Έγινε την Τετάρτη (12/7), το απόγευμα σε αίθουσα του Εμιλέον  διοικητικό συμβούλιο της Ε.Π.ΣΑ. Το παρών έδωσαν τα 10 από τα 15 μέλη του Δ.Σ.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν τα πρωταθλήματα της επόμενης περιόδου 2017-18.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε  στην Α΄ κατηγορία να συνεχιστούν τα Play-of και τα play-out.

Στην  πρώτη περίπτωση θα μετέχουν και πάλι οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 1-4 στην κανονική σεζόν. Στην δεύτερη περίπτωση οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 11η -14η θα δώσουν αγώνες για παραμονή στην κατηγορία δυο εξ αυτών εκτός και αν η βαθμολογική διαφορά μεταξύ τους υπερβαίνει τους 5 βαθμούς και υποβιβαστούν απευθείας.

Από την Β΄ κατηγορία θα προβιβαστούν 4 ομάδες και θα  υποβιβαστούν 6 ενώ  από την Γ΄ κατηγορία θα προβιβαστούν 6 ομάδες.

Αν  από την Γ΄ εθνική αν δεν υποβιβαστεί ο εκπρόσωπος της Ε.Π.Σ.Α. τότε στην Α΄ κατηγορία θα προβιβαστούν 5 ομάδες από την Β΄ κατηγορία.

Το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας θα ξεκινήσει στις 16 Σεπτεμβρίου και σε κάθε γύρο θα γίνει μια εμβόλιμη αγωνιστική.

Το Σουπερ Καπ θα γίνει στις 6 Σεπτεμβρίου και πιθανά γήπεδα να το φιλοξενήσουν είναι το γήπεδο του Παναιτωλικού και το ΔΑΚ Αγρινίου.

Το κύπελλο θα ξεκινήσει στις 9 Σεπτεμβρίου.

Όσον αφορά τους προπονητές της Α΄ κατηγορίας θα ισχύσει ότι και πέρσι δηλαδή να έχουν υποχρεωτικά  διπλωματούχο προπονητή.

Οι ομάδες μπορούν να έχουν τεχνικό κάτοχο  UEFA C.

Στην συνέχεια τέθηκαν θέματα που αφορούσαν την λειτουργία της διοίκησης της Ένωσης όπως τόπος διεξαγωγής του Δ.Σ, οι πολλαπλές ιδιότητες που έχει συγκεκριμένο άτομο που βρίσκεται κοντά στην διοίκηση  καθώς και θέματα χρηματοδότησης και χορηγιών στην Ένωση.