Αναλυτικά η ανακοίνωση του συλλόγου έχει ως εξής:

Όλοι γνωρίζουν τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και σε όλο το νομό για τον ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΟΚΙΜΙΟΥ που αγωνίζεται για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και τις αξίες του` για αυτό δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να συκοφαντεί και να υπονομεύει το ιστορικό αυτό Σωματείο που αγωνίζεται τόσο καθαρά και τίμια για το θεσμό του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.
Ο λόγος γίνεται για τον ποδοσφαιριστή Σίμο Δημήτριο ( τερματοφύλακας) που ισχυρίζεται δημοσιεύοντας σε διάφορα site ότι ο σύλλογός μας δεν θέλει την πρόοδό του.
Εδώ πρέπει να τονιστεί ότι ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΟΚΙΜΙΟΥ υπήρξε ιδιαίτερα ευεργετικός στον ανωτέρω ποδοσφαιριστή. Δόθηκε για ένα χρόνο στην ομάδα του ΙΝΑΧΟΥ χωρίς να καρπωθεί τίποτα ο ΑΠΟΛΛΩΝ και αυτό προκύπτει τόσο από τη δήλωση του ΙΝΑΧΟΥ οτι “εχουμε την ηθική υποχρέωση να επιστρέψουμε τον παίχτη”, όσο και από το γεγονός ότι ο ΑΠΟΛΛΩΝ υπήρξε άκρως υποστηρικτικός στον παίχτη κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Σύλλογο. Ο ΑΠΟΛΛΩΝ, του παρείχε επί πληρωμή, γνωστό προπονητή τερματοφυλάκων προσφέροντάς του ιδιαίτερα μαθήματα δεδομένου ότι ήρθε στο Σύλλογο σε ηλικία 15 – 16 ετών, κάνοντας τα πάντα για να τον φέρει στην τωρινή του κατάσταση. Ακόμη και τη Δετρέρα 7 / 8 / 2017, ο κ. Σίμος ζήτησε από τη Διοίκηση του ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΟΚΙΜΙΟΥ, βοήθεια στην εύρεση εργασίας, η οποία του προσφέρθηκε αλλά ο ίδιος την ανρήθηκε. Για το “ευχαριστώ”, το βράδυ της ίδιας μέρας έκανε τις απρεπείς αναρτήσεις κατά του ΑΠΟΛΛΩΝ. Θα πρέπει, όμως, να τηρήσει την υπόσχεση τη δική του και του πατέρα του έχοντας ηθική υποχρέωση προς το Σωματείο μας.
Από την άλλη πλευρά, ο ΑΠΟΛΛΩΝ, έχει να αντιπαραθέσει περίπου 30 – 40 ποδοσφαιριστές με ονόματα και στοιχεία που ήρθαν στην ΟΜΑΔΑ μας, που όταν ζήτησαν τη μεταγραφή τους εκπληρώνοντας τις υποχρεώσεις τους αποχώρησαν όπως πρέπει χωρίς καμία καθυστέρηση.
Ως εκ τούτου, όπως αντιλαμβάνεστε, η περίπτωση του κ. Σίμου δεν είναι η ίδια. Ποδοσφαιριστές που ανήκουν στον ΑΠΟΛΛΩΝ ή έχουν κάνει διαφορετική συμφωνία για να πάρουν μεταγραφή θα πρέπει να έρθει το Σωματείο που επιθυμεί τον ποδοσφαιριστή και να διαπραγματευτεί με την διοίκηση ως είναι ηθικό και πρέπον. Ο κ. Σίμος πρέπει να ζητήσει συγγνώμη για τις ανυπόστατες συκοφαντίες που δημοσίευσε πριν ξεκινήσουμε οποιεσδήποτε νόμιμες διαδικασίες.