Το μεσημέρι της Παρασκευής (23/06) πραγματοποιήθηκε το Δ.Σ. της Superleague, όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκε και το θέμα της χορηγίας του πρωταθλήματος. Εκείνο που αποφασίστηκε είναι να γίνει δεκτή η πρόταση της εταιρείας του Ιβάν Σαββίδη για την κεντρική χορηγία της Λίγκας, με ψήφους 13-2. Οι μοναδικοί που ψήφισαν “κατά” ήταν ο Ολυμπιακός κι ο Παναθηναϊκός. Σε ό,τι αφορά την πρόταση, είναι να δοθεί 1 εκατ. ευρώ για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, παρότι η χορηγία δεν υλοποιήθηκε, ενώ η συμφωνία είναι και για τα επόμενα δύο χρόνια, ήτοι τις σεζόν 2017-18 και 2018-19 με 2,5 εκατ. ευρώ ετησίως.

Στην επικύρωση της βαθμολογίας τόσο της κανονικής διάρκειας, όσο και των play off προχώρησε η Super League. Έτσι αποφάσισε οριστικά να κατατάξει στην 15η θέση της βαθμολογίας την ΑΕΠ Ηρακλή, λόγω μη αδειοδότησης, κάτι που σημαίνει ότι οι κυανόλευκοι υποβιβάζονται και μένει στην κατηγορία ο Λεβαδειακός.

Η ΑΕΠ Ηρακλής έχει το δικαίωμα να προσφύγει στο διαιτητικό δικαστήριο επικαλούμενος ότι δεν προβλέπετε στην προκήρυξη του πρωταθλήματος ούτε στον ΚΑΠ, υποβιβασμός λόγω μη αδειοδότησης.

Μετά από την ψηφοφορία που έγινε στο διοικητικό συμβούλιο της Λιγκας η απόφαση ήταν κατά της ΑΕΠ Ηρακλής. Μόλις μία ομάδα ψήφισε υπέρ της ΑΕΠ Ηρακλής στην επικύρωση της βαθμολογίας της Super League και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός.

Οι τρεις ομάδες που έριξαν… λευκό ήταν η ΑΕΚ, ο Ατρόμητος και ο Παναιτωλικός, ενώ οι υπόλοιπες ομάδες ψήφισαν κατά της ΑΕΠ Ηρακλής και ουσιαστικά υπέρ του Λεβαδειακού!