εμφανίσεις πολύ δύσκολα θα τη γλιτώσει.

Δεν αξιοποίησε τις λίγες καλές ευκαιρίες…

Tο πρώτο ημίχρονο βρήκε τον Παναιτωλικό να έχει τον απόλυτο έλεγχο του ρυθμού και με τους παίκτες του Μάκη Χάβου να προσπαθούν και από τον άξονα και από τα άκρα να διασπάσουν την καλά οργανωμένη άμυνα των φιλοξενούμενων.

Οι Βοιωτοί ήταν εμφανές πως είχαν επιλέξει να μείνουν σε παθητικό ρόλο και να «χτυπήσουν» στις αντεπιθέσεις, αν και η επιθετική τους δραστηριότητα ήταν κυριολεκτικά ανύπαρκτη, καθώς δεν κατέγραψαν ούτε μία τελική προσπάθεια.

Από την πλευρά τους, οι Αγρινιώτες, που είχαν αρκετά κινητικούς τους Μάκο, Μουνιός και Ρέι, είχαν δύο τουλάχιστον καλές ευκαιρίες, ο Ναμάσκο όμως δήλωσε παρών σε αμφότερες τις περιπτώσεις και το 0-0 προέκυψε φυσιολογικά.

«Χτύπησαν» οι έμπειροι…

Στην επανάληψη, ο Λεβαδειακός φάνηκε αρχικά να ισορροπεί το παιχνίδι, είχε και μία δύο επισκέψεις στα καρέ του Κυριακίδη, αλλά όλα αυτά μέχρι το 65′.

Από εκεί και πέρα, οι γηπεδούχοι ανέκτησαν τον απόλυτο έλεγχο και ο Μάκης Χάβος, που ήδη είχε βάλει στο ματς τον Ρόσα, έριξε στη μάχη και τον Παπαδόπουλο, γυρνώντας το σύστημα σε 4-4-2.

Οι δύο τελευταίοι μαζί με τον Μαρκόβσκι έκαναν άνω κάτω την άμυνα των Βοιωτών και η υπεροχή του Παναιτωλικού καρποφόρησε στο 76′ με το γκολ του Παπαδόπουλου.

Οκτώ λεπτά αργότερα βρήκε δίχτυα και ο Μαρκόβσκι με υπέροχη κεφαλιά-ψαράκι, το τρίποντο «κλείδωσε» για την ομάδα του Αγρινίου και το σφύριγμα της λήξης σήμανε την απόλυτα δίκαιη επικράτησή της.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Τίκας του Συνδέσμου Καρδίτσας με βοηθούς τον Τουμπακάρη του Συνδέσμου Αθηνών και τον Δίπλαρη του Συνδέσμου Καρδίτσας.

Κίτρινες: 17′ Μουνιός, 87′ Παπαδόπουλος – 9′ Γιακουμάκης, 26′ Σίλβα, 42′ Μιλιάζες, 44′ Μεντί, 72′ Μαχαίρας.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Kυριακίδης, Κουτρομάνος (73′ Κλέσιο), Ρότσα, Ροντρίγκες, Κούσας, Μάκος, Μάρκος Πάουλο, Ρέι, Λόπες (66′ Παπαδόπουλος), Μουνιός (46′ Ρόσα), Μαρκόφσκι.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Γιάννης Χριστόπουλος): Ναμάσκο, Νιας, Μαχαίρας, Βασιλείου, Σίλβα, Γιακουμάκης (85′ Λάτσι), Μεντί, Καλτσάς (88′ Ζεζίνιο), Ουόν, Καραχάλιος (47′ Βούρος), Μιλιάζες.