Συνεχίζει να δίνει την δική της μάχη για μια καλύτερη θέση της γυναίκας στο Ελληνικό ποδόσφαιρο παρά το γεγονός ότι η Ένωση της Αιτ/νιας άναψε κόκκινο στο αίτημα της να παραστεί σαν παρατηρητής στην τελευταία Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας στις 30 Ιουνίου στην Αθήνα.

Ο λόγος για την Αριστέα Ρόμπολα μέλος του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Α. μια από τις λίγες γυναίκες που έχουν θεσμικό ρόλο στο άθλημα. Η κ. Ρόμπολα έστειλε επιστολή στην Φατιμά Σαμουρά Γεν. Γραμματέα της FIFA και ουσιαστικά της ζητά να αναλάβει πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση της γυναίκας στον χώρο του ποδοσφαίρου στην χώρα μας.

Αναλυτικά η επιστολή που στάλθηκε στην γ.γ της FIFA.

Με προηγούμενη επιστολή μου σας είχα γνωρίσει εμμέσως ότι, η γυναικεία παρουσία σε διοικητικές θέσεις στο ποδόσφαιρο της Ελλάδος δέχεται δυστυχώς “σεξιστική” αντιμετώπιση από την Ομοσπονδία και τα μέλη των τοπικών Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων. Είχα την ελπίδα ότι με την θεσμική ιδιότητα που κατέχετε αλλά και ως γυναίκα που στηρίζει με πολύ δυναμικό τρόπο όπως διαβάζω το γυναικείο ποδόσφαιρο σε όλο το κόσμο, σε μια απαντητική επιστολή στήριξης της γυναικείας παρουσίας, η οποία απαξιώνεται και δέχεται διωγμό από τους άνδρες – αντιπροσώπους του ποδοσφαίρου με τις πρόσφατες αποφάσεις των Οργάνων της ΕΠΟ.

Κλείνοντας και χωρίς πρόθεση να σας κουράσω, συνεχίζω να ευελπιστώ σε κάποια γνωστοποίηση των σκέψεών σας, μήπως και κάποια στιγμή καταξιωθεί η γυναίκα, έστω και αργά, σε διοικητικές θέσεις στο ποδόσφαιρο και στις όποιες μορφές του (ανδρικό, γυναικείο, σάλας και άμμου) στην χώρα μου.

Patra, 08 August 2017

Dear Ms Samoura, In my previous letter, I had implicitly informed you that the female presence in management positions in football in Greece unfortunately receives a “sexist” treatment by the Federation and many members of Board of Directors in locals Football Club Associations. I had the hope that with your institutional status and being a woman who supports, as I read, women’s football all over the world in a very dynamic way, i would expect an answer of support to female presence in the amateur football of Greece at management posts, a woman presence which is devalued and persecuted by the male representatives of football, with the recent decisions of the HFF Administrative body. In conclusion and with no intention to tire you, I hope that your thoughts will be known to me as well as to the HFF, that at some point the woman presence will be honored, even late in football and its all forms (male, female, indoor and sand) in my country. At your disposal Yours sincerely ARISTEA ROMPOLA Member of Board of Directors in Association of Football Clubs Etolia & Akarnania Province and Football Match Observer Professional Leagues

Σε δηλώσεις της έξαλλου η Αριστέα Ρόμπολα εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ της Ε.Π.Σ.Α. τόνισε

<< Η παρουσία της γυναίκας στο Ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται ακόμη σε εμβρυακή κατάσταση παρά τις προσπάθειες των ίδιων και των λίγων που είναι δίπλα τους.Εγώ ως παρατηρητής αγώνων στις επαγγελματικές κατηγορίες,( Φούτμπολ Λιγκ και αγώνων κυπέλλου με ομάδες Σουπερ Λίγκ) εισπράττω σεβασμό από παράγοντες, προπονητές, παίχτες και διαιτητές . Το γεγονός αυτό με κάνει να δίνω καθημερινό αγώνα ώστε να αποκατασταθεί η θέση της γυναίκας στο δύσκολο χώρο του ποδοσφαίρου. Η γυναίκα μπορεί να παίξει ουσιαστικό και καταλυτικό ρόλο στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Θα αγωνίζομαι ανιδιοτελώς χωρίς προσωπικές βλέψεις, χωρίς στρατόπεδα, ώστε να αποκτήσει φωνή η γυναίκα στο ποδόσφαιρο όπως στην πολιτική. Δεν γίνεται η γενική γραμματέας της FIFA να είναι γυναίκα και εμείς εδώ να την θέλουμε μια μέσα και μια έξω μη τυχόν και μας πάρει τη δόξα.Το σπουδαιότερο απ όλα είναι ότι προέρχομαι από μια ΄Ενωση που πρώτη απ όλες έβαλε γυναίκα στο Δ.Σ. και τελικά ήταν και η πρώτη που δεν της επιτρέπει την παρουσία στα ανώτερα ΄Οργανα του αθλήματος. Αυτό με κάνει ακόμα πιο αγωνιστική και πιστεύω ότι θα τα καταφέρω,ώστε εκείνοι που δεν αντέχουν την παρουσία μας να βρεθούν εκτός ποδοσφαίρου.

Δεν πρέπει εξάλλου να ξεχνάμε ότι η << Η ΜΠΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΟΥΣ ΘΗΛΥΚΟΥ>> και γυρίζει κυκλικά.. και πολύ γρήγορα.. ……