Πώς χωρίζονται οι ΠΑΕ στο θέμα της μείωσης του αριθμού των ομάδων

Το θέμα της μείωσης του αριθμού των ομάδων της Super League από 16 σε 14 δοκιμάζει τη συνοχή του συνεταιρισμού και τις στρατηγικές επιλογές του.
Αν και συζητήθηκε εκ νέου στην άτυπη συνάντηση των ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας στις 14/3 δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα ψηφιστεί στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο.Υπέρ της πρότασης για μείωση του αριθμού των ομάδων είναι η πλειοψηφία των ΠΑΕ, όμως  για να περάσει από το ΔΣ, χρειάζεται 12 ψήφους σε σύνολο 16.Αρνητικά σε αυτό το ενδεχόμενο έχουν εκφραστεί ο Λεβαδειακός και η Λάρισα ενώ επιφυλάξεις εκφράζει ο Παναιτωλικός. Δεν έχουν ανοίξει ακόμα τα χαρτιά τους ο Ηρακλής, παρότι ήταν  παρών διά του Παπαθανασάκη, καθώς και οι Βέροια και Πλατανιάς.Αν οι πέντε από αυτές τις έξι ομάδες ψηφίσουν αρνητικά, τότε δεν μπορεί να περάσει η μείωση των ομάδων, αφού δεν θα συγκεντρωθούν οι απαιτούμενοι 12 ψήφοι για την αλλαγή της προκήρυξης του επόμενου πρωταθλήματος.

Από την άλλη πλευρά, θετικοί στη μείωση είναι οι «μεγάλοι» του πρωταθλήματος ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και ΟΣΦΠ) αλλά και οι υπόλοιποι «μικρομεσαίοι», δηλαδή  οι Ξάνθη, Ατρόμητος, Πανιώνιος, Αστέρας, ΠΑΣ Γιάννινα και Κασσιόπη.

Στο θέμα την αναδιανομής των τηλεοπτικών φαίνεται ότι θα υπάρξει συμφωνία με τη μείωση του ποσοστού της εμπορικότητας από 30% σε 13%, ενώ για τα πλέι οφ και πλέι άουτ υπάρχουν πολλές προτάσεις που θα εξειδικευτούν και θα σταλούν στις ΠΑΕ.

Τέλος, όσον αφορά την εκπροσώπηση της Super League στη ΓΣ και την Ε.Ε. της ΕΠΟ, εξουσιοδοτήθηκε ο πρόεδρος, ώστε να πετύχει την υψηλότερη δυνατή εκπροσώπηση.

http://www.soccerplus.gr