Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΣ

Από την Β’ στην Α’ κατηγορία, θα ανέλθουν συνολικά 5 σωματεία.

Ο πρωταθλητής κάθε ομίλου της Β’ κατηγορίας, ανέρχεται στην Α’ κατηγορία (σύνολο 3 σωματεία). Οι δευτεραθλητές κάθε ομίλου της Β’ κατηγορίας, θα αγωνιστούν σε αγώνες μπαράζ, σε ουδέτερα γήπεδα με χλοοτάπητα και τα 2 πρώτα σωματεία θα ανέλθουν στην Α’ κατηγορία. Οι αγώνες αυτοί διεξάγονται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 20 του Κ.Α.Π. ερασιτεχνικών ομάδων.

Για την ανάδειξη του δευτεραθλητή του κάθε ομίλου, θα διεξαχθούν αγώνες play-offs, στους οποίους θα συμμετάσχουν τα σωματεία που κατέλαβαν την 2η και 3η θέση στον όμιλό τους, με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι η βαθμολογική διαφορά μεταξύ τους δεν θα είναι μεγαλύτερη των 5 βαθμών.

Στην περίπτωση που η μεταξύ τους διαφορά είναι μεγαλύτερη των 5 βαθμών, δευτεραθλητής είναι το σωματείο που κατέλαβε την 2η θέση στον όμιλό του και που αποκτά το δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες μπαράζ των δευτεραθλητών.

Στην περίπτωση που η βαθμολογική διαφορά 2ου – 3ου δεν είναι μεγαλύτερη των 5 βαθμών, διεξάγονται αγώνες play-offs για την ανάδειξη του δευτεραθλητή, ως εξής: Το σωματείο που κατέλαβε την 2η θέση στην κανονική περίοδο, θα αγωνιστεί με το σωματείο που κατέλαβε την 3η θέση στην κανονική περίοδο στον ίδιο όμιλο, για την ανάδειξη του δευτεραθλητή.

Ο αγώνας θα είναι μονός και θα διεξαχθεί στην έδρα του σωματείου που κατέλαβε την καλύτερη θέση την κανονική περίοδο και ο νικητής αναδεικνύεται δευτεραθλητής. Σε περίπτωση ισοπαλίας δευτεραθλητής αναδεικνύεται το σωματείο που κατέλαβε την καλύτερη θέση την κανονική περίοδο.

Σε περίπτωση που μετά την λήξη της κανονικής περιόδου τα δύο αυτά σωματεία ισοβαθμούν τότε σύμφωνα με το άρθρο 20 του Κ.Α.Π. ερασιτεχνικών ομάδων, θα διεξαχθεί αγώνας μπαράζ σε ουδέτερο γήπεδο, για την κατάληψη της δεύτερης θέσης και στη συνέχεια θα διεξαχθούν οι αγώνες play-offs.

Στην περίπτωση που ο κυπελλούχος της Ενώσεώς μας κατακτήσει το κύπελλο ερασιτεχνών Ελλάδος (β’ φάση διοργανούμενο από την Ε.Π.Ο.) και δεν είναι ταυτόχρονα πρωταθλητής της Ενώσεώς μας, ανέρχεται στην Γ’ Εθνική, τότε στην περίπτωση αυτή στην Α’ κατηγορία της Ενώσεώς μας, ανέρχονται και τα 3 σωματεία της Β’ κατηγορίας, που θα καταλάβουν την 2η θέση στον όμιλό τους.

ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ

Από την Β’ στην Γ’ κατηγορία, υποβιβάζονται συνολικά 6 σωματεία.

Τα σωματεία που θα καταλάβουν την 12η και τελευταία θέση στους ομίλους τους, υποβιβάζονται στην Γ’ κατηγορία (συνολικά 3 σωματεία).

Τα σωματεία που θα καταλάβουν την 10η και 11η θέση στον όμιλό τους, θα αγωνιστούν σε αγώνες play-out για τον υποβιβασμό ενός ακόμη σωματείου από κάθε όμιλο.

Στην περίπτωση όμως που η βαθμολογική διαφορά του 10ου από το 11ο σωματείο από κάθε όμιλο, είναι μεγαλύτερη των 5 βαθμών, δεν θα διεξαχθούν αγώνες play-out αλλά το 11ο σωματείο υποβιβάζεται απευθείας στην Γ’ κατηγορία.

Σε περίπτωση που μετά την λήξη της κανονικής περιόδου τα δύο αυτά σωματεία ισοβαθμούν τότε σύμφωνα με το άρθρο 20 του Κ.Α.Π. ερασιτεχνικών ομάδων, θα διεξαχθεί αγώνας μπαράζ σε ουδέτερο γήπεδο, για την κατάληψη της 10ης θέσης και στη συνέχεια θα διεξαχθούν οι αγώνες playoffs.

Αν χρειαστεί διεξαγωγή αγώνων play-out οι αγώνες θα διεξαχθούν ως εξής: Το σωματείο που κατέλαβε την 10η θέση την κανονική περίοδο θα αγωνιστεί με το σωματείο που κατέλαβε την 11η θέση την κανονική περίοδο.

Οι αγώνες της αγωνιστικής αυτής θα είναι διπλοί και προκρίνεται το σωματείο που θα συγκεντρώσει στους δύο αυτούς αγώνες τέσσερις (4) βαθμούς και άνω. Ο πρώτος αγώνας διεξάγεται στο γήπεδο του σωματείου που κατέλαβε την καλύτερη θέση στην κανονική περίοδο και ο δεύτερος στο γήπεδο του αντιπάλου.

Στην περίπτωση όμως, που μετά την διεξαγωγή και των δύο αυτών αγώνων, κανένα σωματείο δεν συγκεντρώσει τέσσερις (4) βαθμούς και άνω, τότε θα διεξαχθεί και τρίτος αγώνας στο γήπεδο του σωματείου που κατέλαβε την καλύτερη θέση στην κανονική περίοδο και ο νικητής προκρίνεται στην επόμενη φάση.

Σε περίπτωση ισοπαλίας στον τρίτο αγώνα, νικητής αναδεικνύεται το σωματείο που κατέλαβε την καλύτερη θέση στην κανονική περίοδο, το οποίο και παραμένει στην Β’ κατηγορία.