Στον Παναιτωλικό θέλει να κλείσει την καριέρα του ο Λουίτζι Τσέναμο, όπως τόνισε στον ΣΠΟΡ FM 94,6, χωρίς, όμως, να το οριοθετεί χρονικά. «Θα παίζω όσο με αφήνει το σώμα μου», υπογράμμισε. 

Αναλυτικά, όσα είπε στους Μάνο Σπανόπουλο, Νικόλα Ακτύπη και Αλέξανδρο Ξενικάκη:

Για τις διαφορές που βρίσκει στον Παναιτωλικό: «Η ομάδα έχει μεγαλώσει αρκετά και στόχος μου είναι να τον βοηθήσω να μεγαλώσει λίγο περισσότερο».

Για τους στόχους: «Τρώγοντας έρχεται η όρεξη. Φυσικά, να μην ξεχνάμε πως εξαρτάται και από τους αντιπάλους. Ευελπιστούμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, να φέρουμε περισσότερο κόσμο στο γήπεδο και, φυσικά, να τερματίσουμε όσο ψηλότερα γίνεται».

Για τη Λαμία: «Υπάρχει πάρα πολύ μεγάλος ενθουσιασμός και δίψα. Ο πρόεδρος κατάφερε κάτι που οραματιζόταν πολλά χρόνια. Μετά από πολύ μεγάλο αγώνα το κατάφερε. Οι μεταγραφές δεν έχουν ολοκληρωθεί. Όλοι στη Λαμία, και οι άνθρωποι της ομάδας και όσοι αγαπάμε την ομάδα, γνωρίζουμε πως χρειάζεται ενίσχυση και ελπίζουμε να ενισχυθεί για να κάνει μια καλή πορεία στην Σούπερ Λίγκα και να παραμείνει στην κατηγορία».

Για το αν σκέφτεται το τέλος της καριέρας του: «Είναι σκοπός μου να είναι το Αγρίνιο ο τελευταίος σταθμός της καριέρας μου. Δεν θέλω να οριοθετήσω πότε θα είναι, αυτό θα το δείξει η εικόνα στο γήπεδο. Όσο με αφήνει το σώμα μου θα έχω φιλοδοξίες και θα ήθελα να παίζω, όμως σίγουρα θα ήθελα να είναι εδώ ο τελευταίος μου σταθμός».

Για τους τερματοφύλακες που ξεχωρίζει στην Ελλάδα: «Ο τερματοφύλακας που έχω ξεχωρίσει είναι ο Πασχαλάκης. Έκανε εξαιρετικές επεμβάσεις, είχε διάρκεια, του αξίζει ένα μεγάλο μπράβο. Το τι τερματοφύλακα ψάχνεις, πρέπει να έχει σχέση και με το τι στόχους έχεις. Ο ΠΑΟΚ, αν θέλει να χτυπήσει τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα, θέλει ένα τερματοφύλακα τύπου Ρομπέρτο. Ο Οτσόα ήταν πολύ καλή επιλογή, είναι καλύτερος από Ρομπέρτο. Συνήθως οι τερματοφύλακες είναι στην προτελευταία ή τελευταία κλίμακα των πληρωμών. Για μένα είναι λάθος, ένας τερματοφύλακας μπορεί να φέρει βαθμούς και δεν φαίνεται. Καλά κάνει ο ΠΑΟΚ και δαπανά λεφτά για τερματοφύλακα, εκεί πρέπει να σπρώξεις χρήματα αν θες να πάρεις πρωτάθλημα».

Για τον Τζίτζι Ντοναρούμα: «Ας κρίνουμε τον Ντοναρούμα από το ήθος που έχει δείξει, όχι για τον χειρισμό της μεταγραφής του. Θα είναι εγκληματικό να φύγει από τη Μίλαν. Δεν υπάρχει κανένας λόγος, ούτε οικονομικός, ούτε αγωνιστικός. Είναι ο μοναδικός που μπορεί να ξεπεράσει τον κορυφαίο όλων των εποχών, που για μένα είναι ο Νόιερ. Τα τελευταία χρόνια αυτός είναι το νούμερο ένα».