Βλέποντας την πανωλεθρία, που ερχόταν η δοτή διοίκηση της ΕΠΟ αναγκάστηκε να κάνει πίσω για να γλιτώσει τα χειρότερα.

Η ΠΔΕ υποχρεώθηκε σε άτακτη υποχώρηση αναφορικά με τη διάταξη για τα κωλύματα των παραγόντων, που ήταν και αυτή που προκαλούσε τις ισχυρότερες αντιδράσεις από τις Ενώσεις. Έτσι την αφαίρεσε με αποτέλεσμα να καταφέρει -έστω και οριακά- να περάσει το νέο καταστατικό της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (χρειαζόταν πλειοψηφία των 3/4 του Σώματος) κατά την γενική συνέλευση την Παρασκευή 30 Ιουνίου στo Μέγαρο της ΕΟΕ.

Οι προτάσεις για την τροποποίηση του καταστατικού, των κανονισμών που διέπουν την εφαρμογή του καταστατικού και τις πάγιες διατάξεις της Γενικής Συνέλευσης εγκρίθηκαν με ψήφους 140 υπέρ και 32 κατά από τους εκπροσώπους των ΕΠΣ μελών της ΕΠΟ.

Οι Ενώσεις που ψήφισαν κατά των αλλαγών είναι οι Δυτικής Αττικής, Εύβοιας, Ηλείας, Ηρακλείου, Καρδίτσας, Κέρκυρας, Λακωνίας, Λασιθίου, Κεφαλονιάς, Πειραιάς και Μεσσηνίας, από την οποία, πάντως, ψήφισε «ναι» ο ένας εκ των τριών εκπροσώπων της.

Όλες οι ομάδες της Super League ψήφισαν «ΝΑΙ», το ίδιο και οι εκπρόσωποι της Football League, όπως και η ΕΠΣΑιτ/νίας

Έτσι, ανοίγει πλέον ο δρόμος για τη διενέργεια των εκλογών που αναμένονται μέχρι το τέλος Ιουλίου, ώστε να υπάρξει αιρετή διοίκηση και να… αποχαιρετήσει η ΠΔΕ.