Το φινάλε του περασμένου πρωταθλήματος βρήκε τους ποδοσφαιριστές του Αράκυνθου Ματαράγκας να πανηγυρίζουν την άνοδο στην Α΄ κατηγορία. Η ομάδα της Ματαράγκας ενισχύθηκε σε μεγάλο βαθμό για το δύσκολο φετινό πρωτάθλημα , ώστε να κάνει μια αξιοπρεπή πορεία και να βάλει της βάσεις για την δημιουργία μια ομάδας που θα διεκδικήσει κάτι καλύτερο από την άνετη παραμονή.

Ο τεχνικός Σπύρος Μπούρδος είχε αυτό το καλοκαίρι την δυνατότητα  να σχεδιάσει όπως ήθελε την ομάδα και επέλεξε ποδοσφαιριστές οι οποίοι είναι από την Μακρυνεία, και μπορούν να ανεβάσουν σκαλοπάτι-σκαλοπάτι την ομάδα της Ματαράγκας.

Σε δηλώσεις του στο Agriniogoal.gr . τόνισε ότι ο Αράκυνθος  ξεκίνησε προετοιμασία από την 1 Αυγούστου, και προσπαθεί να δημιουργήσει μια ομάδα με αργά και σταθερά βήματα.  Ο σχεδιασμός της διοίκησης ήταν η εντοπιότητα του προπονητή και των παιχτών. Εντοπίστηκαν οι καλοί ποδοσφαιριστές από την Μακρυνεία, αποκτήθηκαν , με στόχο το καλό  και δυνατό σύνολο που θα ανταποκρίνεται στις δυσκολίες της κατηγορίας.

Επίσης ο Σπύρος Μπούρδος αναφέρθηκε ότι σκοπός  είναι κάθε  χρόνο σκαλοπάτι –σκαλοπάτι να ανεβαίνει η ομάδα . Με όπλο φυσικά την εντοπιότητα.

Όσο αφορά το ρόστερ κατέληξε ότι  παρέμειναν αρκετοί ποδοσφαιριστές από την περσινή ομάδα, έγιναν μεταγραφές  και μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου θα αποκτηθούν 2-3  ποδοσφαιριστές ακόμη…