Το ποιο κρίσιμο ματς της χρονιάς θεωρούν στο Απόλλωνα  το Σαββατιάτικο που θα γίνει στο γήπεδο του Δοκιμίου με τον ΑΟ Χάλκειας. Οι γηπεδούχοι θέλουν την νίκη για να κάνουν το μεγάλο βήμα για την παραμονή στην κατηγορία, και είναι αποφασισμένοι να δώσουν όλες της δυνάμεις τους  για να την κατακτήσουν .

Είναι ο πρώτος αγώνας των πλέι-άουτ, το ματς  της χρονιάς για τον Απόλλωνα , και το ευχάριστο της υπόθεσης είναι ότι η παραμονή στην κατηγορία εξαρτάται αποκλειστικά από τους παίχτες του Απόλλωνα. Μέσα σε αυτό το γενικό πλαίσιο ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της ομάδας  χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Ο προπονητής Θόδωρος Λαυράνος θα έχει όλους τους ποδοσφαιριστές στην διάθεσή του εκτός του στρατευμένου Ζαχαράκη.

Οι ποδοσφαιριστές γνωρίζουν την κρισιμότητα του αγώνα και είναι αποφασισμένοι να πετύχουν την νίκη , και στην συνέχεια να διεκδικήσουν ένα ακόμα βαθμό για την πολυπόθητη παραμονή στην κατηγορία.

Η ώρα έναρξης του αγώνα είναι  στις 17.00 (Σάββατο 22 Απριλίου ) και οι υπεύθυνοι της ομάδας καλούν τους φιλάθλους να δώσουν βροντερό παρών και να ενισχύσουν την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών για τους τρεις βαθμούς της νίκης

Η προκήρυξη του πρωταθλήματος  για τον αγώνα πλέι-άουτ αναφέρει τα εξής:

Οι αγώνες θα είναι διπλοί και νικητής αναδεικνύεται το σωματείο που θα συγκεντρώσει στους δύο αυτούς αγώνες 4 βαθμούς και άνω.

Ο 1ος αγώνας διεξάγεται στο γήπεδο του σωματείου (Απόλλωνας)που κατέλαβε την καλύτερη θέση την κανονική περίοδο και ο 2ος στο γήπεδο του αντιπάλου(Χάλκεια).

Στην περίπτωση όμως που μετά την διεξαγωγή και των 2 αυτών αγώνων κανένα σωματείο δεν συγκεντρώσει 4 βαθμούς και άνω, τότε θα διεξαχθεί και 3ος αγώνας στο γήπεδο του σωματείου που κατέλαβε την καλύτερη θέση την κανονική περίοδο(Απόλλωνας) και ο νικητής παραμένει στην Α’ κατηγορία.

Σε περίπτωση ισοπαλίας στον 3ο αγώνα, νικητής αναδεικνύεται το σωματείο που κατέλαβε την καλύτερη θέση την κανονική περίοδο, το οποίο και παραμένει στην Α’ κατηγορία.