Ο Τυνήσιος ήταν για άλλο ένα ματς εξαιρετικός, αυτή τη φορά απέναντι στον Παναιτωλικό την Τετάρτη (5/4) στα «Πηγάδια» και με δύο γκολ του οδήγησε την Ξάνθη στη νίκη με 3-0 που διατηρεί ολοζώντανες τις ελπίδες της για είσοδο στα πλέι οφ.
Από την άλλη μεριά ο Παναιτωλικός προσπάθησε να ξαναμπεί στο ματς όταν το σκορ ήταν 2-0, αλλά δεν τα κατάφερε, με αποτέλεσμα να φύγει με άδεια χέρια από την ακριτική πόλη.

Αιφνιδιάστηκε στην αρχή, δέχτηκε γρήγορο γκολ, και στην συνέχεια εκεί που προσπαθούσε για την ισοφάριση ο ρέφερι Αρετόπουλος έδωσε ένα…. τραβηγμένο πέναλτι (μαρκάρισμα του Παπάζογλου στον Γιουνές) με αποτέλεσμα να γίνει το 2-0…

Όσο αφορά την εικόνα του αγώνα «Αγριεμένη» από τα πρώτα λεπτά μπήκε η Ξάνθη και δικαιώθηκε με το… καλημέρα, με τον συνήθη ύποπτο, Γιουνές, να σκοράρει μόλις στο 3ο λεπτό έπειτα από υποδειγματική συνεργασία με τον Βασιλακάκη.

Οι δύο… δράστες συνέχισαν να είναι οι πιο απειλητικοί για τους Ακρίτες, αλλά σταδιακά οι Αγρινιώτες, που στα πρώτα λεπτά εμφάνισαν πολλές αδυναμίες στην άμυνα, ισορρόπησαν το ματς, ανησυχώντας τον Ζίβκοβιτς κυρίως με τον Πάουλο, χωρίς, όμως, τη μεγάλη ευκαιρία.

Ο Παναιτωλικός θα μπορούσε να έχει ξαναμπεί στο ματς έχοντας δοκάρι στο 58’, αλλά αφού δεν το κατάφερε, το… πλήρωσε στην επόμενη φάση, με ένα γκολ – ωδή στην ομαδικότητα και τη συνεργασία από πλευράς Ακριτών και εκτελεστή τον Βασιλακάκη.

Κάπου εκεί το ματς ουσιαστικά τελείωσε, με την Ξάνθη να ρίχνει ρυθμούς και τους φιλοξενούμενους να μοιάζουν συμβιβασμένοι με το αποτέλεσμα, το οποίο όντως δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε.
Διαιτητής ήταν ο Αλέξανδρος Αρετόπουλος (Τρικάλων), με βοηθούς τους Ιωάννη Κοντίζα (Πειραιά) και Αϊχάν Χουσκόγλου (Θράκης), ενώ τέταρτος ήταν ο Αθανάσιος Σέζος (Κιλκίς).
Κίτρινες: 85’ Καμαρά, 89’ Γουάλας, 90’+3 Μεχία – 31’ Ροντρίγκες, 36’ Μάκος, 37’ Παπάζογλου, 39’ Λόπες
ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Παπαγεωργίου, Γουάλας, Καρασαλίδης, Φλίσκας, Ντε Λούκας (62’ Καμαρά), Λουσέρο, Λάζιτς, Πιτσέλι (71’ Τριάδης), Βασιλακάκης (84’ Μεχία), Γιουνές.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Παπάζογλου, Τσοκάνης (64’ Ρότσα), Κούσας, Ροντρίγκες, Μάκος (64’ Μπράβο), Ρέι, Ρόσα (46’ Κλέσιο), Λόπες, Πάουλο, Μαρκόφσκι.